skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
stavba traktoru
prohledat
19 příspěvků (zobrazeno 1 až 19) od 27.05.2014 do 30.05.2014, založil/a Luboš Pospěch
proto jdu touto cestou svoji stavby protože za vyraběne činske malotraktory fakt takové peníze nedám 80t kč a více v dobrém stavu tolik mě nestoji ani generalka všech věci + material na stavbu
-> Luboš Pospěch: tak ale je zas pravda, že 25 je nesmrtelná a jezdí za prd :-)
jedná se o traktor na domací použití nechcu stavět nic obrovského i zetor 25 je velká pro mě. vyloženě malotraktor na orbu maleho pole a svaženi sena slamy pro zviřata a vývoz hnoja
Čoveče, tak nevím poletí? Max rychlost typuju tak na 40... Minimálka bude při 1+1 tak max 2km/h... A použití dvou převodovek je naprosto normální...
Btw když někoho kopírovat tak asi toto... To je podle mě nejpromakanější domádo....
nasetraktory.eu/forum/vie wtopic.php?f=2&t=...
Btw když někoho kopírovat tak asi toto... To je podle mě nejpromakanější domádo....
nasetraktory.eu/forum/vie wtopic.php?f=2&t=...
Nějaká inspirace zde nasetraktory.eu/forum/vie
wtopic.php?f=56&t... Když to tak vidim, tak bych se na nějakou stavbu vybodl..
Nevim jestli jde o stavbu samohybu (název traktor je asi dost mimo), nebo to myslíš vážně, ale většinu zde zmíněnejch komponent bych ani neuvažoval.
V letech minulejch kdy tyhle stavby zažívaly boom, se dost často používaly zúžený nápravy třeba z Robura či V3S, ARO atp. Převodovka třeba taky Robur nebo Desta. To co tu vymýšlíš sice poletí, ale bude to k ničemu, nebude to mít světlost... Nesmysl.
V letech minulejch kdy tyhle stavby zažívaly boom, se dost často používaly zúžený nápravy třeba z Robura či V3S, ARO atp. Převodovka třeba taky Robur nebo Desta. To co tu vymýšlíš sice poletí, ale bude to k ničemu, nebude to mít světlost... Nesmysl.
-> čert: zbytečný snižování světlý vejšky... U traktoru bych šel klasickou cestou pevná náprava kejvající se na čepu...
-> Majklsto: tak tak, ale i tak se dá použít náprava ze S120
Na traktoroch sa večinou použiva jednoducha naprava uchytená v strede rámu aby sa mohla podla terénu naklápať. Toto riešenie je jednoduché a funkčné.
ok uvažuju jestli použit předni napravu ze 120 nebo vyrobit vlastní
-> Luboš Pospěch: stačí bohatě svařit zuby všech koleček dohromady... Žádný plech se tam cpát nemusí :-)
to abych tam narval alespon 4mm plech že ?
-> Majki: věděl jsem že tu někde ta fotka je :-)
-> Luboš Pospěch: už to proběhlo ve "srandovní obrázky" docela se to hodi i tu
kdybys měl fotky jak na to byl bych rád
-> Luboš Pospěch: zavařit satelity, aby se oba unášeče točili nastejno... Prostě vyřadit z funkce diferák, aby nediferoval :-D protože kdyby si ho nechal tak jak je normálně, tak by se ti točil volný unášeč a ten do 1203 převodovky by se ani nehnul...
mužeš mi upřesnit jak zavařit diferak na favo převodovce ?
takže by byl motor podelně s ramem traktoru a z fava převodovky přes poloosu na převodovku 1203 to chapu a pak kardan na diferak z multikary vše mi je jasny až na zavaření diferaku na favo převodovce
takže by byl motor podelně s ramem traktoru a z fava převodovky přes poloosu na převodovku 1203 to chapu a pak kardan na diferak z multikary vše mi je jasny až na zavaření diferaku na favo převodovce
-> Luboš Pospěch: vzít motor z fáva i se špajzkou, zavařit diferák, jednou poloosou spojit s převodovkou z 1203 a z tý pak na dif z muliny (mulina je masivnější jak 1203 a leckterá má uzávěrku)... Budeš mít tudíž k dispozici šílený množství kvaltů od ultra plazivky 1+1 až po rychlou 5+4...
Btw na traktory jsem založil téma tady: skoda-virt.cz/cz/.../1669 80-traktoristi-zetoristi-i -domada
Btw na traktory jsem založil téma tady: skoda-virt.cz/cz/.../1669 80-traktoristi-zetoristi-i -domada
mám k dispozici favorita a převodovku 1203 zadni napravu bych sehnal bud z 1203 nebo z multikary šel by motor na převodovku ???