Tohle je pěkný. Jestli to chápu ukazuje to teplotu gumy a její tlak. Při daném rozměru na Ferrari 458 celkem zajímavý údaj na to kolik se tady doporučuje přefoufávat
-> Stepan FUN 05.05.13 01:49:17: JJ podobná zkušenost.
-> exwrcteam 05.05.13 07:17:40: Já taky foukám spíš méně než více protože pak to má tendenci klouzat, ale když je zas málo tak se láme v bocích nicméně na koleje to prostě nemá vliv. Tahá to za ruce tak jako tak.
-> Tuner#2: mel sem gumy 2,5 za studena pak sem upravil po 15 najetejch km na 2,0 za tepla vysledek je ten ze uz tolik nedriftuju a lepe drzi zkus si nekdy na okruhu hrat s tlakama gum myslim ze budes mile prekvapen
-> Tuner#2: Rozdíl jeden Bar mi prozradil až palubní počítač... A to pouze zvýšenou růměrnou střebou. Na lehkým zadku jsem prostě to skoro prázdný zadní (na prázdným pick-upu) nepoznal...
-> exwrcteam 04.05.13 23:29:23: A to poznáš nějak zásadně na chování auta 0,3 atm? Já se přiznám že nikoliv, teda pokud to není na nějaké zlomové hodnotě kdy se třeba začnou lámat boky.
-> Hurdis: Hodně záleží na druhu pneu... Stejnej rozměr (195/45 R15) se v kolejích choval jinak pri Falkenech a jinak při GY... GY tolik nesedí v zatáčkách, ale v kolejích je značně neutrální, Falken bylo lepidlo, ale v kolejích (testováno na "Českobrodský") se to udržet skoro nedalo...
Ano máte pravdu.Přezutí 165/70x13 zima na 185/14 léto je hrozné,auto plave a stále v kolejích potřebuje korekce /manželka 1,6 posilovač/.Přezutí na 195/50 je ještě horší / já 1,6 posilovač/. oni v té fabrice asi vědí proč dávat jenom 175 šířku.Kola 195/50 jsou u Feldy pouze na efekt nebo dobré silnice,i ty v Č.R. nemáme.
-> Štuky: Mám tuhle stejnou konfiguraci na španělský feldě. Je normální, že Ti kolej větší než decentní potahá za opratě. Na "normálním" profilu se to nestává.
Todle stahne i vetsi auta a rozhodi je to podobny gumy jsou treba na fusionu a kdyz se snim vlitne do koleji taky zadna slava. Ale na feldu je to uz dost veliky nevim jaky mas motor ale pokud 1,3 tak to musi byt uz docela liny.
Jak se vám chová řízení pří jízdě, když jsou trochu vyjeté koleje? Docela mi to hází s volantem. Je to normální? Vím, že kola jsou dost široký. Geometrie v pořádku. Tak se jen ptám, zda máte někdo podobnou zkušenost nebo je to možné nějak "spravit"??