skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Rozdíly vnitřků Hbv kilo - 742
prohledat
5 příspěvků (zobrazeno 1 až 5) od 20.05.2013 do 24.05.2013, založil/a dragon_cb_cz
-> dragon_cb_cz: Provední asi i toho plavacího pístu jsou u 100/110R nejméně dvě, přičemž manžetky a gumky se liší.. no a jestli máš správnou sadu na repas zjistíš jedině tak, že píst vydoluješ.. mám dojem že katalog ty hlavní válce ani nerozlišuje, tak proto ta hláška na pytlíku z Rubeny. Tuším v Baťovi pro kila jsou ty varianty i namalovaný.. nebo jinde - prostě někde jsem to rozkreslený i našel, když jsem dělal kdysi výzkum před nějakou repasí, ale detaily mi neulpěly.

-> Bukaj: No jo, apologota MBčka, který o kile ví prd
Poměřím a proměřím... btw, záhada kuckající GLSky vyřešena - víc viz "Co jste dnes podělali" 

-> dragon_cb_cz: A určitě jsou jiné přepouštěcí ventilky, ale jako celek by to mohlo jít zaměnit. Změř si vzdálenosti vtokových a výtokových otvorů u kila a 120 a pokud budou shodné, tak snad můžeš do kilího použít střeva ze 742. Ale kilo neznám, takže nevím :)
-> dragon_cb_cz: iný je ten prvý piest - ten na ktorý hneď tlačí tyčka od pedálu ... tam má 100ka gumičku zaistenú takým bronzovym krúžkom . 120 má gumičku normálne v drážke , tzn. po výmene toho piesta sa to dá kombinovať .
Při pátrání po syslátech jsem (opětovně) narazil na něco, co už mi delší dobu vrtá hlavou a z katalogu nejsem úplně moudrý. Repas sady na eMkové HBV jsou označené (viz foto) "Pro Š100/110 a 110R za předpokladu správnéh kovového pístku".
Otázky zní:
- Myslí se tím plovoucí píst, nebo jen ten krátký pístek?
- Jak se to nové provedení liší od původního?
- Je případně celý vnitřek záměný?
Případně pokud někdo dokážete srozumitelně popsat změny ke kterým došlo (předpokládám, že se jedná o nějaký hi-tec nový druh licenčních západních manžet
tak si to rád přečtu 
Otázky zní:
- Myslí se tím plovoucí píst, nebo jen ten krátký pístek?
- Jak se to nové provedení liší od původního?
- Je případně celý vnitřek záměný?
Případně pokud někdo dokážete srozumitelně popsat změny ke kterým došlo (předpokládám, že se jedná o nějaký hi-tec nový druh licenčních západních manžet