skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Byl by zájem? Rozšiřovací sada 4p
Pokud by ještě někdo chtěl, tak jednu kompletní sadu a jedny rozpěrky sem nechal udělat navíc.
-> m8rinek: Jo, je větší. Jestli vrtat nebo podložku je asi uplně jedno, já sem se rozhodnul pro podložku.
-> stepan: napadlo mě to, je tam větší díra? Já bych teda spíš vrtal, než další mezikoz, ale tak to je na uvážení každého úpravce ;).
-> m8rinek: Podložky aby se nemuselo vrtat do kotoučů.
-> Jarda: Akorát asi bude vhodný nepoužít krycí plech. Teď jak sem to zkoušel, tak jsem byl línej ho dát pryč.
-> stepan: pekne... uz se tesim

Tak sem budu dávat postupně fotky pro ty co měli zájem, aby viděli co dostanou.
Poslední šance se ozvat do večera. A změna, vložky budou silný jen 10mm, ne 11. Vejde se to v pohodě i tak.
Z Rekordu se tam nechají napáchat plný 12,5mm, chlazený 20mm a 23mm...
Starline je fakt jen vyčůraný překupníček, nikdy pořádně nevíte co kupujete, dokud neotevřete krabku... na druhou stranu za ceny šmejdů z Polska a podobně můžete koupit značkové origo díly, např. třeba Starline ložisko za pár korun a na něm SKF a podobně, je to o haluzi akorát :D ale stejně všeobecně stojí Starline za p.....
-> Jarda: Z oplu jsou podle motoru 20 i 22mm. Jiná značka nepřipadá v úvahu kvůli ceně, nebyl bych v žádnym případě schopnej konkurovat sakymu. Jenom cena kotoučů ferodo nebo brembo by vysoce přesahovala cenu celý sady od něj.
-> m8rinek: -> stepan: z opelu jsou myslim silnejsi
me proste vadi starline, kdyz tam bude treba o trochu vic grafitu, tak to hned bude brzdit hur,
slo by tedy know-how aplikovat i na jinou znacku kotoucu?
me proste vadi starline, kdyz tam bude treba o trochu vic grafitu, tak to hned bude brzdit hur,
slo by tedy know-how aplikovat i na jinou znacku kotoucu?
-> m8rinek: Ne, nejsou z oplu rekord.
-> stepan: Jen tak pro zajímavost, jsou to stále ty samý kotouče jako používal Saky? Aneb know how, které každý ví? :D
-> Jarda: To z čeho jsou bych si rád nechal pro sebe jako know-how. Starline nic nevyrabí, pouze překupuje, a myslim že je překupuje od Pilenga. Stačí dát do vyhledávače kotouče starline, a kdo s nima má zkušenosti, tak dobrý. Nicméně nikomu to nenutim.
-> stepan: ahoj, ja bych mel zajem jen o ty vlozky... ktere kotouče starline na to pouzijes? popravde ta znacka starline ve me nebudi zrovna duveru, kamarad rika zelezo jako zelezo, ale neni to pravda, ta slitina musi mit spravne slozeni a to nekteri vyrobci dlouho zkoumaji, jasne ve starline si treba udelaji analyzu a je to kvalitne obslehnute nebo taky ne a odliji to proste z neceho nebo nejake odlitky uz nakoupi a ani poradne nevedi, co koupili a pak to jen opracuji...
takze ty kotouce jsou s velkym otaznikem....
takze ty kotouce jsou s velkym otaznikem....

Ještě jsem zapomněl, že cena celý sady včetně kotoučů starline by byla 2500kč. Jediný co by si musel udělat každej sám by bylo osoustružit náboje na menší průměr a v případě použití plecháčů si sehnat podložky pod kola tloušťky minimálně 3mm.
V případě zájmu by byla možnost i vyrobit kompletní sadu na přestavění včetně kotoučů.
Budu si nechávat dělat rozšiřovací vložky do 4 pístovejch třmenů pro chlazený kotouče, tak pokud by byl zájem, můžu udělat víc sad. V sadě by byli delší šrouby, 11mm tlustý vložky do třmenů (pro kotouče 20mm) a těsnící kroužky. Materiál vložek asi nerez AISI 304, šrouby pozink 10.9. Cena odhadem kolem 400kč/sadu.