Přední brzda 105 - rozchození

prohledat
8 příspěvků (zobrazeno 1 až 8) od 03.03.2014 do 03.03.2014, založil/a IJK
řadit dle data
16:36:33
03.03.2014
Syny
-> IJK: Jak rozchodit pistek je popsano niz. Jestlo pod autem nekde v leze poznas 0,3mm pohyb pistku, tak jsi dobrej. Nejak mi unika jakej problem je vyndat ty desticky...
15:17:32
03.03.2014
IJK
-> Syny: No já to myslím tak, že když je sundaný krycí plech, tak jestli by nešlo správnou funkci pístků zkontrolovat jen pohledem s tím, že někdo bude šlapat na brzdu (destičky budou stále uvnitř).

Předpokládám, že když to bude v pořádku, že pístek (jak píšeš) poleze a po uvolnění "odpadne-zaleze" ;, takže by se nemuselo dělat nic, maximálně to vyčistit. Ale vím, že pohyby písků jsou malé (0,3 mm), tak nevím jestli tak bude možné správnou funkci pístků poznat a také jsem to nikdy sám neviděl (ten pohyb vyleze - zaleze, když tam jsou destičky) tak jsem chtěl, aby mi to někdo popsal.
15:15:12
03.03.2014
ZdeněkH - zrušená registrace
Já dělám vždycky všechno po hlavě a buď se to povede a nebo posere a pak hledám informace 3
15:04:10
03.03.2014
IJK
-> Toušík: Tu knížku dávno mám, ale zrovna v téhle (Andrt) je chyba je tam řez přední brzdou u Škoda 100 (přišli jsme na to v jiném tématu), dokonce mám ještě dvě další. Dávno to mám pročtené. Taky si hledám na internetu fotky kde je vidět postup montáže (demontáže).

Já se tady na to ptám spíše abych získal poznatky od těch co to už dělali, to v knihách není (a naučit mě to nemá kdo, ale o to zas má člověk větší radost když se to povede). No a taky jsem asi moc úzkostlivý a než na to půjdu chci to mít vše zjištěno perfektně.
14:01:55
03.03.2014
Toušík
Investuj a čti tam se toho dozvíš dostatek a není to nějaká pálka!

www.sbazar.cz/Tirisa/.../ 4872468-prodam-knizkuudrzb a-a-opravy-automobilu-skod a-105120130kniha
13:52:41
03.03.2014
Syny
Nejak tomu co pises nerozumim, ale vseobecne. Sundas plech co kreje desticky, sroubovakem odtlacis pistek od desticky az na doraz, desticky vyndas. Nekdo slapne na brzdu, ale sakra opatrne, aby pistky lezly pomalu ven ze trmenu. Nesmi ale vypadnout !!! Potom je opet sroubovakem odtlacis do trmenu a tak to muzes opakovat nekolikrat, dokud nebudou behat +/- rovnomerne. Taky neni na skodu obcas alespon "odpustit" brzdovku ze trmenu, aby se tam dostala nezasvinena z nadobky a pripadne se odstranil vzduch ze trmenu.

Pokud jeden pistek poleze a druhej ne, tak proste na tu strnau kde leze vratis desticku o kterou se pistek zastavi a tim padem nevypadne. Pak muzes rozhybat ten druhy postupem vyse. Vseobecne ale todle pomaha spis jen na chvili a pokud je tam nejakej problem, tak to chce cely rozebrat, vycistit a poskladat nove. Taky zkontroluj manzety, jestli nejsou roztrzeny - pak tam jde voda a bordel, pistek zarezne a cely todle je stejne k nicemu.
upraveno 1x, naposled 03.03.2014 13:54:27
13:47:27
03.03.2014
ZdeněkH - zrušená registrace
Po předchozím tématu bych doporučil spíše servis
13:45:56
03.03.2014
IJK
Po té co jsem se ptal u Škoda 105 L jak rozchodit přední brzdy tak bych se ještě radši zeptal kdy je rozchodit. (U zadních jsem se už ptal.)

Dejme tomu, že mám brzdu (třmen) otevřenou a vidím destičky eventuelně pístky. Destičky buď půjdou vyndat nebo ne. Když půjdou vyndat tak je tam dám zpátky a někdo šlápne na brzdu pístky by měly vyjet k destičkám (spíše zatlačit na destičky - vím že ten pohyb je malý) a až se přestane šlapat na brzdu tak se uvolnit. Jak mám hodnotit:

1. Pístky (nebo pístek) fungují správně - nic rozchozovat nemusím ?

2. Pístky nefungují správně - musím je rozchodit ?

Děkuji za odpovědi IJK
Extreme Tyres