skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Tréningový" podvozek Fa/fe. Hp nebo Protlum?
17:40:01
03.02.2016
03.02.2016

TTomas
-> Alenka: Protlum na predohrabu bohužel neznám vůbec, ale od Huska jsem na facku prosel od sportingu přes treningace až nakonec skončil na racingach. Sporting je podle mého názoru velice pohodlný podvozek a to i pres 195/45r15 a dodatečné pritvrzeni. Doporucuju bežně do provozu pro výrazně zlepšení jízdních vlastnosti. Treningace v rally setupu bezvadne zvládají prasojizdu po rozsekanych silnickach, ale o pohodlí se příliš mluvit nedá. Zadek jsme nakonec i přitvrzovali. Po namontovani racingu sly tyto treningace do civila bez rámu o po 2 letech ta karoserie byla dost vytahana a potrhana, takže s tim opatrně. Racing je teprve ultimatni tlumič u kterého se jen těžko hledají limity. Při pomalejší až středně rychle jízdě jsou extrémně nepohodlné a i maličko poskakuji, ale při jízdě na hraně jsou bezvadné. Měl jsem vždy pocit, ze čím rychleji tam vlitnu tim lépe to zvladnou. Jen těžko se hledají łimity, které se ti výrazně posunou;)
16:59:53
03.02.2016
03.02.2016

krtik
-> Alenka: Já ne, ale zkus Deacona, tam v jejich končinách to nějak porovnávali
.
Praha je trošku z ruky no :-D. Nevim kdy tam budu, asi spěcháš, co?

Praha je trošku z ruky no :-D. Nevim kdy tam budu, asi spěcháš, co?
16:10:27
03.02.2016
03.02.2016

Alenka
-> krtik: díky za nabídku, jsu z Prahe :)
Nemáš srovnání toho tvého podvozku se Sportingem jak se to mezi sebou liší tvrdostí a zpracováním?
Nemáš srovnání toho tvého podvozku se Sportingem jak se to mezi sebou liší tvrdostí a zpracováním?
07:40:11
03.02.2016
03.02.2016

krtik
-> Alenka: Sice si nepamatuju z kama jsi, ale můžu tě povozit na HPčkách vzadu ještě s jednou pružinou
.

12:54:23
01.02.2016
01.02.2016

Alenka
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : částečně obojí.
Sportingy mají dost najeto a vzhledem k tomu, že na přední nápravě už mi nezbyl jediný sériový díl, zasloužilo by si to konečně i nějaké důstojné pružení a tlumení :)
Sportingy mají dost najeto a vzhledem k tomu, že na přední nápravě už mi nezbyl jediný sériový díl, zasloužilo by si to konečně i nějaké důstojné pružení a tlumení :)
11:57:28
01.02.2016
01.02.2016

dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :)
-> Alenka: Copak, z "normálních" HP už jsi vyrostl nebo už jsou tak vylágrovaný?
10:59:09
01.02.2016
01.02.2016

Alenka
Chystám se u svého předohrabu provést upgrade podvozku a padly mi do oka tréningové sady od HP a Protlumu.
Na první pohled vypadají velmi podobně, jen u Protlumu se světlá výška šteluje závitem a v základním provedení nemá skládanou pružinu vzadu jako HP.
Cena je u obou téměř stejná, tak se chci zeptat, jestli někdo zdejší nemá zkušenosti s tím jak to funguje na autě, jestli se jedna sada v praxi chová líp, nebo je nakonec úplně jedno, kterou koupím.
Díky :)
Na první pohled vypadají velmi podobně, jen u Protlumu se světlá výška šteluje závitem a v základním provedení nemá skládanou pružinu vzadu jako HP.
Cena je u obou téměř stejná, tak se chci zeptat, jestli někdo zdejší nemá zkušenosti s tím jak to funguje na autě, jestli se jedna sada v praxi chová líp, nebo je nakonec úplně jedno, kterou koupím.
Díky :)