skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Drnčí převodovka
-> Koblet: Nemáš jen blbe nastavenou vůli na spojkovym ložisku?
No vyložené hučení jako třeba od kol to není. Řekl bych spíše takové jemné rychlé klepání, které podle otáček motoru taky zrychluje a řekl bych i přidává na intenzitě. Jediné co ten zvuk vyřadí je sešlápnutí spojky, takže proto předpokládám že to bude něco v převodovce. 

Ak to drnčí, tak to nebude ložisko, asi ani prevodovka, jedine ak by to dané ložisko alebo niečo v prevodovke bolo už úplne vysypané, to by už ale nejazdilo..... Ložiská nedrnčia, ale hučia, pískajú a tak podobne, nie je to ale drnčanie. Dosť málo si toho uviedol, podľa čoho by sa problém dal na diaľku identifikovať. Popíš viac. Je to stále rovnaký zvuk? Je to isto drnčanie, alebo premenlivý hukot? Má niečo na ten zvuk za jazdy vplyv?
Mám obavu že si jen potvrdím své podezření ale přeci jen se optám. Něco mi v autě vzadu drnčí a to vždy na neutrál nebo při zařazeném kvaltu za jízdy. Nedrnčí to pouze při vyšláplé spojce. Řekl bych že bude špatné nějaké ložisko v převodovce, pravděpodobně na hlavní hřídeli. Máte někdo nějakou podobnou zkušenost? Moc se mi do vyndavání převodovky nechce, ale pokud to bude tak, nic nenadělám.