skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Prosím o radu-brzdy 120-130
Nejspíš jsou to ony, mají označení OPTIMIT PND, zajímalo mě hlavně na co se dají použít, prodavač mi to poměrně přesně vysvětlil, dobře se v nich vyznal. Tu samou, pouze větší vnitřní průměr, mám i k podtlakovém posilovači a všechno drží. Může se jednat o starší značení těch samých hadic, co uvádíš, mám je tam, jak jsem uváděl, již 10 let. 

-> srdcar 120L: Které konkrétně? Nabídku mají docela širokou... ty EPDM?
Já jsem tam dal 6 mm hadičky z HAGUMu (vnitřní průměr), jsou černé, dvojitě opletené, zesílené. Jsou na všechny možné kapaliny-benzin, nafta, oleje a pod. mám je na těch propojkách 10 let a drží. Prodávají se na metráž, vychází asi 70 Kč/m.
Těmi samými jsem nahradil veškeré zeleně opletené hadičky jak na vodu tak i na benzin. Od té doby nemám problém se zavzdušňováním chladicího systému.
Se zelenými jsem měl neustále problémy, na benzinu začaly propouštět klidně i po třech měsících po montáži a věčně spadával benzin.

Těmi samými jsem nahradil veškeré zeleně opletené hadičky jak na vodu tak i na benzin. Od té doby nemám problém se zavzdušňováním chladicího systému.

Se zelenými jsem měl neustále problémy, na benzinu začaly propouštět klidně i po třech měsících po montáži a věčně spadával benzin.

-> Pavel P..:
Ne každý sysel je má na skladě
(osobně patřím k těm šťastnějším)
Ne každý sysel je má na skladě

(osobně patřím k těm šťastnějším)

-> minno: zelené opletené Optimitky.... 25let a sucho

EPDM hadice mám 3 roky a sucho.
-> palinator: pár let je co? Já je mam od r 2006 a mam sucho (a ne jen já)
-> Nwkt: originál? tak to už bude zpuchřelý

-> Nwkt:
Já ti pošlu adresu jo?
Já ti pošlu adresu jo?

-> palinator: Nemam tucha, já mam nakoupeno x sad origo z OB 

-> Nwkt:
Myslíš, že ta bude světová?
Tady se vychvalovaly EPDM hadice, já ji dal a po pár letech rosí stejně... oni soudruzi věděli proč přes to přetáhnout ten hadr...
Myslíš, že ta bude světová?
Tady se vychvalovaly EPDM hadice, já ji dal a po pár letech rosí stejně... oni soudruzi věděli proč přes to přetáhnout ten hadr...

Dobrý den,prosím o radu čím nahradit hadičky od nádržky brzdové kapaliny k hlavnímu válci brzdy a spojky / origo zelené 7 mm./ Nemohu nic sehnat,hadičky 8 mm po krátkém čase začínají prolínat. Díky Honza L.