Nevypíná spojka u favorita - prosím POMOC

prohledat
10 příspěvků (zobrazeno 1 až 10) od 10.02.2015 do 11.02.2015, založil/a Cumper
řadit dle data
07:05:04
11.02.2015
MVM
Máte v háji přítlačák. Zvedání pedálu nad úroveň brzdy je (možná dočasně funkční) ale je to hovadina. U lanovýho ovládání fav/fel -musí spojka fungovat při pedálech v jedné rovině. Spojkový ložisko je v trvalým dotyku s talřovou pružinou - tudíž se žádná vůle neseřizuje. Navíc je talířová pružina svým charakterem háklivá na přepružení - čili promáčknutí směrem od převodovky k motoru a promačkávání nad hodnotu na kterou je procovní chod ,což je jedině na škodu(vliv na charakteristiku přitlačný síly)

Takže nešpekulovat a za pár Kč vyměnit.
22:29:56
10.02.2015
Cumper
-> Tomaso435: Díky za vysvětlení. Zkusim to teda kdyžtak ještě víc přitáhnout, ale asi mě holt čeká výměna.

Zrovna teď se mi to právě nehodí, tak jsem doufal že to půjde nějak seřídit. V garáži mám bordel, je tam zima a někam do servisu se mi to dávat nechtělo...
18:24:15
10.02.2015
pecen
-> Cumper:

čau za 100kč mám navíc lamelu spojky na favo - je nová v krabici! ?

napiš mi do SZ jestli ju chceš
upraveno 1x, naposled 10.02.2015 18:24:43
17:50:43
10.02.2015
Tomaso435
-> Cumper: spojka klouže když přítlačák už nepřitláčí... tohle je prostě vochozený natolik že dráha pedálu to spolehlivě nerozpojí ale stále trochu spojuje... já mám penál tak 2cm na brzdovým už 30 000km. až budu drkat kolenem do brady tak pak to vyměnim. , a ložisko který ti ten stejnej kravál bude dělat po tejdnu ježdění je zřejmě ko. ale ničemu to nevadí....

Vždyt si to seřídil. utáhnuls to tak abys pedálem vyšláp co nejdelší kus lanka. a zároven pedál pružinkou stále sám od sebe šlape a tak se ozejvá ložisko.
17:46:32
10.02.2015
LUKAS
-> Cumper: spojka na fačko ta vijde par kč a pol dna roboty...vymen a bude pokoj.
17:43:02
10.02.2015
Cumper
Přece to ale musí jít nějak seřídit ne? Když by byla spojka na výměnu tak by spíš klouzala.

Hlavně když to po tom co jsem lanko poprví utáhl chvíli fungovalo úplně bez problému, tak to snad neni spojka v hajzlu...
17:28:04
10.02.2015
Tomaso435
-> Cumper: tak vyměň spojku a je po problému
17:21:26
10.02.2015
Cumper
No to sice jde, ale ne takhle že se skoro nedá zařadit (když jsem spojku poprví utáhl šla zpátečka krásně maximálně jen škrtnutí). Řadit jde právě taky docela blbě.

Ložisko by to bejt nemělo, protože je to slyšet i když spojku pustim a když spojka chvilku vypínala dobře tak právě po sešlápnutí spojky ten zvuk přestal (je to takový tichý "vrnění", takže to tipuju na otáčející kolečka nebo ložiska)...
upraveno 1x, naposled 10.02.2015 17:22:08
17:13:40
10.02.2015
Tomaso435
zpátečka jde zkoro vždycky přez zuby :D

jen jesi neslyšíš jak se ti točí ložisko, který začneš slyšet po 1000km od výměny za nové...

řadit jde?
17:07:26
10.02.2015
Cumper
Ahoj, mám problém se spojkou u favorita. Zpátečka šla přes zuby, tak jsem lanko trochu utáhl. Na chvilku se to zlepšilo, ale za týden už šlo zase řadit špatně, tak jsem ho utáhl ještě o jeden závit - spojka chvíli zase vypínala pěkně, ale teď (za pár dní) už zpátečka jde zase jenom přes zuby ať jsem lanko ještě utáhl nebo zase povolil, téměř žádná změna - zkusil jsem lanko povolit aby byl pedál stejně vysoko jako brzda - spojka vypínala špatně, pak jsem lanko zase o několik závitů utáhl, že byl pedál spojky tak o 1,5 cm výš jak brzdový a skoro žádná změna...

Je to i slyšet na volnoběh na neutrál, když sešlápnu spojku pořád slyšim jak se v převodovce otáčí kolečka, páku zatlačím k 1 , synchrony kolečka zabrzděj a když páku vrátim do neutrálu zase se roztočí...

Díky moc za rady, potřebuju aby to bylo funkční co nejdřív...7
Extreme Tyres