skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
manžeta poloosy felicie
Nikdy se mi diferák nerozpadl,měnil jsem už několik převodovek a nikdy jsem tam nic nedával,až cca před rokem mi známej mechanik říkal že se mu stalo že se ten diferák rozpadl,to je zatím jedinej případ co znám 

-> Kuladmin: no ved prave tiez to nejak neriesim a nestalo sa este nic
Popravde ja tam nic nedal triskal jsem do toho kladivem pri vyndavani a natloukani gufer u poloos pak jsem si i prsty kousek sem a kousek tam pootocil s tim diferakem, pak z toho pacil ten mezikus na tycce razeni a nic.

a uz sa niekomu stalo ze sa mu potebto diferak ?ja len ze furt sa tu o tom pise ale este som nevidel zeby sa to niekomu v reale stalo
A nebo staci proste neco strcit do te prevodovky skrz a je to.A pak je zbytecne rozebirat homokinetaky.
-> Mára-rs: Nejlepší řešení je když máš nějakej unašeč navíc,tak poloosu z převodovky vytáhneš v celku a narazíš tam jen unašeč a nemusíš řešit co se ti rozpadne.
ten kloub drží hned to mymezím hadrou a jeto
Buď se ti rozsype ten kloub, nebo ti může spadnout diferenciál
Podle toho kde to vytáhneš.

jojo to jsem potřeboval vědět tak jsem si myslel že to je díky moc
-> Mára-rs: Pokud jsem pochopil tak chceš unašeč kloubu nechat v převodovce,pak se nemusíš ničeho obávat.Pokud bys vytáhl i unašeče tak se může stát že se ti rozpadne diferák
zdravim vás mm tady malinko jinačí problém budu vytahovat motor aj s převodovkou komplet a chci pri spouštení motoru spolu s převodovkom vyndat obě poloosy z převodovky což by mělo jít v místě nitřní manžety ale když jsem se natto ptal bylo my řečeno že když vytáhnu obě poloosy tak se mi rozpadne dyferenciál ale u jsem to tak měl a v pohodě tak nevím jestli náhoda nebo spatné pochopení o tom kde chci poloosy sundat já osobně si myslím že mmechanik to pochopit tak že chci vytáhnout poloosi až za manžetou ale nevim co stoho pochopíte tak děkuji za rady no 

-> Milan 136: Toviš
-> Tomaso435: 

-> Milan 136: hlavně pak když budeš hledat téma poloosa tak to najdeš pod názvem felda :-D
Hlavne bezva nazev tematu. Hodne napovi problemu
natlacit kolko sa tam vmesti
pri kvalitnej manžete v balení býva vazelína cca 100gr , pri vymytí klbu aj viac
nazdar pani,idem menit manzetu na poloosy krajnu, kolko vazeliny tam ide?