Utržená kostka řazení škoda 120

prohledat
5 příspěvků (zobrazeno 1 až 5) od 23.03.2013 do 23.03.2013, založil/a packa
řadit dle data
16:42:23
23.03.2013
packa
-> Hurdis: No problém je, že kostka z tyče nejde sundat, protože jsou na ní zavařené pacičky co jí drží pohromadě, kdybych je odpiloval, tak zase horzí, že když to potom nebude zavařené, že se ty packy roztáhnou, jak se bude řadit a ulítne to. A vlastně skrz ten krycí plech ta kostka asi neproleze. No hlavně tam není vůbec místo. Nakonec jí snad budu muset ohnout. a při zpětné montáži zase ohnout zpět. Ale nechce se mi do toho, aby pak šlo řazení tak jak má, když tyč zdeformuju. To je zapeklitá závada.
16:29:26
23.03.2013
Hurdis
-> packa: Segrovka tady:

skoda-katalog.eu/ekatalog -105-120/.../55-konzola-ra zeni-s-pakou-(5q)

Drží pohromadě č. 50. proti posunu.

Kvůli posunu dovnitř tunelu, aby šlo vyndat táhlo od převodovky, ale jestli ho máš utržené, tak třeba nemusíš. Na odtažení táhla směrem z tunelu potřebuješ povolit dvě matičky (teď nevím M8, M10?) které drží plech a průchodku na tunelu. Kvůli hadicím k topení a chladiči a bowdenům plynu a sytiče a vlastnímu táhlu je tam přístup jako k panenské bláně plukovníkovi dcery, ale s ohebným nástavcem na golu to jde dobře.

Tím bych si udělal prostor na výměnu kostky, nebo jenom konce k napojení převodovky a zbytek táhla bych nechal být.
upraveno 4x, naposled 23.03.2013 16:33:10
16:03:11
23.03.2013
packa
-> Hurdis: Dík. A když ji budu protahovat na druhou stranu, tak to dýlkou dá, že to proleze? Myslím, jestli se to nezadrhle o konec karoserie v předu na podlaze. A u toho plechu průchodky je ségrovka na čem?
15:22:47
23.03.2013
Hurdis
-> packa: A proč to nevezmeš z druhé strany. Vymontovat kulisu, posunout tyč řazení do tunelu a spodem vyndat.

Samozřejmě Tě nemine čarování s demontáží průchodky, která bude stejně prašivá (ale případně by umožnila provléct tyč i bez výměny - pokud jde o spotřebáka). Takže alespoň bezpodmínečně sundat segrovku ze silonového kroužku u plechu průchodky, aby Ti to šlo provléknout.

Na agregáty sahat nemusíš.
upraveno 1x, naposled 23.03.2013 15:23:35
15:11:12
23.03.2013
packa
Prosím o radu. U škody 120 s pětikvaltem se mi na kostce řadící tyče utrhla ta trubička co se nasazuje přímo na převodovku. Teď ale nevím jak tyč vyndat ven. Převodovka brání aby vylezla. Tyč mám náhradní, ale jak tu starou dostat ven? Zkoušel jsem povolit převodovku na příčce a popustit jí dolu, ale to je ještě hoprší. Nechce se mi vyndávat motor a převodovku kvůli takové maličkosti. Jestli už se to někomu stalo a řešil tuto situaci, prosím poraďte. Díky.
Extreme Tyres