skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
>>>TLUMEX
-> qwerz: nojo, ale ja mem krasne cisty jako z tovarny... a nerezly. tak se ptam jestli to ma nejakej prinos
-> Majkl: ..já to udělal...mám teď takovej lepčí pocit..
Hlavně ty kapsy co sou dole..tam to taky krásně hnije..myslim že sem asi 1 kdo je po 20 letech čistil..

tak diky moc za rady a zkusenosti... jeste mam jeden dotaz, ma nejakej prinos natrit tlumexem motorovej prostor?? myslym podbehy a ty pricky??
mno..to body ja esi fakt jen abys udělal dojem na technický. Když den před technickou našplícháš prahy, lemy..tak to vypadá nádherně..
, a pak už je ti většinou jedno esli popraská nebo ne..

-> VeTëV: ja ani nepocital ze to vydrzi dyl.. ja stejne moc nejezdim...
-> Majkl: mno kdyz neva ze to je tak na dva roky max tak jo
ale ono body stejne casem praska
delaj teda jeste jedno na bazi nejaky ze to nevadi plastizolu, ale to je dost drahy
ale ono body stejne casem praska
delaj teda jeste jedno na bazi nejaky ze to nevadi plastizolu, ale to je dost drahy
-> VeTëV: takze s tlumexem mas dobry skusenosti??
-> Majkl:
tak moje osobni zkusenosti
Body je drahy a zadnej zazrak - delali jsme s tim
auta a casem praska
Tlumex neni spatnej ale tak na rok dva
Rezistin je taky pohoda
proste moje skusenost - staci neco ceskyho - pac to ma stejnou trvanlivost
a jde taky o to jestli mas pod tim ten plastizol - pac na to nejde vrznout cokoliv - na to je prave Tlumex plast
tak moje osobni zkusenosti
Body je drahy a zadnej zazrak - delali jsme s tim
auta a casem praska
Tlumex neni spatnej ale tak na rok dva
Rezistin je taky pohoda
proste moje skusenost - staci neco ceskyho - pac to ma stejnou trvanlivost
a jde taky o to jestli mas pod tim ten plastizol - pac na to nejde vrznout cokoliv - na to je prave Tlumex plast
-> VeTëV: a co navrhujes ty??
-> Max:
-> Max: nemam to rezaty jen je tam ten starej nater... bude to drzet??
podstatný je,mít zdravej plech natřenej základovkou. žádnej ze zniňovanejch věcí by se neměl dávat na holej plech...
Já používam body když to chci přelakovat nebo 4CR když je to na podběhy...tlumexplast a podobně jen občas....větinou t stříkám pistolí. Já si nestěžuju ani na jedno....ale nemůže se čekat že na rezatej plech se něco napatlá a bude to dalších 10 let sloužit....
Já používam body když to chci přelakovat nebo 4CR když je to na podběhy...tlumexplast a podobně jen občas....větinou t stříkám pistolí. Já si nestěžuju ani na jedno....ale nemůže se čekat že na rezatej plech se něco napatlá a bude to dalších 10 let sloužit....
-> Majkl: gumarne puchov

-> Majkl: kamoš před technickou sháněl taky nějakej asfalt, tlumex nebo cokoli čím by zaplácal díry v podlaze...jenže v zimě jsou toho obchody prázdný, prej to nikdo nekupuje, tak to neobjednávaj. Nakonec sehnal nějakej sajrajt na střechy v 5kg kýblu za asi 100,- a zapatlal s tim celou podlahu a 3/4 mu eště zbyli....no drží to dobře..uvidíme jaxe to bude tvářit po zimě..

gumoasfalt sezenu kde?
Mě na dutiny doporučili Rezistin ML.
-> Majkl: mno..ten sprej na dutiny od Motexu mysim 160,-, 500ml (bude to asi vosk, je to takový bílí)... Konkor mysim 80,- a je ho 1l - je v plechovce. Pak tam maji od Motexu taky asfalt ve spreji - něco jako Body, dělá to ale menší hrudky a taky něco kolem 160,- a je ho 500ml, Body má myslim jen 400ml..
Mají to v Brně v drogérii kousek od Svoboďáku..

-> Pepino RS: S tim nesohlasim vsechny auta co jsem tim napatlal uz jako malej smrad vydrzely dost.
A spousta aut co jsou delany body jsou rezaty jak lysky. i pár známejch co delaj auta mi reklo, že to body taky neni zadnej zazrak a rezne to stejne.
-> Majkl: Jo muzes to natrit na co chces, ale zakladovka pod tim neuskodí.
Samozrejme kdybych stavel novy auto nebo se s tim sral a chtel nejaky vyvoneny auto, tak bych to napatlal Body nebo Terosone, ale asfaltem bych to stejne taky vytrel
A spousta aut co jsou delany body jsou rezaty jak lysky. i pár známejch co delaj auta mi reklo, že to body taky neni zadnej zazrak a rezne to stejne.
-> Majkl: Jo muzes to natrit na co chces, ale zakladovka pod tim neuskodí.
Samozrejme kdybych stavel novy auto nebo se s tim sral a chtel nejaky vyvoneny auto, tak bych to napatlal Body nebo Terosone, ale asfaltem bych to stejne taky vytrel

Obecně jsou lepší přípravky na bázi pryskyřic než asfaltu, ale pokud pod tímto nátěrem není kvalitní základ a vrchní barva, vykvete ti to jak jarní zahrádka stejně.
-> qwerz: cena? a kde se to da sehnat??
-> Tuxik: a cena? ale tam snad psaly ze to nedrzi na starsich naterech tak nevim...
-> Climber: a ten drzii na predchozich naterech?? a je lepsi jo??
a vy ostatni ste na tom jak??
-> Tuxik: a cena? ale tam snad psaly ze to nedrzi na starsich naterech tak nevim...
-> Climber: a ten drzii na predchozich naterech?? a je lepsi jo??
a vy ostatni ste na tom jak??
-> Climber: asfalt je naprad, vyluzujou naky sracky ktery oxidujou ze zelezem , drzi se pod nim voda a krasne to podf nim hnije-jedina vyhoda je ze to neni vydet- ten gumo asfalt tam drzoi porad i kdyz uz tam neni ten plech !! jinak nejlepsi na spodek a podbehy je BODY 910 nebo 930 a nebo 933 !!! a na dutiny body 900 ! zkuste se podivat na bodycar.cz !!

Tlumex je sračka-delaj se snad dva typy tlumex plast a jeste nejakej dalsi-vim jen, že to praska a delaj se tam kapsi ve kterejch drzi voda. Ja povazju za nejlepsi gumoasfalt
a to i oporoti naterum jako je body a terosone to je dobrý tak na prahy ale na spodek a podbehy jsem pro asfalt

-> Majkl: no mam radsi rezistin

já sem tam teď napatlal Konkor 500 nebo tak nějak...ale o tom nikde není ani slovo... A na dutiny něco od Motexu, je to ve spreji, a je k tomu takovej šlaušek s rozprašovačem.
sem nasel zajimavej clanek
www.autoarena.cz/index1.p hp?ID=195
a tam o tlumexu nemluvej moc dobre
a co Resistin Car?? mate nekdo zkusenosti??
-> Tuxik: a ty mas jaky skusenosti s tlumexem?
www.autoarena.cz/index1.p hp?ID=195
a tam o tlumexu nemluvej moc dobre

a co Resistin Car?? mate nekdo zkusenosti??
-> Tuxik: a ty mas jaky skusenosti s tlumexem?
-> Majkl: u nas to maj v drogerii (drogerie Teta), meli by to mit v prodejnach barvy-laky apod
-> Tuxik: díky to je super vycerpvajici clanek...
takze to koupim a proste natru tak jak to je... to sem chtel slyset...
ale kde to sezenu?? OBI? HORNBACH??
takze cely auto vyjde neco kolem 8-9 stovek...
takze to koupim a proste natru tak jak to je... to sem chtel slyset...
ale kde to sezenu?? OBI? HORNBACH??
takze cely auto vyjde neco kolem 8-9 stovek...
Kde se da sehnat tlumex a co stoji?? kolik ho je potreba na komplet podvozek??
a musi se nejak odstranovat ten predchozi nater, tou srackou??
diky vsem za rady
a musi se nejak odstranovat ten predchozi nater, tou srackou??
diky vsem za rady