skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
problém přední brzdy
čau čau,po rozhovoru s kámošem jsem došel na další věc,že se občas stává,že v těch předních br. hadičkách vznikne jak kdyby šupinka a zabraňuje průchodu br. kapaliny,dnes jsem to udělal,ale nezdá se mi to,že by to bylo nějak lepší,mám ještě zkusit vyměnit ten hl. br. válec??co říkáte... a ještě dotaz,ted nevím přesně jestli to má dělat či ne,ale když za běhu motoru šlápnu na brzdu,tak to jak kdyby zasyčí..
kotouče jsem si nechával srovnávat,při kompletní go opravě,taky se už přikláním k možnosti,že ten nový hl.br. válec může být špatný
-> charles23: Tak pak se obavam ze je ten brzdovy valec spatnej, co je to za znacku? ho vyndej a rozeber a treba to bude i videt ze je uvnitr vyrezly ci poskozene gumicky apod.
Pokud vepredu na brzdicich vse chodi hybe se a na kotoucich je slusna hladka plocha po cele plose styku s destickama a z obou stran tak pak jedine valec.
Pokud vepredu na brzdicich vse chodi hybe se a na kotoucich je slusna hladka plocha po cele plose styku s destickama a z obou stran tak pak jedine valec.
a co se týče plovoucích třmenů a jejich držáků,všechno chodí jak má...
kotouče a desky,jsou tam plus mínus v polovině své životnosti
máš na mysli během odvzdušnování a nebo během prždění
máš názor,že by hl. br. válec mohl být špatný ikdyž je kupovaný nový a co odvzdušnění celého okruhu,dělal jsem to tak min 10x dokola a pak o pár dní později ještě jednou,jsou chvíle ,že to brzdí pěkně a jsou chvíle,že to hůř brzdí a pedál jako by malinko klesne níž,než je běžné,pístky rezavé nejsou to už jsem se díval
Jak vypadaji kotouce a desticky? pracuji predni pistky a plovouci trmeny plovou? A pak jeste zda je vse spravne odvzdusneno - jde postupne brzdovy pedal proslapnout az na podlahu?
A aký je vlastne ten problém, s ktorým si nevieš dať rady?
Malá brzdná účinnosť v preklade znamená, že to brzdí nahovno, a to môže spôsobovať asi 1000 vecí od zahrdzavených brzdových piestikov, vydratých kotúčov či platničiek až po zle odvzdušnenú hydrauliku či vadný hlavný valec....
Malá brzdná účinnosť v preklade znamená, že to brzdí nahovno, a to môže spôsobovať asi 1000 vecí od zahrdzavených brzdových piestikov, vydratých kotúčov či platničiek až po zle odvzdušnenú hydrauliku či vadný hlavný valec....
čau lidi,potřeboval bych poradit,před nedávnem jsem dělal komplet go skeletu favorita a další věci k tomu a plus nový rozvod brz. trubek a hl. br. válce,ale nastal problém na stk,tam mi řekli,že přední brzdy mají malou brzdnou účinnost,nsetkal se s tím už někdo,děkuji za info