skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
polské poloosy
-> minno: a je to tu , vlečka vs. kyvka 

-> srdcar 120L: U mňa to ale bola a aj stále je, záhada Z. Nikdy mi to nevydržalo dlhšie ako 20 tis. km suché, čo je u mňa tak rok jazdenia. Tiekla mi ale vždy len ľavá strana, aj keď som ju pár krát komplet nanovo vyskladal, všetko X krát vymenil, vyskúšal rôzne guferá a aj tak to nevydržalo suché dlho. A potom ma to už prestalo baviť, zrepasol som vlečku a odvtedy chodím vysmiaty :)
-> minno: Teda nevím, jak komu, ale mě začaly gufera téct na kyvkách tak po 80 000 km i dýl, ale byly pořád ještě původní české kované poloosy. Asi 3x se mi stalo, že začaly téct dřív, ale zjistil jsem, že praskly opěrné kroužky za ložisky a rozervaly gufera i za 500 km. Kroužky jsem přelisoval z jiných starších poloos a byl klid. Ve šroťáku se pořád zatím ještě dají sehnat původní kované, z vraků. S úplně novými nemám zatím žádnou zkušenost, vystačím se starými zásobami.
kyvkové poloosy já teda nevým o vlěčkovejch polskejch, jen by mě zajímalo jestli ti polský vydřží nemyslím nějaký rasování ale normální pianko užívaní, nerad bych hledal kolo
s bubnem někde po poli
s bubnem někde po poli
-> dragon_cb_cz: tiež si myslím. Inak tie české točené nové funglovky som mal zopár kusov a aj tak mi furt tieklo gufero takže to skončilo u vlečky

-> minno: Tím spíš bych se těch polských nebál... jestli nejistý jetý český kus nebo nejistý nový polský kus, to je myslím dost ekvivalentní sázka do loterie.
-> dragon_cb_cz: nekované boli aj neskoršia česká výroba po roku 90.
-> OndraKrupi: Myslím, že myslí polské kyvkové poloosy. Pokud se dobře pamatuju, tak na rozdíl od prvovýrobních nejsou kované ale vytočené nějakého polotovaru. Osobně bych se jich zas tak moc nebál, pokud to auto není na nějakou divočinu, ale jetých kyvkových poloos je snad všude dost ne?
-> kyfkař: tak určitě vydrží to, že je nasadíš, ale jinak asi ne
jinak příště to chce upřesnit na jaké auto a jaký typ poloos
jinak příště to chce upřesnit na jaké auto a jaký typ poloos
-> Luky: už mi je to teraz hneď jasné

No přeci POLSKÉ poloosy - co na tom nechápeš? 

Upresni aké poloosy máš namysli.
Máte zkušenosti s těma polskejma poloosama? vydrží