skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Nová převodovka
23:26:11
05.02.2015
05.02.2015

ondie
-> touring: Tak nevim za kolik ho můžeš mít.. okolo 5ti bych asi neváhal,za víc bych se o trošku víc rozmejšlel.
21:59:33
05.02.2015
05.02.2015

Luky
Jenom kdyby jsi místním pacošům z toho prodal synchrony... 

21:53:01
05.02.2015
05.02.2015

touring
-> ondie: je otázka, co je dneska rozumná cena, zdá se mi že už přituhuje, Jawy taky byly za 3 piva po 90tým roce, po 20 letech pauzy jsem se vrátil ke škůdce a občas koukam

20:52:55
05.02.2015
05.02.2015

ondie
-> touring: jestli za ní prodejce nechce nějakej fakt velkej nesmysl,byl bys blázen kdybys jí nekoupil.. 

15:00:34
05.02.2015
05.02.2015

MVM
-> touring: Zvenku broušený kovový díly chytnou rez rychle a obal taky oxiduje.. Pokud je (byla) zavíčkovaná , kryt nebo "něco" místo pracovního spojkovýho válečku - tak uvnitř bude asi v pohodě. Stačí mrknout a právě posvítit na diferák a zuby talířovýho kola - aspoň tohle prvotně bez rozborky. Pokud tady nebude "rez" - tak převodovka by měla být ok. 

14:50:36
05.02.2015
05.02.2015

touring
-> MVM: no výstupy na polosy jsou origo zavíčkovaný, jen ta tyč na řazení má lišku a v ruce se ani nehne.
Holt jsem málo syslil díly, mám všechno možný, ale do převodovky ani šroubek.
Když mi to nechá za rozumnou cenu, tak do ní kouknu a dám info.
Holt jsem málo syslil díly, mám všechno možný, ale do převodovky ani šroubek.
Když mi to nechá za rozumnou cenu, tak do ní kouknu a dám info.
14:33:51
05.02.2015
05.02.2015

MVM
-> touring: Záleží jestli v ní někdy byl olej a jak moc byla ve vlhku. Převoďák poměrně dobře konzervuje. Vevnitř by to nemusela být tragedie.. Minimálně rozpůlit,skouknout,s ničím nehýbat - přetěsnit (pokud ok) a jezdit.
14:28:01
05.02.2015
05.02.2015

touring
-> vhml: to je osobní zkušenost s úloženkou, že to fakt nejde rozchodit? Já osobně mám taky špatnou zkušenost s motorem, co ležel jednu zimu venku pod plachtou, vyrezlo to ve vložkách, komprese pryč..
Já mám teď v autě 4kvalt, tichej, ale mám cukání tam dát vlečenou nápravu s 5kvaltem a dost dlouho jsem nepotkal slušnou převodovku, tak mě tohle přišlo jako řešení, zkusit to rozchodit bez rozborky, převodovka je asi jediná věc, kterou doma bez zkušeností a vercajku nedám, aby nehučela a tak..
Kolik je tak únosná cena za tu převodovku, když je tam riziko, že je to už chycený korozí? Mi tak přijde že cena za šrot by byla akorát, když to bude na kolech víc než jen liška, tak se to omele a pak bude hučet, o ložiskách ani nemluvim, ty jdou pryč během chvilky.
Nechám si v tomhle poradit, vrátil jsem se ke škodce po 20 letech, dřív se vzaly nový věci a bylo.
Dnes se jen přebíraj starý zbytky a repliky, když už jsou, tak většinou problém, znám to z Jawy, tam složit motor z novýho...
Já mám teď v autě 4kvalt, tichej, ale mám cukání tam dát vlečenou nápravu s 5kvaltem a dost dlouho jsem nepotkal slušnou převodovku, tak mě tohle přišlo jako řešení, zkusit to rozchodit bez rozborky, převodovka je asi jediná věc, kterou doma bez zkušeností a vercajku nedám, aby nehučela a tak..
Kolik je tak únosná cena za tu převodovku, když je tam riziko, že je to už chycený korozí? Mi tak přijde že cena za šrot by byla akorát, když to bude na kolech víc než jen liška, tak se to omele a pak bude hučet, o ložiskách ani nemluvim, ty jdou pryč během chvilky.
Nechám si v tomhle poradit, vrátil jsem se ke škodce po 20 letech, dřív se vzaly nový věci a bylo.
Dnes se jen přebíraj starý zbytky a repliky, když už jsou, tak většinou problém, znám to z Jawy, tam složit motor z novýho...

13:59:07
05.02.2015
05.02.2015

touring
-> Kaňa: díky za odkaz, vypadá to, že nic lepšího dnes už těžko najdu.
08:26:55
05.02.2015
05.02.2015

vhml
Vyhodit, ideálně ke mě :-)
23:25:09
04.02.2015
04.02.2015

Kaňa
22:38:13
04.02.2015
04.02.2015

touring
Zdravím všechny,
potřebuji radu, narazil jsem na na novou nepoužitou převodovku na suché polosy, cenu ještě nevím, ale při pohledu zvenku, od dlouhého skladování tyč řazení - tam co se připojuje táhlo ke kulise, chytla lišku a nejde s ní hýbat, tedy rukou bez násilí. Znamená to, že i vnitřnosti jsou už chycené korozí a že nemá smysl jí řešit? Nebo shodit víko na diferáku a když to bude jen ten jemný rezavý povlak, tak jen bez demontáže vypláchnout a namontovat, zpočátku pár výměn oleje a nechat tak?
Dá se někde koupit komplet sada brzdových trubek, tak jak to bylo dřív, už natvarovaný?
potřebuji radu, narazil jsem na na novou nepoužitou převodovku na suché polosy, cenu ještě nevím, ale při pohledu zvenku, od dlouhého skladování tyč řazení - tam co se připojuje táhlo ke kulise, chytla lišku a nejde s ní hýbat, tedy rukou bez násilí. Znamená to, že i vnitřnosti jsou už chycené korozí a že nemá smysl jí řešit? Nebo shodit víko na diferáku a když to bude jen ten jemný rezavý povlak, tak jen bez demontáže vypláchnout a namontovat, zpočátku pár výměn oleje a nechat tak?
Dá se někde koupit komplet sada brzdových trubek, tak jak to bylo dřív, už natvarovaný?