skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Hbv z skoda-dily.cz
-> palinator: Vida, další faktor..
K tématu konzolí co je a není záměnný... u auta s posilovačem není možný províst výměnu třeba z 22 mm na 19 mm válec! Není pak možné vymezit vůli mezi pístkem a trnem posilovače, protože "22 mm" posilovač má trn delší (je to vidět i na první pohled podle tvaru), nejde to doštelovat! Kdyby to bylo opačně, možná to půjde, s tím nemám zkušenost. Takže buď vyměnit i posilovač za správný a nebo ho rozlousknout a trn vyměnit - což je ale práce poměrně na vyližprdel, minno ví..

Na tom válci, který se mi teď podělal, mám štítek, kde je napsáno D = 19 mm, takže by to mělo být ono. Každopádně díky za plodnou diskuzi 

-> peti: Jo, jsou v zásadě 4 provední, teda 19mm a 22 mm, buď tak, anebo onak..
-> peti: viem, ten ma aj ToMi Stacho aj Lubeky v Bolkovi... ale zatial som nikdy nepocul o inych rozteciach na sroby...
-> Maťulo: este existoval aj 22mm HBV pre posilovac

-> Maťulo: Záměnný jsou v pohodě (pokud máš vzadu čuníky ve správným provedení).. ale první užovky měly 19 mm bez posilovače s roztečí příruby jako kilo.. osobně jsem si na to jednou naběhl.
-> Jozka: ked sa jedna o doveryhodneho vyrobcu, bud origo PAL, alebo slovensky Fragokov a VAP, tak 100%ne nikdy neboli rozdielne roztece dier na upevnenie valca!!! a neviem o tom ze by boli pocas celej vyroby 742ky nejake rozdielne medzi sebou nezamenitelne valce... jediny rozdiel je len jeho samotny priemer a to bud 22mm - tip bez posilovaca alebo 19mm tip s posilovacom... kazdopadne su tie valce medzi sebou aj tak zamenne...
-> Maťulo: Jasně.. já jen aby se toho nechytl někdo další a nenaběhl si.. Protože rozteč upevňovacích šroubů válce žádnej prodejce neuvádí..
-> Jozka: v karte ma eMko rv 1987... posledna konzola na hreben, posilovac a 19mm HBV... neni o com... 

-> Maťulo: Takhle jednoduchý to není, původně byly válce 19 mm bez posilovače, 22 mm s ním.. záleží, jakou má na autě pedálovou konzolu - doufejme, že původní..
-> Jozka: díky

-> Maťulo: díky moc, odpoledne odesílám objednávku :)
-> havevo: HBV a HSV zo Slovenska su bud Fragokov alebo BK Vap...
ten z tvojho odkazu je urcite tip urceny na posilovac, nema ventil... tip urceny na pouzitie bez posilovaca je 22mm, nie 19mm...
ten z tvojho odkazu je urcite tip urceny na posilovac, nema ventil... tip urceny na pouzitie bez posilovaca je 22mm, nie 19mm...

Radši ať to ještě někdo potvrdí.. nebo vyvrátí

Mám v těch válcích trochu hokej, ale na obr. je dle mě verze pro provedení s posilovačem.. katalog 114 595 012, "bezposilovač" s ventilem je to druhý číslo, co začíná 113-.. viz třeba www.amd-autodily.cz/brzdo
va-soustava/valec-brzdovy-
hl-prum-19-bez-posilovace.
html (a obrázek tedy je jak Vika= Čína, kdyby to byl slovenskej, tak maj myslím dobrou cenm).
Zdravím,
chtěl bych se poptat, zda někdo nevíte, jestli je tento HBV na verzi s posilovačem nebo bez, resp. kupoval jste někdo HBV z těchto stránek? www.skoda-dily.cz/eshop/1 14595012-valec-brzd-bez-po sil.html
Podle nadpisu mi to není moc jasné, zda je tedy tento HBV kompatibilní s posilovačem nebo ne. Víte případně jaká značka HBV je ta ze Slovenska? Jedná se o Fragokov? Případná doporučení na jiné obchody se slušnými HBV?
chtěl bych se poptat, zda někdo nevíte, jestli je tento HBV na verzi s posilovačem nebo bez, resp. kupoval jste někdo HBV z těchto stránek? www.skoda-dily.cz/eshop/1 14595012-valec-brzd-bez-po sil.html
Podle nadpisu mi to není moc jasné, zda je tedy tento HBV kompatibilní s posilovačem nebo ne. Víte případně jaká značka HBV je ta ze Slovenska? Jedná se o Fragokov? Případná doporučení na jiné obchody se slušnými HBV?