skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Felicie 1.6-dodělání serva
prohledat
8 příspěvků (zobrazeno 1 až 8) od 09.01.2013 do 09.01.2013, založil/a Mantrabeach
-> Mantrabeach: Volant a páčky ti můžou zůstat. Jinak cenu za díly? Použité v neznámém stavu tak za 2000 pořídíš. K tomu nějaké čepy, manžety, olej atd.. Občas odcházejí čerpadla, vlastní řízení většinou vydrží, maximálně vyměníš tyčky. Když by ti něco chybělo, ozvi se, měl bych mít asi vše včetně různých příchytek a zánovního čerpadla.
-> FORM: tady máš fotky.myslím si že žádná laurina neměla jinej volant než koženej čtyřramenej.to bych byl nerad kdybych to musel ještě měnit s volantem a lukasama,zvlášť když tam mám jednu páčku na světla origo novou za nějakých 700kč.a na kolik myslíš že ta sranda celá přijde abych to měl všechno?
skoda-virt.cz/cz/.../7731 -mantra-laurinka
skoda-virt.cz/cz/.../7731 -mantra-laurinka
Jo, promiň, volantová tyč, nemohl jsem najít to správné sousloví. U feldy není detekce natočení, ale liší se tisícihranem na spoji volantovky a řízení. V souvislosti s tím by jsi mohl ještě řešit volant, pokud máš hodně starý dvojrameňák ještě s malým tisícihranem, nepůjde ti na servo volantovku. Jestli máš lepší výbavu, asi budeš mít v autě čtyřramenný. Používala se vložka, kterou prostě jen necháš na původní volantovce. Pokud budeš měnit dvojramenný za čtyřramenný, měl by jsi v souvislosti s tím vyměnit i lukasy.
-> Syny: tak to sem zvědav.no bude to jednodušší než u jiných aut.felina je obyč mrcha přecijen.
-> Mantrabeach: Volantovka bude jina, na tej co se pouziva u aut se servem bude nejaky to udelatko co zkouma natoceni (nejaka ta zkrutna tycka nebo jak to je delany).
sloupek řízení jo?co je tím přesně myšleno?jako komplet volantovou tyč?nějak nevím,sem blbej:D.
Počkej a ty věci bys měl na prodej a nebo je máš spíš do foroty?
Počkej a ty věci bys měl na prodej a nebo je máš spíš do foroty?
ještě budeš potřebovat sloupek řízení. na 1.6 už by jsi měl mít vyztuženou karosérii a přední nápravu se stabilizátorem, tudíž servo tak půjde. Dle mě by to mělo jít bez vyndání motoru, odvzdušňíš to několikanásobným otočením volantem mezi dorazy. Když by ti něco bychbělo, myslím, že tu mám všechny potřebné díly k montáži.
Hojtě.Chci se zeptat na dodělání serva do feliny.jelikož mám laurinu rok výroby 96 tak nemám servo a docela bych ho dodělal.
Vím že potřebuju čerpadlo,hadice,řízení,ná dobku,držák jinej a možná ještě nějakou blbost ale zajímá mě jak nejrychleji to jde namontovat.jestli musí jít motor ven a nebo se to dá nějak udělat bez vyjmutí.pak jestli nápravnice zůstává stejná a případně ještě jak se odvzdušňuje servo.nikdy sem to neviděl.díky
Vím že potřebuju čerpadlo,hadice,řízení,ná dobku,držák jinej a možná ještě nějakou blbost ale zajímá mě jak nejrychleji to jde namontovat.jestli musí jít motor ven a nebo se to dá nějak udělat bez vyjmutí.pak jestli nápravnice zůstává stejná a případně ještě jak se odvzdušňuje servo.nikdy sem to neviděl.díky