skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Řízení - Škoda 120 - Ouža
prohledat
26 příspěvků (zobrazeno 1 až 26) od 18.12.2015 do 01.01.2016, založil/a Mara Rapid - zrušená registrace
-> Majki: to určitě já sem se snažil sehnat něco takového a nakonec sem pískoval a podobně.
-> Robert 106: už jsem sehnal věci z vrakače, řízení a napravnici asi za 50 Kč takže není co řešit. Je nám tom ochranný nátěr a pod tím ještě kataforeza.... Myslím že to není špatný kup.
Hmm tak to jedině krátkou ono už jsou stejně jiný časy pamtuji doby kdy za 1000kč člověk
Koupil takřka novou nápravu a všude jich bylo dost. Teď když sem dával doromady rapida tak po marném shánění bylo lepší repasovat původní
Koupil takřka novou nápravu a všude jich bylo dost. Teď když sem dával doromady rapida tak po marném shánění bylo lepší repasovat původní
Nemám žádnou fotku kde by to šlo vidět... Tak aspoň takto....
-> Robert 106: opravdu nevleze, jsou tam rozšířené disky na 7' a ještě s posunutym středem...
Viz foto v kartě
-> Majki:
"Mara Rapid: Já posilovač mám ale kdybych dal širokou tak se mi tam nevlezou kola... Respektive by jely mimo auto."
Vleze já to měl na 105S rv. 77 a kola sou akorát po blatníky ovšem hloupé je, že to máš pak 4 stopé. Já sem tak jezdil a měl sem v plánu vyměnit i zadní poloosy, ale nikdy sem to neudělal a jinak změna pouze k lepšímu s vyšmatlaným šnekem se to nedá strovnat.
škoda je pouze kastle, že tam musíš vyhlodat tu ošklivou díru. Konzoli s pedálama vezmeš ze stejného auta jako nápravu a určitě jde vyměnit ramena a tyčky zkrátit jestli zbude závit :-)
"Mara Rapid: Já posilovač mám ale kdybych dal širokou tak se mi tam nevlezou kola... Respektive by jely mimo auto."
Vleze já to měl na 105S rv. 77 a kola sou akorát po blatníky ovšem hloupé je, že to máš pak 4 stopé. Já sem tak jezdil a měl sem v plánu vyměnit i zadní poloosy, ale nikdy sem to neudělal a jinak změna pouze k lepšímu s vyšmatlaným šnekem se to nedá strovnat.
škoda je pouze kastle, že tam musíš vyhlodat tu ošklivou díru. Konzoli s pedálama vezmeš ze stejného auta jako nápravu a určitě jde vyměnit ramena a tyčky zkrátit jestli zbude závit :-)
-> Bukaj: výborně, děkuji 

-> Majki: Samozžejmě lze - ze dvou nápravnic a dvou délek ramen lze poskládat 4 typy náprav (a všechny kombinace se vyráběly) - úzkej i širokej šnek a úzkej i širokej hřeben

-> Mara Rapid: Já posilovač mám ale kdybych dal širokou tak se mi tam nevlezou kola... Respektive by jely mimo auto.
-> Bukaj: pardon, myšleno jako hřebenovou napravnici a na to dát úzké ramena, to nelze?
Popravdě bych to taky raděj předělal na "širokou" nápravu s hřebenem. Ale když to tak čtu, tak mi to nepřijde úplně jednoduché. Vyřezávání díry, shánění hromady dílů a dodělávání posilovače?! 

-> Majki: "Mková nápravnice" je co? Znám jen MBčkovou/kilí nápravnici a dále maticovou 742 a hřebenovou 742.
Z původního maticového řízení použiješ tak kuláky...
...i tyčky jsou jiné (osazení pro manžetu).
Pak pedálovku, díru do kastle (pokud není z výroby), posilovač a HBV, volantovku, průchodku (součást hřebene, ale bývá v háji a blbě se shání) a záslepku původní díry.
Zapomněl jsem ještě na něco?
Z původního maticového řízení použiješ tak kuláky...
...i tyčky jsou jiné (osazení pro manžetu).
Pak pedálovku, díru do kastle (pokud není z výroby), posilovač a HBV, volantovku, průchodku (součást hřebene, ale bývá v háji a blbě se shání) a záslepku původní díry.
Zapomněl jsem ještě na něco?
Tak mě napadá, jaké díly jsou zaměnne mezi úzkou hřebenovou a maticovou nápravou? Úzký hřeben je jaksi nedostatkove zboží
můj nápad vyměnit napravnici za eMkovou, eMkove řízení ale úzké tyčky řízení a samozřejmě tyč řízení a pedalovku. Ještě něco?

můj nápad vyměnit napravnici za eMkovou, eMkove řízení ale úzké tyčky řízení a samozřejmě tyč řízení a pedalovku. Ještě něco?
jinak v tomhle aute bylo tehlech sroubu do rizeni asi 10 a plno novejch dilu jeste v (mastnym) papire ale vsechno vypadalo jako to auto skoda

300.- +posta
Tak jo, jako správný obchodník, kupuju za nejvýhodnější nabídku. Tak šup sem s cenama.

Ano, stačí pozice 6 a 9. Občas se něco objeví tady v inzerci,na aukru, skodateamu nebo bazosi. Zkus se poptat ve starších mototechnách. Myslím, že u nás jednu sadu zrovna mají..
-> Mara Rapid: Ahoj nekde bych to nasel pokud by jsi mel zajem!
-> Mara Rapid: Šnek s maticí do převodky bych asi nový měl, musel bych mrknout na půdu.
A rada kde koupit nové? Stačí mi koupit pozice 6+9 ?!
-> Mara Rapid - zrušená registrace 18.12.15 15:41:16: Tak v tom případě už je střed šneku vychozenej. Buď novej šnek s matkou, nebo nechat stočit šnek..
-> George88 18.12.15 15:26:31: Problém je určitě v tom šneku!
A to jsi vyměnil celé řízení? Spojovačku i skříňku? Pokud ano, problém by mohl být ve svislácích..
Zdarec borci,
chtěl bych se zeptat na nějaké doporučení nebo radu ohledně řízení. Měl jsem tam šnekové které mělo vůli, nešlo již seřídit. Koupil jsem demontované starší druhé, které mělo být na 100% v pořádku, namontoval do auta a stejný problém. Mám to seřízené tak, že je v přímém směru bez vůle, ale v krajních polohách jde hodně ztuha. Co s tím? Je tu někdo, kdo by mi to dokázal třeba i se zárukou zgenerálkovat nebo je jednodušší to předělat na hřebenové řízení? (jedná se o auto na fotce vpravo, které si chci nechávat, takže nechci prozatímní řešení
)
Díky moc za rady, pěkný Vánoce.
chtěl bych se zeptat na nějaké doporučení nebo radu ohledně řízení. Měl jsem tam šnekové které mělo vůli, nešlo již seřídit. Koupil jsem demontované starší druhé, které mělo být na 100% v pořádku, namontoval do auta a stejný problém. Mám to seřízené tak, že je v přímém směru bez vůle, ale v krajních polohách jde hodně ztuha. Co s tím? Je tu někdo, kdo by mi to dokázal třeba i se zárukou zgenerálkovat nebo je jednodušší to předělat na hřebenové řízení? (jedná se o auto na fotce vpravo, které si chci nechávat, takže nechci prozatímní řešení

Díky moc za rady, pěkný Vánoce.