17 příspěvků (zobrazeno 1 až 17) od 25.10.2014 do 04.01.2015, založil/a Pavel Bischoffi
řadit dle data
10:33:25 04.01.2015
Ladasss
-> MVM: Já ti rozumím,je to takový štelování hodně od oka a možná i víc ,když už se mi tak moc nechce vytahovat motor ven .A ty páčky jsem si blbec rozhodil...Ale jinak moc dík za rady!Pokud byl někdo tak aktivní jako já,napište
10:17:38 04.01.2015
MVM
-> Ladasss: Třeba poradí někdo kdo to takhle v autě nouzově zkoušel. To ložisko není naprosto kolmo k ose klikovky (ono se právě při sešlápnutí spojky o ty packy vyrovná- jinak jej vede komínek +- a na vypínací páce se taky mírně kýve) Napadá mě strčit něco o určitým rozměru pod páčku a od toho se odměřit - ale vzhledem k prostoru a možnosti že Ti tam může ledcos zapadnou vážně narychlo řešení nevím
10:03:25 04.01.2015
Ladasss
To není dobrý Jak píšeš,tak to je bez šance poštelovat na autě všechny tři páčky aby šly souměrně.Já si myslel,jestli by třeba nešlo,že bych všechny páčky lehce opřel o ložisko,dotáhnul a pak už to jen poštelovat na vypínací tyčce spojk.válečku...
08:56:56 04.01.2015
MVM
-> Ladasss: Nevím zda to zvládneš otvorem v převodovce. Tady jde o to,že dotyková plocha vypínacích páček se odměřuje od drážkovanýho náboje lamely a to na hodnotu (mám dojem 18mm pro novou lamelu) a neměl by mezi třema packam být rozdíl na spárovou měrku 0,10mm. Je na to trn s přípravkem(talířkem)/ale motor musí být venku. Nejspíš pokud s tím pootočíš - ty páčky posuneš-ovšem jde právě o tu rovnoměrnost+-0,1mm což způsobí rovnoměrný záběr spojky "bez cukání"
-> Ladasss: už som to teraz pochopil, ale bohužiaľ v tomto ti neviem poradiť (starý typ pritlačáku som nikdy nešteloval).
22:58:10 03.01.2015
Ladasss
-> minno: Zjednodušeně,jde mi hlavně o to,jak v rámci možností nastavit vypínací páčky spojk.ložiska,když je motor v autě.Přes převodovku se na ty páčky a jejich nastavení dostanu.Hydraulika je celá nová i potrubí,tam bych problém nehledal.
22:30:25 03.01.2015
minno
-> Ladasss: Netuším čo vlastne potrebuješ, ale ak ide spojka ťažko, našteľovaním tyčky spojky na tom nič nezmeníš. Chyba bude v hydraulike.
20:41:10 03.01.2015
Ladasss
Nebudu zakládat nové téma a využiju toto,mám také na 105 problém s řazením,konkrétně se spojkou.Dával jsem nové obložení,ložisko,válečky,
no přítlačák,starší páčkový, zůstal stejný,nic mu nebylo,ale po kompletaci mám problém...tyčku na seštelování spojky na převodovce mám nadoraz,ale stejně bych potřeboval tak 1CM,abych neměl tak dlouhej"mrtvej chod"pedálu spojky.Zkoušel jsem nastavit vypínací páčky otvorem z převodovky,ale asi jsem nadělal víc škody než užitku,páč spojka jde,ale strašně těžko.A já se ptám a moooc prosím o radu,jak nastavit ty spojkový páčky na autě,vůči štelovací tyčce, bez sundání motoru,to už se mi fakt nechce,aby jejich chod byl stejný a spojka fungovala jak má.
08:17:57 24.11.2014
vhml
Dál je to daný i velkým rozdílem převodů mezi dvojkou a jedničkou. Jak mám dlouhou jedničku, tak to tam spadne jak po másle, protože s tím synchron nemá tolik práce.
07:22:46 24.11.2014
Vrba
-> Koláčný: Jak píše Minno,je to konstrukční nedokonalost. V případě jedničky se navíc může projevit horší stav synchronizační spojky. Pokud je spojka v dobrém stavu,je ještě určitá možnost,že se kolo o malý kousek natočí a zapadne to do sebe. Olej pomůže jen částěčně. Určitě bych volil PP80 - bude přínosné I pro ostatní rychlosti.
12:23:06 23.11.2014
minno
-> Koláčný: to občasné obtiažnejšie radenie 1 a R je u škodováckych prevodoviek vlastnosť a nie chyba.... Keď nejde zaradiť, treba znova vyšliapnuť spojku alebo tam hodiť inú rýchlosť a potom znova 1, alebo R.... Je to spôsobené tým, že pri radení R do seba zasúvaš celkovo 3 ks ozubených kolies a stačí, že je jedno z nich trochu nešikovne pootočené a už to bráni zaradeniu..... Pri 1 je to podobné, pretože jednak zasúvaš 1. rýchlosť a zároveň sa pritom zasúvajú 2 spiatočkové kolesá, pretože je to umiestnené na rovnakej synchronizačnej spojke, tak si to holt tiež občas nesadne.
Tým lupnutím ale neviem čo myslíš, ak to, že to občas ide trošku akoby cez zuby, to je tiež v poriadku.
A hladinu oleja si skontroluj.
10:05:22 22.11.2014
Koláčný
Zdravím, využívám tématu, abych požádal o radu. Řazení stupňů 1 a R je někdy jako po másle, nevnímám žádný odpor, jde tam snadno..někdy ale naopak nejde zařadit vůbec, jakoby tam něco bránilo..a někdy se zas stane, že tam rychlost jde, ale v mechanismu řazení slyšitelně lupne...Ostatní stupně jdou v pořádku.
Je problém v mechanismu řazení, spojovací tyči k převodovce nebo v převodovce? Také si nejsem jistý množstvím převodového oleje
návod,jak vyndat kulisu řazení jsem našel, je nějakej postup jak zkontrolovat olej v převodovce? Kudy se tam lije?
18:42:38 25.10.2014
Westas - zrušená registrace
Skontroloval by som olejovú náplň v prevodovke a prečistil a namazal kulisu radenia.
18:37:45 25.10.2014
Pavel Bischoffi
Ahoj,
jsem tu novej a žádám o radu,
po dědovi jsem dostal Škodovku 105 rv. 85 (Mko),má jednu vadu, zřejmě špatně drží rychlosti,takže když zařadím a dám ruku z řadící páky zní to jako když počítám zuby,když dám ruku na páku a lehce s ní hnu zmizí to. Rychlosti jdou řadit trochu těžko. Poradí někdo,kde hledat chybu? Je to kulisa řazení,nebo budu muset měnit celou převodovku?