Brzdy opožděná reakce nízké teploty

prohledat
14 příspěvků (zobrazeno 1 až 14) od 08.12.2012 do 11.12.2012, založil/a Bukac
řadit dle data
18:56:25
11.12.2012
dragons44
-> Jarda: no oni sa len zasekavaju a hadice vymenim a max za par eur nove valceky dam dovnutra , vycistim a natrem farbov a kotuce asi vrtane , platnicky mam nove ferodo zadok je komplet vymeneny teraz som menil loziska na konci leto aj zo salkami v bubnoch :D
20:57:31
09.12.2012
Jarda - zrušená registrace
-> Petr Volfik: tam je ten cep v silonu?9, tak to bych si mel ten silon koupit... ja mel rozebranou jen rapidackou...
20:55:30
09.12.2012
-> Maťulo: ale ty tu pises o celych prednich brzdach repas, ne jen o trmenech, takze pokud ma cas a je trochu sikovnej, tak jednoznacne repas, pokud to teda neni v takovem stavu, ze treba KO sedla odvzdusnovaku apod.
18:03:38
09.12.2012
Maťulo
-> Jarda: tipujem ze ide o feliciu... repas oboch strmenov + nove kotuce a nejake lepsie dosky vyjde na cca 120€... takze je uplne jedno ci kupi 2 nove strmene alebo zrepasuje oba stare... 4
upraveno 1x, naposled 09.12.2012 18:03:53
18:01:21
09.12.2012
-> dragons44: urco repasnout, novej origo stoji pres 2 tis.kc
12:28:15
09.12.2012
dragons44
cawte trocha sa zapojim mal som a mam ten isty problem taha na stranu ked brzdim a ked pustim pedal este chvilu brzdi , pricinov bol zakusnuty PP brzdovy valcek som ho rozhybal namazal a islo to asi dva mesiace , mozno tri bez problemov . pravdepodobne sa z vnutra rosypala hadica a zablokovala prisun kvapaliny do strmena je to vidiet aj tak ze v nadobke plavaju kusky hadice no zaujimalo by ma ci by to mohlo robyt este aj nieco ine a ci sa oplati rozobrat strmen a repasnut ho alebo kupit novy ?? diki moc :)
11:51:06
09.12.2012
Petr Volfik
-> Jarda: Tu pedálovku to chce vyndat a rozebrat.

Ta origo závlačka na tom společnym čepu stojí za naprd, to silonový pouzdro se vyhákne a pak to takhle blbne.

Ale pro ženský na rozjezdy do kopce je to dobrý ne? 1
07:36:42
09.12.2012
-> black_devil: kdyz uz delas trubky a hadice, tak jedine vsechno nebo alespon symetricky :)

no ten muj problem, neudelat uz vse mimo trubek a hadic, tak reknu samostav na PZ kole, kdyz na to slapnu na snehu, tak PZ kolo jde do smyku jako posledn, ale nechapu, proc se tak chova na pedal i na rucku...
22:14:36
08.12.2012
Nepér
Musíš vzít ještě spolujezdce na sedadlo smrti, při obsazení řidičem se to vpravo utrhne dřív, páč tam není váha 3
20:05:06
08.12.2012
black_devil
Kucí, mám taky menší problém s brzdama na fáčku. Bezdy mám nový jak na předku, tak na zadku, je měněna i polovina trubic a hadic. Problém ej ten, že když zašlápnu brzdu, předek se sekne, ale zadní kola se točí ještě dál, dokud na pedál pořádně nezatlačím, pak mají snahu se teda jakože bloknout taky.

Další problém je ten, že mi pravý přední kolo brzdí dřív než levé. Když jsem brzdil třeba an listí, stačilo trochu víc přislápnout brzdu, levý se točilo dál, ale pravý se už na tom listí bloklo. Mohlo by to být tím, že je na tom levým kole měněna jak trubka, tak hadice, včetně repase brzdovýho třmenu? Díky.
19:59:34
08.12.2012
-> Bukac: ja u feldy zabrzdim a kdyz mam seslapnutou spojku, tak auto zustane zabrzdeny a az po pusteni spojky se odbrzdi9 nastrikal jsem dost WD na ten spolecnej cep pedalu, ale nepomohlo :(, pruzinka na pedalu brzdy je OK

a pri brzdeni to tahne do leva, brzdi vic LZ kolo a nevim proc, obe prasata nova, vse se hejbe, samostavy zarezle nejsou, vse je odvzdusneno, uz taky nevim :(
16:23:22
08.12.2012
Nepér
Ještě to můžou být hadice. Často se rozsypou zevnitř a fungují jako zpětný ventil, kdy kolo po uvolnění brzdy neodbrzdí hned.
09:29:12
08.12.2012
Bukaj
-> Bukac:

Spíš bych hledal zakopaného psa v mechanických částech systému.

Pedál brzdy a jeho konzole - tření kovu - vyčistit a promazat.

Posilovač brzd - kontrola "oka" (napojení pedálu) - promazat, kontrola tlačítka posilovače (mezi posilovačem a HBV) - jestli neteče brzdovka do posilovače, popř. jestli tam není rez...

popřípadě ještě zkontrolovat stav brzdičů a obložení...

Jestli máš pravidelně měněnou brzdovku a neutopil jsi auto, pak by po dvou letech měla být ok, znám spoustu aut, kde se brzdovka neměnila více, než 10 let a brzdí normálně8 4
09:05:52
08.12.2012
Bukac
Ahoj.Mám takový problém na svém fáčku.Teď jak se ochladilo musím použít větší sílu při brždění.Popsal bych to tak,že šlápnu na brzdu-pedál jde více ztuha než normálně a auto brzdí opožděně.Jinak pedál se nepropadá a auto normálně rovnoměrně brzdí.Toto se mi projevuje už od teploty cca 2 nad nulou.Dneska bylo -13 a jev se ještě zhoršil.Opoždění brzd se zvýšilo a po vypnutí brzdového pedálu ještě auto chvilku přibržďuje a pak povolí.Je možné,že je v brzdovce voda a ta způsobuje zhuštění brzdové kapaliny za nižších teplot?Brzdovka je stará necelé 2 roky a nějak nemůžu věřit,že by se tak zavodnila.Může se tak projevovat i hlavní brzdový válec?Setkal se někdo s něčím podobným?

díky Bukač
Extreme Tyres