skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Užovka přední náprava - hází
Ještě zkus při nadzednutí kola vůli v ložisku náboje, může být, že buď praskl některý kroužek ložiska nebo došlo k poškození některého válečku ložiska, oboje je na výměnu
Zkus nadzvednout auto a zatočit kolem, může být prasklý drát v plášti, napohled je to dobré, ale projeví se to při otáčení navolno. Běhoun tzv. šmajdá. Další možnost je, že se ti podařil někde narazit disk.
Tak to už jsem zkusil a furt to hází, jestli to nebude čepama nebo vnitřním ložiskem ? Nebo něco s nábojem ? Prostě jak se otočí kolo ,tak to trošku poskočí... Ten čep na řízení je už takovej nic moc, ale tím by to asi nebylo... ?
-> Carlo: skus prehodit kola predne do zadu a naopak
ano kola jsem ohledal, převážil nafoukal jak mají být. Gumy jsou skoro nejeté.
A nemas nahodou nekde bouli na gume apod? prohledl si to vsechno?
Ahoj, potřeboval bych poradit od někoho zkušeného. Na mojí užovce začal nějak habrovat předek. Při nižší rychlosti tj do 10km/h to nehorázně hází od předního pravého kola. (kola jsou nafoukaná, dotažená a vyvážená, ložiska vnější jsou nová) Začalo to z ničeho nic :-O ? A vůbec nevím co s tím ? Protože jsem nikdy přední nápravu nedělal. Vždycky jen brzdy a podobně. A také to táhne doprava. Geometrii jsme zkoušeli, ale nic to pořádně neukázalo... :-/
Tak prosím o nějakou radu, jestli jste se někdo setkali s něčím podobným ???
Předem díky moc.
Tak prosím o nějakou radu, jestli jste se někdo setkali s něčím podobným ???
Předem díky moc.