skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
5°dog-kit převodovky Škoda 130l,lr
-> djmaso: kdo to skládal?
-> djmaso: tak s tym nieco sprav ked to vies alebo si to myslis... prevodovka nic nevyriesi.. ked mas zle kulisu
-> pistaa: no taky si myslím že to bude řadící tyčkou, možná spatně poskládal vidličku na hokejku a ta se možná pohla
-> djmaso: niekde mas chybu, hladaj v sebe alebo v montazi, radeni a podobne, mne to chodilo lahko ztuha a bez problemov, hladaj hlavne doma je to najlacnejsie..
-> djmaso: do stran to řadí?
Já měl naposled prasknlou hokejku, takže to neřadilo do stran a zaseklej přesuvník, takže tam nešel jeden kvalt dávat
Já měl naposled prasknlou hokejku, takže to neřadilo do stran a zaseklej přesuvník, takže tam nešel jeden kvalt dávat
-> Vrba: no uvidíme, až se rozpůlí. Dle mého názoru je ohlá, vybočená či ohlá vidlička (neřadí nahoru ani dolu)
-> djmaso: Ono je stejně neuvěřitelné,že se ta převodovka po takové chvilce pokazila-a zrovna jěště taková věc.Každopádně jestli chceš zkusit něco jiného a není ti líto případné ztráty,tak směle do toho.
-> vhml: jojo,to se snažíš vždycky a většinou už v průběhu zjistíš,že to jde udělat i líp-alespon ze své zkušenosti to tak vždycky bylo 

-> Vrba: no za cenu co to prodávají, se prý udělá min deset sad :D
Tak si myslím, že asi drobet experimentovat můžeme :D
Tak si myslím, že asi drobet experimentovat můžeme :D
-> Vrba: musíš to udělat na první dobrou :-D
-> djmaso: 4tý prototyp možná bude fungovat jak má,....to pak většinou výjde lepší koupit už ověřený produkt. Pokud teda nechceš udělat svůj vlastní vývoj a pak tím někomu konkurovat malosériovou výrobou. Investovat do vývoje aby jsi vychytal jeden konkrétní kus není moc ekonomické.
-> Bery: když, ti co mají přes zimu čas a chuť, něco takového dělat a mají možnost materiálu a strojů s tím, že se zaplatí jen cementování. Proč to netestnout :)
-> Bery 02.07.13 22:45:02: 

nejlepší za to chtějí zaplatit - všichni,ti co umí...i telefonovat to přez zimu udělají asi zadarmo,hmm
-> djmaso: Jak jsi to skládal,že ti hned odešla dvojka?
tak vyřešeno :) kalmar se nekoná :)
telefonoval jsem s člověkem co má velkou praxi. přes zimu bude velká akce :)
telefonoval jsem s člověkem co má velkou praxi. přes zimu bude velká akce :)
-> havlik: právě nevím jak to bude vycházet :D no byla by to další total laborace
-> djmaso: a to vadí?
-> havlik: je , ale musel bych tam cpát nejspíš startér z 1203 :)
-> djmaso: a tam neni díra na starter nebo co?
-> vhml: :D :D :D :D a na kopcích stát z kopce :D pamatuješ ten vehement co jsem měl jako první test převodníku ? tak už jsme na 95% nového - vačka + lanovod (nahoru - dolu) už se dolaďují přesné natočení protivaček atd-to samé co dělá Kalmar :) no a do toho by pásnul ten ten rovnej zub na test :D když se to povede tak by to mohl být pekný kousek BY HOME 5q sekvence
-> djmaso: startovat v boxech pistolí, jako na formuli :-D
-> vhml: no to při seqvenci neufukovalo - stále plný plyn, jen by při řazení na pár ms vyplo zapalko :)
no, je to dobrá cena, ale nevím co s tím startérem :D
no, je to dobrá cena, ale nevím co s tím startérem :D
-> djmaso: 60 za 6 kvaltů a se samosvorerm je super cena.
Otázka je, jestli potřebuješ 6 kvaltů s turbomotorem do kopce. Jestli ti při každým přerazení odfoukne turbo, tak to možná nebude ta správná cesta...
Otázka je, jestli potřebuješ 6 kvaltů s turbomotorem do kopce. Jestli ti při každým přerazení odfoukne turbo, tak to možná nebude ta správná cesta...
-> djmaso: můžeš zkusit klasicky všechny možný převodovkáře. Liška umí bezsynchron, Bartášek, určitě i Sixta atd.
Ona ta cena bude vždy přibližně podobná a vzhledem k tomu, že to jsou lidi co to dělaj léta, tak to vyloženě průser nebude nikdy. Samozřejmě občas se nezadaří, ale to se stane každýmu.
Ona ta cena bude vždy přibližně podobná a vzhledem k tomu, že to jsou lidi co to dělaj léta, tak to vyloženě průser nebude nikdy. Samozřejmě občas se nezadaří, ale to se stane každýmu.
-> Eidy: mam nabídku za 60t 6q sekvenci , samosvor , do 500Koní :D s přírubou na škodovkovej motor , má to jednu nevýhodu , vymyslet startování :D :D
(převodovka z nějakýho renska ta samá co dává Gemini do toho renska R5T
(převodovka z nějakýho renska ta samá co dává Gemini do toho renska R5T
-> djmaso: Převodovka z jinýho auta se sekvencí.
Kalmar za to chce Bez DPH: 37000 Kč
máte někoho dalšího? prachy už mám v řešení. nějaké návrhy ?
máte někoho dalšího? prachy už mám v řešení. nějaké návrhy ?
-> Nwkt 02.07.13 11:12:57: Odkud to má Ivan je tady už psáno
Každopádně tady asi není co radit, neexistuje nikdo kdo vyzkoušel všechno a těch výrobců tady moc není že

Každopádně tady asi není co radit, neexistuje nikdo kdo vyzkoušel všechno a těch výrobců tady moc není že

-> Eidy: přesně tak :) díky blbému přeřazení mi v sobotu utekla bedna.
-> vhml: Spíš než na koho, bych řekl na co? Na zajeté časy, hádám.
-> djmaso: naštval na koho a proč? Ať máme reference...
Ivan z Malty by měl mít, tak se ho zeptej
Tak jsem se naštval potřebuji poradit co nejlepšího prodejce a jaké máte zkušenosti.