Silentblok pozdĺžneho ramena

prohledat
11 příspěvků (zobrazeno 1 až 11) od 25.07.2015 do 27.07.2015, založil/a ondrej.
řadit dle data
19:01:32
27.07.2015
minno
-> ondrej.: Tatry som nikdy nerobil. Daj niečo na pobavenie z praxe :)
18:31:54
27.07.2015
ondrej.
-> minno: Čo je to voči toleranciám, s akými sa človek stretne na Tatrovkách.. 3
18:25:15
27.07.2015
minno
-> ondrej.: Áno prekvapivé to je, že široká kyvka a široká vlečka to nemali rovnako. Vysvetlenie je také, že pri rozširovaní kyvadlovej nápravy len predĺžili nohavicu a hriadel o celé 3 cm, či o koľko presne je polnáprava širšia, a bolo hotovo. U vlečky sa pri rozširovaní "kúskovalo". Čiastočne sa rozšírila rúra a hriadel v šikmom ramene a zvyšok sa dohnal posunutím uší na priečke prevodovky a otočením silentbloku na pozdĺžnom ramene. Z toho by ale vyplývalo, že u širokých vlečiek so stranovo nesprávne namontovaným silentblokom by to geometricky nemalo dobre sedieť. Prax ale ukazuje, že to sedí kus od kusu, ako aj všetko ostatné na týchto super autách.5
18:13:57
27.07.2015
ondrej.
-> minno: Stručne a jasne napísané - takéto vyjadrenie som potreboval. Znie to pravdepodobne, aj keď ma trocha prekvapuje, že široká kyvka a široká vlečka to nemajú rovnako. Kedysi dávno - tuším v 1989 - som si na 120LS menil úzku kyvku za širokú, ale už si nepamätám, ako som to zložil a auto je už žiaľ dávno preč. Teraz mám na Garde tiež vymenenú úzku vlečku za širokú a mám to "širším dnu", ale ramená mi jemne šúchali o karosériu, ktorú som musel zľahka klampiarsky upraviť. Preto som si nebol istý, či to nemám naopak. Ale vyzerá, že teda asi by to malo byť OK..

Ďakujem všetkým za ich názory.
09:00:26
27.07.2015
minno
-> ondrej.: V Knihe od Andrta je to presne zdokumentované, ktoré autá to ako majú mať.... U Š105-136 je jedinou výnimkou myslím široká vlečka, ktorá by mala mať buchty širším dovnútra. Všetky ostatné nápravy (úzka a široká kyvka, úzka vlečka) širším von.
08:38:06
26.07.2015
MOLSO
-> ondrej.: ked som daval dole uzku kyvku bolo širokým von, tak som na vlečku dal rovnako. Polovica ludí tu riešilo že sa im pozdlžne rameno škrtá o kraj o kraj torpéda a riešili ako ten plech prihnúť alebo vyklepať .... ja som s tým absolútne nemal problém 1 takže malý bonus pre mňa

na hnedej pri zástavbe vlečky som sa nechal ukecať na širokým dnu, a pozdĺžne škrtali a musel som urobiť "miesto" aby mi neškrtalo pozdĺžne o kasňu

ak by som to v budúcnosti rozoberal, mám jasno v tom, ako tam tie buchty pojdu 47
07:42:52
26.07.2015
vhml
Kyvka ve stovce a vlečka ve 120 to mají širším dovnitř. Kyvka ve 120 širším ven.
07:19:51
26.07.2015
ondrej.
No tak máte o tom asi také poznatky, ako ja - zatiaľ si myslím to, čo napísal aj Martin.. :(

Tak na overenie už asi pomôže iba pozrieť na nejaké vozy, ktoré sú zaručene originál a neprekopané. Ja mám už iba Garde a to žiaľ už v úplne pôvodnom stave nie je.

Molso - prečo si sa rozhodol širokým von?
upraveno 1x, naposled 26.07.2015 07:21:06
20:40:23
25.07.2015
Martin14
-> ondrej.: Myslim ze to slo vypozorovat v nejake knizce ze to bylo ve smyslu, uzka naprava sirsim kusem ven, a siroka naprava sirsim dovnitr. Ale co clovek to nazor. Funguje to tak i tak.
15:03:37
25.07.2015
MOLSO
o tom sa tu vedú široko rozsiahle debaty a malé vojny 3

Väčšina tvrdí širokým dnu, ja mám širokým von a funguje to tiež 1
12:12:12
25.07.2015
ondrej.
Je asymetrický a je ho možné montovať dvomi spôsobmi - širšou stranou ku stredu voza, alebo širšou stranou von. Vo výkresoch zadnej nápravy v škodováckych knihách a rôznych motoristických časopisoch som videl nakreslené obidva spôsoby.

Ako je to teda správne? Môže to byť rôzne pre vozy s rôznymi typmi zadných náprav?

A tvrdosť gumy?..
Extreme Tyres