skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
podvozek jom - felicia combi
-> Skury: 26.02.13 15:34:27 já HP za 3000 sehnal

-> Karel.: nevím o tom že by JOm dělal zvlᚡcombi a krátkou, bude to uni
-> Skury: ja som mal sproste stastie
Kde ty Hpčka za tyhle ceny hledáte, to fakt nechápu. Ale ok. 

Tiez mam teraz jedny na ruke za 100€ ale stav neznamy... zaujimalo by ma kolko vyjde repas...???

Jinak pro permoníky radílky..
Dokonce jsem viděl i HP za 1000,- ale někdo byl rychlejší.
Dokonce jsem viděl i HP za 1000,- ale někdo byl rychlejší.

-> Karel.: No vidíš, tak proč ty otázky.. Jsem z okolí Žďáru nad Sázavou, nic víc tu netřeba psát, od toho je SZ 

-> Fávo forever: číst umím, to mě naučili ve škole
odkud přímo jseš?jezdím občas do novýho města

-> Karel.: No počkej,tak snad číst umíš ne?
Je to tu X-krát napsané, pro sichr to ještě jednou zopakuju, 3 000,- komplet (+pošta,ale tu nepočítám..) Počet km nevím a netečou.

-> Fávo forever: takže cena 3tis?jak jsou na tom kolik mají najeto?nejsou vyteklý?
-> Karel.: no není to luxusní stav za tu cenu? neříkám, že takový HP se daj sehnat každej den, ale ta šance tady je, jen nic neuspěchat a počkat na vhodnou nabídku, taky je rozdíl jestli někdo zakládá inzerát jen kvůli HP, nebo když najdeš HP na autě který někdo rozprodává, a dovolím si tvrdit, že v dnešní době je v oběhu už tolik sad HP, že jejich cena půjde rychle dolů 

-> Karel.: Jak psal kolega kretén, 3 000,- ale podle některých jedinců to není možné.. 

-> Fávo forever: cena?
-> Karel.: No já mám doma 3 sady na Combi a na obyč felis jsem teda nepotkal. A ten zadek je dost měkký to je fakt.
-> Skury: Sehnal, vidíš?
-> Skury: Sehnal, vidíš?

Skury 26.02.13 15:34:27 napsal:
→ kreten: Až seženš ty HPčka za 3litry, tak je chci
vidět.
kukni do mi do karty mne sa podarilo zohnat za 60e
→ kreten: Až seženš ty HPčka za 3litry, tak je chci
vidět.

-> kreten: Ok, ale to bude víc než náhoda. Nebyly to jenom tlumiče? Každej druhej tu úplně dobitý prodává za 5t, takže za 3t se mi to moc nezdá. Rozhodně bych nebral pravidlo, že se dají HPčka ve slušným stavu sehnat za 3t.
-> Skury: nedávno tu jedny byli v inzerci přesně za 3000,- a kámoš by je měl mít už doma, stav více než dobrý, třeba ti sem pak kámoš hodí i fotku 

-> Karel.: I na krátkou a kombi, ale těch kombi moc není.
Já mám verzi na kombi a příjde mi ten zadek strašně měkký.
Já mám verzi na kombi a příjde mi ten zadek strašně měkký.
-> Karel.: TOhle neřeš, je to fuk.
-> kreten: Až seženš ty HPčka za 3litry, tak je chci vidět. 

koukám HP rozděluje 1.3 a 1.6?
a co combi?to jsem nenašel,díky

-> kreten: jak jsem psal počkám na co natrefím, no chci koupit pořádný rodinný auto, felda už bude jen pro mě do práce a na stavbu, ale proč by nemohla pořád vypadat k světu, je v ní moc investic na to,abych ji zničil na stavbě

-> Skury: to jo, protože jsem chtěl zvlášť pružiny a tlumiče. Uvidíme co se kde naskytne

-> Karel.: sežeň si jetý HP a nemusíš nic rěšit ne? za 3000,- seženeš něco přijatelnýho a jestli s tím fakt hodláš vozit cement na stavbu tak rači uřež pružiny 

-> Karel.: No, od mýho minulýho příspěvku jsi pořád mluvil jenom o pružinách.
Tak si našetři cca. 6-7t na jetý HPčka a je to. Nic jinýho nevymyslíš.

-> Skury: však proto uvažuji o tom koupit celej podvozek, protože pružiny dávat na seriový podvozek je blbost, proto dole jsem psal, že chci komplet

-> Karel.: Máš pár možností... Buď si pružiny nechat vyrobit (cca. 600/ks) nebo koupit jetý nebo nový. Třeba jenom předky prodává H&Rko (www.ebay.de/itm/.../36036
8010043) nebo celou sadu třeba tady re5pect.cz/zbozi/.../fk-a
utomotive-fk-sportovni-pru
ziny-high-tec-35-40-mm-sko
da-felicia-94-.html. Podle mě tak jako tak jdeš špatnou cestou, protože ty tlumiče na to většinou nejsou stavěný, ale to je tvůj boj.
-> Karel.: MSP je za rohem, tak by se to dalo dát nějak dohromady předání na sraze a doprava do Brna
-> Mach: jsou na combi?
-> eben: na Slovensko kvůli tomu fakt nepojedu, ale díky:o)
-> eben: na Slovensko kvůli tomu fakt nepojedu, ale díky:o)
-> Karel.: a zhanas pruziny len v CZ?jednu sadu by som mal,moznost osobneho odberu
-> Karel.: kdybys chtěl tak mám zadní pera JOM na prodej
Za dobu co sem měl feldu, sem si prošel několik evolucí podvozku od říznutejch pružin až po HP . Řezaný pružiny nemá cenu rozebírat... Pružiny od firmy JOM sem měl jako druhou evoluci ladění podvozku (kombinace tlumiče série + pružiny -3,5 cm . Celkově s nima auto najezdilo cca 40 tis. km a krom přeskakování předních pružin při otáčení volantu na místě docela pohoda. Auto líp sedí než série a je pohodlnější než na HPčkách. Onehdá to stálo cca 2 tis. kč na obautodílech. Teď sem to ze zvědavosti hledal a nikde to neni žeby se to už nedělalo ? Když sem pak přešel na podvozek od HP jezdil sem hodně dlouho s úsměvem od ucha k uchu 

-> Karel.: A co myslis preco na Bazosi predavaju tie sportove podvozky ako jom,FK-automotive,adt??vi
em o com rozpravam mal som aj JOM aj FK-automotive kvalita tychto podvozkou nic moc to radsej na zrezanych pruzinach

-> peter l: já teď četl recenze a lidi si to celkem chválí. Je mi jasný, že od toho nemůžu čekat kdoví co, ale než řezst pružiny, tak koupím tuhle pro mě zajímavější variantu

JOM je to strasna kvalita mne prdli po 20tKM predne tlmice na golfe 3(stelovak) a to uz viem aj od kamaratov,cena je lakava za sportovy podvozok ale kolko to vydrzia je to len otazka casu,takze moja skusenost o JOM ani nechcem pocut...
-> OndraKrupi: úplně zbytečný pro mě. Co jsem sledoval tak kolelm 3tis se dá sehnat JOM v kompletu použitej, akorát teď jnikdo neprodává

-> Karel.: za 6000 použitý HP a poprdeli 

-> OndraKrupi: vezmu klidně sadu, ale 3500kč jen za pružiny nedám, je to spotřebák
proto bych koupil i jetý

-> Karel.: sadu, samostatně jen od někoho kdo to třeba naboural
a našli jste třeba jen přední pružiny? Vždycky mi to najde pouze sadu

-> Skury: to jsem nechtěl slyšet

-> Karel.: Jo, ale jenom zadní.

www.tuningautodoplnky.cz/
zbozi/jom-vw-golf-iii-vent
o-stavitelny-podvozek-40-8
5mm-5791
pokud se nepleteu tak golf má stejný nápravy ne?
pokud se nepleteu tak golf má stejný nápravy ne?

prý se to prodává i jakko sada, ale i když jsem našel jen pružiny, tak né na combi
Nebo kdyby prodával jetý hp 

A pružiny se daj sehnat na feldu? Mě se zatím povedlo najít jen na fáčko

-> Karel.: tiez som mal iba pruziny...
vzdy som nasiel pruziny zvlast
-> Karel.: já jsem vždy našel zvlášť, ale je pravda že jsem po tom nějak nikdy moc nepátral
Dá se sehnat celej podvozek( tlumiče a pružiy) JOM na feldu combi? říkal jsem si, že když budu vozit ten cement na stavbu, tak ju kopnu rovnou celou dolů
Nějak se dívám, ale nenacházím

Nějak se dívám, ale nenacházím