Rana do kolesa, geometria

prohledat
10 příspěvků (zobrazeno 1 až 10) od 04.12.2012 do 17.12.2012, založil/a Majklsto
řadit dle data
17:10:52
17.12.2012
Majklsto
-> Eidy: dík, tak to nechám nastavit a jazdím veselo dalej. Teda ešte musím poliečit plecharinu, ale to už je iná pesnička
23:16:07
16.12.2012
Eidy
-> Majklsto: Bude to mít vliv na geometrii při zatočených kolech a při propružení, ale pevnosti bych se nebál. T2 už takhle jezdí asi 2 roky a vše ok.
22:29:38
16.12.2012
Majklsto
dnes som meral, porovnával a špekuloval, no a vidím to na mierne zderormovanú páku riadenia. Je tam rozdiel asi 1,5 mm vo vzdialenosti páky od disku. Treba ju račej vymenit, alebo nehrozí že by mohla byt nejak zásadne ovplyvnená pevnost páky a tým pádom aj jej spolahlivost?
00:27:54
16.12.2012
Majklsto
no stále som sa nedostal k tomu, aby som zistil že či je ohnutá páka riadenia

Zatial sa stále hrajkám len z kozmetickými záležitosťami a ked už to mám rozhodené tak som to rovno očistil a fukol nový alkyton, len v tomto počasí a mojej chladnej garáži to všetko schne strašne pomaly
23:00:15
15.12.2012
minno
-> Majklsto: ak je na pohľad všetko OK, ja by som len proste normálne zašiel do servisu na nastavenie geometrie a až ak by to nešlo nastaviť tak, ako to má byť, až vtedy by som si začal lámať hlavu. Ono stačia mikro deformácie, ktoré nie sú vidieť a rozhodí to nastavenie geometrie.
13:11:28
05.12.2012
Majklsto
-> Matthes, záškodník z TechWebu: -> afro100: nápravnica si myslím že bude v pohode, tá je dookola obvarená, uprostred je vzpera a uloženie v kasni je preplátované a vystužené-> Eidy: dpbrý nápad, to skúsim a uvidím
21:44:17
04.12.2012
Eidy
-> Majklsto: Změř si vzdálenost kulového čepu na páce řízení od kola. Když byl střiženej klínek, bude asi hnutá páka řízení. Buď ohnutá nebo nakroucená.
20:14:10
04.12.2012
afro100
-> Majklsto: mohla sa skrutit aj napravnica .. zacal by som ale tym, ze daj dole ramena a tu tycku a porovnaj s vecami, kt. vies ze su OK .. ja som si tiez myslel ze mam dobre ramena, nemusi to byt vidiet ..
20:13:56
04.12.2012
Matthes, záškodník z TechWebu
Ja se bojim, abys nemel posunutou napravnici.
20:11:52
04.12.2012
Majklsto
Priatelia, pred časom som bol účastníkom nehody, ked do mna z boku jebol kokot na fiate bravo. On mal čumák vcelku na sračky, ale ja na stovke len "zlahka" pomuchlané dvere a blatník. Jednoznačne velkú čast energie nárazu schytalo koleso. Na prvý pohlad bolo vidiet že geometria je úplne v hajzli. Takže som hladal a diagnostikoval. Vymenil som klinok na páke riadenia. Ten bol jednoznačne strihnutý. Potom som bol auto trochu previezt, ale volant pri jazde rovno nieje rovno. S toho usudzujem že tam ešte niečo nieje v poriadku. Mám tam hrebenové riadenie, a vystužené ramená po celej dĺžke. Pochybujem že by bolo ohnuté rameno, nebolo na nom vidiet žiadne známky deformácie. Tyčka tiadenia vizerá byť tiež rovná. Neviem kde mám hladať teda najkú dalšiu odchýlku/ deformáciu, prečo volant nieje rovno. Dokáže niekto poradiť na čo sa mám pozriet? Alebo proste znova zájsť na geometriu a nastaviť nanovo?
Extreme Tyres