skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Vystruznik cepu rizeni S120
To bych radeji uz tu paku srouboval.

-> Jarda/felda: no, moje tolerance vuci ruznym prasecinam je celkem vysoka, ale tohle by bylo trochu moc i na me. Ale uvidime, az se mi nepodari nic sehnat, treba na to dojde :D
-> Alenka: uříznout a navařit obráceně ? 

-> Alenka: To máš pravdu. Vezmi čep a skoč s tím k zámečníkům. Uvidíš, co ti řeknou.
-> Eidy: bud rozvrtat a vyvlozkovat, nebo zavarit a udelat znova.
At tak nebo tak, porad potrebuju sehnat neco, cim tam vyrobim ten spravny konus.
At tak nebo tak, porad potrebuju sehnat neco, cim tam vyrobim ten spravny konus.
-> Alenka: Ale když teď máš vtěší průměr nahoře, tak to bys tu díru musel o dost zvětšit, abys dostal konus zespoda. Vyjde to vůbec? Co to rozvrtat a vyvložkovat?
-> Eidy: udajne je to nejaky sileny atyp, kdysi na to pry v servisech meli nejaky nastroj, ale uz se neda sehnat.
-> Kuladmin: potrebuju na favoriti tehlici predelat cep rizeni tak, aby byl uchyceny zespoda te paky, ne shora jako v serii a pouziti unibalu bych se pokud mozno rad vyhnul.
Na S120 se ptam proto, kdyby nahodou ty konusy byly stejne,tak by urcite bylo jednodussi shanet vercajk na Favo a 120 nez jen na samotne favo :)
-> Kuladmin: potrebuju na favoriti tehlici predelat cep rizeni tak, aby byl uchyceny zespoda te paky, ne shora jako v serii a pouziti unibalu bych se pokud mozno rad vyhnul.
Na S120 se ptam proto, kdyby nahodou ty konusy byly stejne,tak by urcite bylo jednodussi shanet vercajk na Favo a 120 nez jen na samotne favo :)
-> Eidy: Vidim 120 v nadpisu 

-> Alenka: co presne potrebujes udelat?
-> Nwkt: u Fáčka? Já si teda myslím, že ne.
-> Alenka: Musíš sehnat frézu se stejným konusem jako origo díra. Jinak nevím. Když vezmeš kulák do soustružnický dílny, tak ti určitě řeknou, co je potřeba. Bude to nějakej standard.
-> Alenka: Musíš sehnat frézu se stejným konusem jako origo díra. Jinak nevím. Když vezmeš kulák do soustružnický dílny, tak ti určitě řeknou, co je potřeba. Bude to nějakej standard.
Ze je tam konus samozrejme vim, bylo mi receno, ze na to existuje vystruznik.
Kdyz bych teda z klasicke valcove diry potreboval udelat konus stejny jako je v tehlici, jak na to?
Kdyz bych teda z klasicke valcove diry potreboval udelat konus stejny jako je v tehlici, jak na to?
-> Eidy: Jde vyměnit jenom ta páka ne?
?? vis ze je to kuzel vid?
-> Alenka: Co? Tam je přece konus. Pokud je tam velká díra, tak jedině vyměnit těhlici. Pokud je trochu vymačkaná nebo poškozená, tak asi jedině vzít na mašinu.
Nevi nekdo, jestli je vystruznik na diru, kam se do tehlice lisuje cep rizeni stejny u S120 a u Favorita?
Pripadne, mate ho nekdo/vite kde sehnat?
Pripadne, mate ho nekdo/vite kde sehnat?