skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
5q sama radí
-> rsvancara: To tam netreba

-> isti: Tak tam tu spojku dej, když je to teď bez ní :-D
-> Jozef2 27.06.17 17:22:19: Zaujímavé,ja mám druhú variantu automatického peťkvaltu.Hociakú rýchlosť sa dá zaradiť bez spojky a auto sa nepohne

-> MOLSO 27.06.17 22:11:03: to by tam musel dát ještě druhou spojku 

-> minno: tak som zas o niečo múdrejší, ďakujem.
inak, prevodovka je už vymenená, nakoniec tam išla pôvodná, odskúšaná.
inak, prevodovka je už vymenená, nakoniec tam išla pôvodná, odskúšaná.
-> Jozef2 27.06.17 17:22:19: A tvoja posledná "P.S." otázka: neobjavil si nič nové, takéto sú všetky prevodovky od roku 87, t. j. posledná modernizácia.
-> Jozef2: a spravíš z toho DSG
keď som mal tú synchrospojku otočenú, tak sa to tam "nezaradilo" po chvíli, ale na neutráli tlačilo synchón do 4 kolieska a teda ho unášalo okamžite a auto malo snahu sa rozbehnúť / zdochnúť motor

keď som mal tú synchrospojku otočenú, tak sa to tam "nezaradilo" po chvíli, ale na neutráli tlačilo synchón do 4 kolieska a teda ho unášalo okamžite a auto malo snahu sa rozbehnúť / zdochnúť motor
-> MOLSO: pravdepodobne... čakal som istejšiu radu :D Ale díky, pozriem sa na to.
-> castrol: hej, otočím aj ostatné synchrospojky
-> castrol: hej, otočím aj ostatné synchrospojky

-> MOLSO: cize automat v skodnej 

-> Jozef2: pravdepodobne synchrospojka medzi 3 a 4 je naopak ....
tiež s tým mám skúsenosť
.... takže prevodovku rozobrať a synchrospojku otočiť .....

Zdravím všetkých,
moja čerstvo kúpená Š120L bola predchádzajúcim majiteľom prestavaná na 5q, ale bola zle pretesnená a niektoré rýchlosti išli ťažie, trojka cez zuby. Tak som sa rozhodol, že tam dám 5q, ktorý som k nej dostal, pretesnil som ju. Keď bola von z auta, vyzeralo to, že sa dá radiť dobre. Po montáži do auta a nahodení motora som zistil, že to tak nie je.
Po naštartovaní a pustení spojky sa chce auto pohnúť na neutráli a po chvíli tam "skočí" nejaká rýchlosť. Pákou ani nemykne. Autom šklbne a skape, ako pri prudkom pustení spojky. Kvalty sa radia celkom dobre.
A teraz babo raď, čo to môže spôsobovať?
P.S. stretli ste sa už niekedy s prevodovkou do zadohrabu, čo má všetky štyri diery M10 od výroby? Dokonca sú aj vystužené a dve krajné sú dlhšie.
moja čerstvo kúpená Š120L bola predchádzajúcim majiteľom prestavaná na 5q, ale bola zle pretesnená a niektoré rýchlosti išli ťažie, trojka cez zuby. Tak som sa rozhodol, že tam dám 5q, ktorý som k nej dostal, pretesnil som ju. Keď bola von z auta, vyzeralo to, že sa dá radiť dobre. Po montáži do auta a nahodení motora som zistil, že to tak nie je.
Po naštartovaní a pustení spojky sa chce auto pohnúť na neutráli a po chvíli tam "skočí" nejaká rýchlosť. Pákou ani nemykne. Autom šklbne a skape, ako pri prudkom pustení spojky. Kvalty sa radia celkom dobre.
A teraz babo raď, čo to môže spôsobovať?
P.S. stretli ste sa už niekedy s prevodovkou do zadohrabu, čo má všetky štyri diery M10 od výroby? Dokonca sú aj vystužené a dve krajné sú dlhšie.