skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Dekly diferaku převodovky Š130
prohledat
151 příspěvků (zobrazeno 1 až 50) od 29.01.2013 do 16.09.2017, založil/a Jan Kubíček
jsou k mání další dekly na převodovku 

ještě pár sad volných

další várka deklů, více na SZ 

někdo zájem o sady deklů? SZ
-> havlik: Občas se zadaří i líp, já naposled kupoval sedm kousků plus nějaký další bordýlek za 338 Kč 

-> palinator: tak sehnat se daj třeba Janeček jich má plnou přepravku novejch v krabičkách, ale chce za to nějakej uplnej nesmysl. Před 2lety asi 500 za jeden a naposled jsem se už radši nepsal ale nejsem si jistej jestli už to snad nebylo 1000 za jeden
-> palinator: A co ta cena? Za to sezenu 2 prevodovy kde ty synchrony mam taky. To si koupi jen nekdo kdo nevi co s prachama......
-> palinator: to sú predsa originály
-> minno 12.11.15 12:48:28: A řeže pružiny. 

-> peti: nakoniec sa dozviem, že celý virt prevrtáva :D
-> minno: ja to tak mam, takze sa to da

Síce asi blbosť, to čo som písal. Ako tak pozerám fotky kyvkovej prevodovky, tie plochy na veku tam sú tiež. Predtým som myslel, že sú to úplne iné odliatky. V tom prípade OK, prevrtávanie asi nebude až taká prasačina :).
-> minno: já nepřevrtával, já dělal nový zavity na 2 kouskách a jedinej rozdíl mezi nima a origo vlečkovým, byla absence zmiňovaných závitů. Takže sloupová vrtačka, navrtávák, vrták, závitník a hurá do práce. A troufnu si tvrdit, že jsou k nerozeznání.
-> minno: já jsem víko převrtal a nebyl s tim žádnej problém
-> minno: Když je nouze a schánět vlečkové víko není čas proč ne......za prasečinu považuju úplně jiné věci, ale to záleží na každém jestli mu jde jen o funkci ,,živočicháře" nebo se hraje i na krásu stejně to tam 99% lidí neuvidí a 0,5% co to uvidí to nepozná....
Prevrtávať veko asi trochu prasačina, nie? Zvlášť keď na origu sú aj plôšky na osadenie držiaka, čo kyvkové veko akosi nemá. A navyše myslím, že min. 1 diera tam ani moc nevychádza.
-> Čokin: to věřím
já jako první nejdřív musím sundat ližinu, zaplať pánbůh jsem to zatím nemusel udělat. .

-> Antony: Víš, že se ani nedivím, já naposledy když jsem jeden z těch šroubů povoloval v leže pod nezvednutým autem, tak jsem málem vystříkl do textilu jak jsem to točil po čtvrt otáčce klíčem cca asi 20 minut....
-> Čokin: jj, já si převrtal 2 víka a pak jsem špajsku zavěsil zvrchu 

-> Jirik_Tuňák1983: Origa se schánějí blbě, a druhoška nebo co to je ty zlatavý je bláto. Jinak jsou stejný takže přehodit 5kový na jedničku apod.
-> Antony: Jak říkáš nebo převrtat taky už jsem řešil když nebylo doma jiný víko.
-> Antony: Jak říkáš nebo převrtat taky už jsem řešil když nebylo doma jiný víko.
-> Jirik_Tuňák1983: hele ty jsi na tom fakt začal makat, nebo se chystáš?
-> Jirik_Tuňák1983 11.11.15 10:42:34: Beztak to odvezeš Vénovi do Rokycan
Jinak jak píše Antony.

-> Jirik_Tuňák1983: jak píše -> minno: anebo nechat kyvkový a vyvrtat a vyříznout závity. To je jedinej rozdíl mezi nima. Já řešil víko takhle.
-> Čokin 11.11.15 12:02:43: Ty se dají eště sehnat a nebo se dá přeházet z té kyvkové?
-> Jirik_Tuňák1983: A pekne synchrony....
-> Jirik_Tuňák1983: Veko treba vymeniť. U kyvky má prevodovka úchyty na medzikuse, u vlečky zas na veku.
-> Antony - zrušená registrace 11.11.15 11:13:16: Díky a to přední víko? Jiží
Cekej dif nemusíš, stačí vyměnit unášeče kamenů za unášeče tripodů. Koše by měly být stejný. .
Díky, boční víka, přední víko taky? Nestačí mezikus na uchycení převodovky na příčku?
Z toho difu moc radost nemám, páč můj je OK, jaký bude ve vlečkové převodovce je otázka.
Dá se to na vymontované převodovce nějak ošmakat a překontrolovat?
Z toho difu moc radost nemám, páč můj je OK, jaký bude ve vlečkové převodovce je otázka.
Dá se to na vymontované převodovce nějak ošmakat a překontrolovat?
-> darklord: a predné veko
-> Jirik_Tuňák1983: samotny diferencial, bocne dekle, a 5q medzikus
Prosím pánové. Co všechno je potřeba vyrabovat z vlečkové převodovky při přestavbě kyvkové na vlečkovou a zachování původního 4.22? Podotýkám, že zmíněná kyvková je po GO před několika lety, ale tolik toho zase nenajezdila. Děkuji.
Moje sady příští týden k odběru, kdo ma zajem SZ 

-> djmaso 08.10.15 19:31:59: Zavítali k nám mimoni a priniesli posolstvo z ich sveta?

-> djmaso: jo ja si to precetl cele uz jsem to nasel...
kdo má zájem o dekly tak jsou sady volné 

naka ta sada stále volná
kdo má zájem o sady deklů pište SZ, jsou k okamžitému odeslání
další várka deklů odeslána 

bude se dělat další várka, kdo by měl dál zájem tak SZ 

Tak rikejme spojovaci materiál. Nejen srouby.

O jakým namáhání šroubů mluvíte? Celý je to jen o tom,že šroub s vyšší pevností můžete dotáhnout vyšším momentem - a vytvoříte větší "svěrnou" sílu.Jakákoliv jiná síla působící na spoj musí být jen menší - jinak je to šroubovej spoj nahovno... Problém je spíš v tom,že je potřeba dát taky kvalitní matky ať to má smysl. Jinak samozřejmě všechny šrouby co drží půlky a dekly difu. Kroutí se mrcha už tak a nedejbůh když do toho někdo pouští 150 a víc Nm
Pak je to jak rybník - co přiteče zas vyteče.

-> Bery 02.03.15 12:02:38: o ušetření vůbec nejde.
Spíš mi šlo o význam. Chápu to kolem diferáku. Ale vzadu u koleček to namáhání není nijak velký oproti předku.
Spíš mi šlo o význam. Chápu to kolem diferáku. Ale vzadu u koleček to namáhání není nijak velký oproti předku.
Usetrite,kdyz vymenite jen tri,ale jaky to bude mit prinos pro celou skrin...podle me tohle nedelame abychom usetrili.navic potrebujete ty pulky stahnout rovnomerne v cele plose.co je mi platny,ze to v jedne casti drzi.
Kdyz porovnam soucasnou prevodovku a kolegy starou skrin,tak proste tu "seriovou"sklad acku prubezne dotahujem.
Kdyz porovnam soucasnou prevodovku a kolegy starou skrin,tak proste tu "seriovou"sklad acku prubezne dotahujem.
-> vhml 01.03.15 21:09:20: To by mě taky zajímalo.