skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Repase šneku řízení
-> vhml: To vyzkoušej v ruce, jestli to do sebe sedí bez vůle nebo ne... pokud jo, tak už jde jen o to, jestli to půjde stavěcím šroubem v převodce správně usadit... bych řekl 

tak už mám prebrouseno. Brusič se ale rozvášnil a místo 0,5mm ubral 1,5mm. Vadí to nečemu nebo někomu?
Nebo to hodím do auta a nechám se překvapit?
Nebo to hodím do auta a nechám se překvapit?
-> vhml: 0.2 mm, 0.5 mm.. Nedával jsem za mlada pozor, ale stejně se to musí zkusit.. přebrušuje se jen velkej průměr šneku, neb jsou opotřebovaný boky, nic víc, na matici se nesahá.. Ta si prostě sedne o kousek níž a je to. Při velkým úběru by v krajních polohách šlo ztuha - stačí si to nakreslit v řezu.
Že se opotřebovává matice, je možná pravda u 105-120 a novějších, u starších škodovek provoz nejvíc odskákal střed šneku, vlivem kvality vozovek a zřejmě i kvality výroby (čím novější převodka, tím větší kaše..)
Že se opotřebovává matice, je možná pravda u 105-120 a novějších, u starších škodovek provoz nejvíc odskákal střed šneku, vlivem kvality vozovek a zřejmě i kvality výroby (čím novější převodka, tím větší kaše..)
Nevíte jestli by mi někdo nezrepasoval převodku?Šnek s maticí mám nový, ale jde mi to nějak ztuha a má to velkou vuli.
-> m8rinek: a vůli se tam dává kolik? Musím přebrousit abych neležel na dně plus... ?
-> vhml: naměř kolik místa je v matici, aby to nesedlo na dno a přebruš to, nenech se odradit :D Jak budeš probírat drážky bych chtěl vidět.
-> vhml: me to tak vychazi ze oboje
-> vhml: Lepsi je sehnat alepson matici novou a je po problemu. Snek vetsinou zustane jak novej. To brouseni neni zrovna idealni reseni.
-> Zazaa: jakože ubrat u matici?
mno musi se prebrousit oboje tak aby ten zavit nesednul az na dno
o kolik zalezi kus od kusu
me to ceka prave taky ... sehnal sem ostrej snek, ale bohuzel to je blbe udelane nebo to k sobe nesedi a zavit je az na dno a je tam vule :(
o kolik zalezi kus od kusu
me to ceka prave taky ... sehnal sem ostrej snek, ale bohuzel to je blbe udelane nebo to k sobe nesedi a zavit je az na dno a je tam vule :(
Kdybych chtěl novej tak si ho rád koupím :-) Ale já ho nechci
jo jo pokud chces mam novej i s maticej!
myslím že je snadší sehnat novej,
Proslýchá se, že šnek maticového řízení jde docela slušně repasovat přebroušením průměru. Jednoduchá otázka zní: O kolik?