skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
do 2st. cez zuby
prohledat
23 příspěvků (zobrazeno 1 až 23) od 19.01.2014 do 24.01.2014, založil/a Matej Hanus
pozuzivam olej 75W-90, prevodovka je poskladana z 3 kusov, najskor ako mokrý 5Q, potom prestava na suchy 5Q 4,22 ma nazajdených cez 40 tis. km na tom istom oleji a nemam problem preradit ci podradit, nic nejde cez zuby, olejom zato urcite nemoze, , iny olej by som do prevodvky uz nikdy nedal
-> vhml: áno, práve preto píšem "záleží hlavne ako si to všetko do seba sadne"... :)
-> minno 20.01.14 20:37:18: nový neznamená lepší. Pokud se nesejdou kužely tak je pěknej jetej synchron podstatne lepsi nez novej, kterej má trochu jinej úhel kuželu a pak nebrzdí, nebo se zasekává.
-> minno: hmm,hmm...to je divné no
-> Vrba: Omyl. To nie je olejom, lebo toto mi začalo robiť ešte keď som jazdil na PP80. A ako jazdím na ten "nepredpísaný" olej, tak sa to drží na stále rovnakej úrovni, nezhoršuje sa to.
A ako som písal, mal som prevodovku z čisto nových komplet dielov poskladanú Sixtom a dvojka šla občas rovnako cez zuby.
A ako som písal, mal som prevodovku z čisto nových komplet dielov poskladanú Sixtom a dvojka šla občas rovnako cez zuby.
-> minno: To jsou právě ty nepředepsané oleje . Mě dvojka jde podřazovat i do 6000otáček bez šklhnutí a to už má ta skřín 40t km
-> Matej Hanus: Můžeš to zkusit spasit olejem PP80,pokud nepomůže tak jedině neziplyn při podřazování a nebo opravit převodovku.
-> Matej Hanus: Můžeš to zkusit spasit olejem PP80,pokud nepomůže tak jedině neziplyn při podřazování a nebo opravit převodovku.
-> minno 20.01.14 20:37:18: ktovie ako to všetko bolo
ani ja neviem koľko má ta moja nabehané, ked som ju na jeseň kupoval bolo mi povedané že to má 40 000 ale tomu neverím a repas som nerob žiadny .. no ved teraz to tak aj vyzerá
stará mala cez 200 tisíc a synchróny sa ani neozvali, preto o nich nič neviem

-> Matej Hanus: tak zas ja som tú moju prevodovku robil len na dočasné použitie, síce najlepšie ako som vedel, ale mala byť len dočasne. Ale zas vieme, že jednotka dočasnosti je jeden furt
A tak sa aj stalo. A bohvie koľko tá prevodovka mala najazdené už predomnou. Ono záleží hlavne ako si to všetko do seba sadne a v akom stave sú aj synchronizačné spojky a kolesá. Na pôvodnej 4q prevodovke mi tiež podraďovanie do 2jky fungovalo pekne aj zo 60 km/h a to už mala 100 tis. km odjazdené. Zas na druhej strane mal som aj jednu prevodovku zloženú komplet celú z nových dielov zloženú p. Sixtom a dvojka šla rovnako "cez zuby" ako na súčasnej prevodovke. Ale to je zas otázne, čo tam Sixta dal za synchróny. Dodal som mu síce nové, ale vieme že nové si on zvykne nechávať a inštaluje staré pekné synchróny.

-> minno 20.01.14 10:31:39: Na starej 4q som stým nemal žiadny problém. Niekedy rozoberiem starú prevodovku a uvidím či sa mi stým bude chcieť baviť. V podstate 30-40 tisíc km je celkom dosť na auto ktoré bude aj tak väčšinu času tráviť v garáži. Hlavne to chce chuť a čas ale dik za radu
Na dvojke ma načatý synchrón väčšina škodováckych prevodoviek. A ktorá načatý nemá, bude mať onedlho
Ja som si prevodovku repasol, na dvojku dal krásny synchrón zo 4. zo starej prevodovky, vydržalo to tak 30-40 tis. km krásne synchronizovať a teraz to už ide pri podradzovaní z vyššej rýchlosti (už nad 30-35 kmh) zas cez zuby, kašlať na to, medziplyn a nie je čo riešiť.

-> dakar.cz: ja som zazil taku prevodovku, kde to v jednom aute krasne slo, do druheho auta sa premontovala prevodovka a uz to neslo jak keby synchron bol zly a pak sa poladila kulisa a zas to slo :-)
-> Majki: a nebo :-P
-> dakar.cz: Nebo jezdit dokud to jde 

-> haso: to nepomůže... Je to synchron,jedině vyměnit a nebo jinou převodovku
a co tak skusit poladit kulisu?
-> MOLSO 19.01.14 19:47:00: sa ti ľahko hovorí
zatiaľ to nejdem riešiť zatiaľ to bude s medzi plynom a ked budem rozoberať starú prevodovku do šrotu tak to pozrem a uvidím čo stým

-> Matej Hanus: kupit hociaku prevodovku na vrakovisku / v kovosrote, rozobrat vybrat z nej synchrony z 3 a 4 rychlosti (tie byvaju najzachovalejsie) rozobrat 5q a vymenit synchron na dvojke 

-> Matej Hanus: levněji vyjde asi sehnat jinou,ono originál synchrony už se moc neviděj a když tak za 1000-1500kč sada a čínu či turka tam nemá cenu dávat....a nebo přeházet z tý převodovky co si tam měl pokud byly ok...ale je s tím dost práce,já to teda nikdy nedělal ale sám bych do toho nešel
rapid SP 3,9 .. do prevodoviek na nevyznám preto sa pýtam
koupit nový synchrony a vyměnit....na jakým autě?
dá sa to nejak spraviť ?
špatnej synchron na dvojce
Ahoj, mám jeden problém. Cez týždeň som zložil auto, pretože som menil prevodovku.
Všetko bolo v poriadku kým som nešiel prebehnúť auto. Vždy ked podradujem v akéhokoľvek stupňa do druhého ide cez zuby. Z 1. stupňa do 2. st. dariť ide normálne. vie mi niekto poradiť v čom je problém?
Všetko bolo v poriadku kým som nešiel prebehnúť auto. Vždy ked podradujem v akéhokoľvek stupňa do druhého ide cez zuby. Z 1. stupňa do 2. st. dariť ide normálne. vie mi niekto poradiť v čom je problém?