Výměna brzdového válce

prohledat
1 příspěvků (zobrazeno 1 až 1) od 06.10.2015 do 06.10.2015, založil/a IJK
řadit dle data
11:31:33
06.10.2015
IJK
Myslím, že budu muset brzo vyměnit brzdový válec. ( Škoda 105 L s posilovačem průměr 19 mm. ) Tak pomalu začínám shánět informace.

1. Sice nevím co u nás budou mít, ale prodávají se čínské za 411 Kč nebo italské LPR za asi 700 Kč. Co jsem se díval do příspěvků tak problémy, že tečou byly u obou.

Dále v příspěvcích je, že někomu válec teče on ho vymění a teče mu i ten nový, nebo že se nedá odvzdušnit.

2. Mám ten nový před namontováním rozebrat, zkontrolovat jestli je správně složený a namazat třeba ATE pastou nebo ho mám nechat tak jak je od výrobce a rovnou ho namontovat ?

Jde mi o to, že v jedné knize uvádějí přípravek pro navádění pístů. Taková trubička. Má to zabránit poškození těsnění pístů při průchodu dolní hranou válce. Já ho nemám. Právě, že někomu teče válec nový by mohlo naznačovat, že se zničilo těsnění, protože to tam dával bez přípravku.

3. Nějaké rady k odvzdušňování, kromě základních věcí, že se válec odvzdušňuje připojovacími šrouby okruhů a pak soustava odvzdušňováky u kol. Např. nějak válec nahnout, napustit tam kapalinu injekční stříkačkou atd.

Víčko s ventilkem mám, jen budu muset vyřešit jinak těsnění. Závitem u nadobky utíká vzduch.

4. Je nutné se zabývat u nového válce vůlí mezi tlačítkem posilovače a dvojpístem ? Teď u starého je to v pořádku.

Děkuji za odpovědi IJK
Extreme Tyres