skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
dojezdovka 4x100 na favorita 4x98
-> castrol: jo jo uz hledam pul roku!
-> OJOUCH: hladat a hladat
-> castrol: Vse co jsem zde v okoli projezdil nikde nic neni problem je ze skoro vsechny auta s rozteci 5x100 maji plnohodnotnou rezervu!!
-> OJOUCH: co autobazar ,pneuservis atd...
Zneuziji tema poradte kde sehnat dojezdovku na octavii 5x100 mam lpg v rezerve a klasicke kolo mi zabira moc mista v kufru!!!! Dik
Vubec bych neresil viz. : www.sbazar.cz/hledej/doje
zdov%C3%A1
-> stepan: jasný, to stojí možná teď, ale před rokem a něco, možná dva, stála ta sada 1000kč, kupoval to i kdysi známej z práce, ale časem se toho radši zbavil, jeden ten kroužek prasknul..
-> stepan: to sem motáš ty.. a vím že on to potřebuje na 1 kolo, já psal že v mém případě to byly 4 kola což byla sada za 1000kč, takže to se mi vůbec nevyplatilo kupovat, protože za samou cenu může člověk sehnat podložky na změnu rozteče z 4x98 na 4x100 a né nějaký šroub s podložkou
-> TechniX: A to že někde stáli 1000kč, možná bys je sehnal někde i za víc, ale většina normálních lidí když má na výběr jestli to samý koupí za 640 nebo za 1000, tak sáhne po tom levnějšim.
-> TechniX: A malá lekce matematiky, jeden stojí 40kč, na každym kole jsou 4, na autě 4 kola. 4x4x40 je 640kč.
-> TechniX: Ale on potřebuje 4 tak co sem motáš celou sadu?
-> stepan: Píšu o celej sadě co byla inzerována na celý auto !! 

-> TechniX: Jo, stojej celých 40kč/kus. 160kč je vážně majlant, to bych do auta nikdy neinvestoval.
-> lukas.pce: zvětšenej středící kroužek na požadovanej rozměr náboje a zaoblený hrany na lepší dosednutí šroubu do disku, toť vše a na vše 4 kolech
-> TechniX: ja to mam jenom jedno kolo a to jeste rezervu na kterou pojedou pocitam tak 1-2 za zbylou zivotnost auta... Spis me zajimalo jak to mas vyreseny teda ty, jenoms zvetsil tu stredovou diru?
To auto je dost vyvareny, zvenku neni nikde rez.. Jediny co je spatny jsou predni podbehy (vnitrek) a zadni zacinaj..
-> lukas.pce: to toho asi moc ještě neviděli no
-> lukas.pce: ty plavoucí šrouby nemá smysl kupovat, dáš za to pěkný majlant, někde prodávaly celou sadu za 1000kč, což za tu samou cenu už můžeš mít použité podložky na změnu rozteče a je to něco jiného co se týče spolehlivity, než nějaký šroub s kroužkem.. buď sežeň jiný kola a nebo to uprav a nějaký čas stím jezdi...
Jinak co si budem povídat, měly už dávno nasadit rozteč 4x100 a né nějakých 4x98
Jinak co si budem povídat, měly už dávno nasadit rozteč 4x100 a né nějakých 4x98
Tomaso435 13.12.12 20:05:48 napsal:
→ lukas.pce: ty šetříš na takovejch kravinách a pak
cpeš na něco co nedží po kupě repasovanou nápravu… achjo.
Neni to v takovym strasnym stavu.. Resil jsem to s vice lidma a to moje facko je z tech lepsich.. Ta zarezla tehlice je prej vcelku dost castej stav..
→ lukas.pce: ty šetříš na takovejch kravinách a pak
cpeš na něco co nedží po kupě repasovanou nápravu… achjo.
Neni to v takovym strasnym stavu.. Resil jsem to s vice lidma a to moje facko je z tech lepsich.. Ta zarezla tehlice je prej vcelku dost castej stav..
Trošku mi to tady připomíná diskuzi o zkracování pružin flexou....jezdí to tady 90% tunerů, včetně mě, ale když je prostor, tak si všichni valí něco o magorech, na prase, prasárna, hazard se životem.....že?
Tohle je podobný - spousta výstavních aut jezdí s plovoucíma šroubama, a neslýchám o tragických nehodách, způsobených touhle fíčurou.
Na II stranu je na každým, aby zdravým rozumem uvážil, co je ještě v rámci, a co už nad rámec. Použití kol s roztečí 4x100 na 4x98 náboji s pl. šrouby mi zrovna přijde, že je ještě v pohodě.
Jenže - ty pl. šrouby nejsou zrovna levná záležitost, tudíž myslím, že je snažší a hlavně levnější sehnat patřičnou dojezdovku, jak píší ostatní

Tohle je podobný - spousta výstavních aut jezdí s plovoucíma šroubama, a neslýchám o tragických nehodách, způsobených touhle fíčurou.
Na II stranu je na každým, aby zdravým rozumem uvážil, co je ještě v rámci, a co už nad rámec. Použití kol s roztečí 4x100 na 4x98 náboji s pl. šrouby mi zrovna přijde, že je ještě v pohodě.
Jenže - ty pl. šrouby nejsou zrovna levná záležitost, tudíž myslím, že je snažší a hlavně levnější sehnat patřičnou dojezdovku, jak píší ostatní
-> lukas.pce: ty šetříš na takovejch kravinách a pak cpeš na něco co nedží po kupě repasovanou nápravu... achjo.
40kč jeden * 4 = 160, strelis mi tu svoji dojezdovku za 150?
-> lukas.pce: přinejhorším koupíš šrouby? víš kolik takový šroubý stojej třeba? víc než celá nová rezerva....
mg.. pochopim ze ideal neni na tom jezdit porad, ale plno lidi ma takhle litaky prehazeny a s plovoucima sroubama neni problem.. 0,5mm ze stredu, frezkou upnout ve vrtacce si myslim ze zbrousim dostatecne presne. Ty srouby pak v nejhorsim koupim, ale kdyz by to slo bez nich..
Nebo nechcete nekdo tu 4x100 dojezdovku? za 2-3 kilca, popr nejlepe vymenit za tu z fiata? Je skoro jako nova, nejeta.
Nebo nechcete nekdo tu 4x100 dojezdovku? za 2-3 kilca, popr nejlepe vymenit za tu z fiata? Je skoro jako nova, nejeta.
preboha

a pak je tu varianta tři , lepší nežli varianta jedna dvě
jinak je tu několik variant jak vhodně kombinovat rozteče kol a nábojů
první je samozřejmě 4x98 na 4x100 a opačně.
druhá je viz foto
první je samozřejmě 4x98 na 4x100 a opačně.
druhá je viz foto
není lepší sehnat dojezdovku z fiata?
-> Tomaso435: ajo, ale furt je to prasárna, ale když chce dojezdovku hedat po příkopech, proč ne
A moh bych použít dojezdovku 4x100 na škodovku? Když trochu vyřežu střed a chytnu to jen jednim šroubem tak by to mělo sedět, ne? A házet to bude jen o 15mm, to není žádná míra.
-> Vojtisek: tu má, potřebuje ji dotáhnout na 98 rozteč...
-> lukas.pce: a nebo si seřízni co nejtenčí plátek z nějakej klády a navrtej si přesnou rozteč brouskem na vtačce. a nezapomeň to chladit ať ti to neblafne
-> lukas.pce: a nebo si seřízni co nejtenčí plátek z nějakej klády a navrtej si přesnou rozteč brouskem na vtačce. a nezapomeň to chladit ať ti to neblafne
-> Tomaso435: to je problém sehnat dojezdovku 4x100?

-> lukas.pce 13.12.12 19:38:02: prase
aneb jak za každou cenu nacpat na auto něco co tam nemá bejt i za cenu čehokoliv :D
aneb jak za každou cenu nacpat na auto něco co tam nemá bejt i za cenu čehokoliv :D
prasárna
TechniX Rikas teda zes jenom zvetsil stredovou diru a roztec si nechal stejnou? Jak ta roztec sla zvetsovat, je to celkem tvrdy ne? Frezu nemam, chci to zkusit vrtackou s takovym brousicim kotoucem, myslis ze to pujde?
-> Tomaso435: jak říkám, žádnej problém to neneslo, kola jsou utaženy na moment, takže není třeba se bát :) až kola sjedu, jdou pryč na šrot, ale ještě nějakou chvíly to bude trvat... tenkrát v době kdy sem to dělal, jiné kola sem na tuto rozteč opravdu neměl, tak proto sem tohle spravil na fréze, páč to bylo jedno z nejrychlejších a nejlevnějších řešení
-> TechniX: jestli máš oválný díry abys dohnal dva milmetry na rozteči tak taky nic moc hele...
-> Tomaso435: je těžké pochopit že ty disky jsou upravené na fréze vůči tomu náboji a rozteči ze starého Fáva ?! :) asi ne co
jo a co se týče propilovávání děr na šrouby tim docílíš krásnýho povolování šroubů...
-> Kuladmin: já být tebou tak mlčím :) ... je to upraveno dobře, jezdí to rok a půl, nikdy to problém nemělo, takže nevidím problém .. horší je převařování disků ze dvou do jednoho, je tu spousty lidí kterým ty plecháče hází a jezdí s tím, tak potom bych říkal něco o dobytkování
-> lukas.pce: ja mam taky lpgáčko a mam taky normální kolo... stovkovou rozteč na devadesátvosmičku zkus si to tam dát. čtvrtej šroub tam pude na prasáka na křivo.. a zkurvíš si tim šrouby nebo závity v nábojích.
dojezdovku bych nikdy nechtěl... ale kdybys chtěl někde se mi válí 14ka dojezdovka z fiata 4x98.
-> TechniX: už si někdy viděl prasklej ráfek v místě střed-šroub?
dojezdovku bych nikdy nechtěl... ale kdybys chtěl někde se mi válí 14ka dojezdovka z fiata 4x98.
-> TechniX: už si někdy viděl prasklej ráfek v místě střed-šroub?
-> TechniX: Tak ses dobytek atd... pokud se chces zabit prosim ale nedelej to v provozu.
-> lukas.pce: sezen si dojezdovku co se davala na fiaty apod tam ti bude sedet roztec a max upravis stredovou diru
-> lukas.pce: sezen si dojezdovku co se davala na fiaty apod tam ti bude sedet roztec a max upravis stredovou diru

-> lukas.pce: Na Favoritu 135LS s roztečí 4x98 mám všechny 4 kola z Golfa plecháče 4x100, vyfrézoval sem akorát středové kroužky a jezdí to už přes rok a půl, každý týden v provozu a nikdy stím nebyl problém, šrouby se nepovolují a není cítit žádné házení a to s tím kolikrát i rád hrabu protože jsou pěkně staré a stvrdlé pneu, bylo to už na STK a ničeho se nevšimly a vše v pořádku, takže jdi do toho a ničeho se neboj
moje vlastní zkušenost

-> lukas.pce: Nedělej ze sebe prase.
Fakt je potreba tam davat ty plovouci srouby i kdyz jde o blblou dojezdovku?
-> lukas.pce: Tak jestli je to o 1mm, tak by šla zvětšit i trochu prasecky pilníkem. A na rozteč sehnat plovoucí šrouby.
omyl myslel jsem stredovou diru, stredova dira je 57.1mm a facko ma 58.1 mam dojem