skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Přesazení misek tlumičů felda/favo
prohledat
30 příspěvků (zobrazeno 1 až 30) od 24.11.2012 do 02.12.2012, založil/a Jarda - zrušená registrace
-> Jarda: je kup vika na experimenty 

neni skoda je hned rozvrtat?
www.amd-autodily.cz/predn i-naprava/predni-tlumic-pe rovani-sachs.html
zkusim u nich presadit ty misky pomoci trubky...

www.amd-autodily.cz/predn i-naprava/predni-tlumic-pe rovani-sachs.html
zkusim u nich presadit ty misky pomoci trubky...
-> Jarda: žlutého rapida ZRD...

-> Vojtisek: dnes nee...
co jsi videl? zlutyho rapida, zelenou feldu nebo cerveny MTX?
co jsi videl? zlutyho rapida, zelenou feldu nebo cerveny MTX?

-> Jarda: nejel si dnes okolo šesté okolo hypernovy ve Žďáru?

-> Jarda 25.11.12 12:47:27: dobrý poznáš, ale rozdíl nových vs jetých 50tis km je brutální...
-> Vojtisek: fakt nee
jestli s tim pojedu do rumunska, tak budu teda litovat 

-> Jarda: a co místo převaření zkusit totok:
www.tuningcardesign.cz/za dni-podlozky-pruzin-skoda- favorit-781-zvyseni-30-p-2 1720.html
www.tuningcardesign.cz/za dni-podlozky-pruzin-skoda- favorit-781-zvyseni-30-p-2 1720.html
-> afro100:

Jde to rict/merit na procenta, mame na to stolici na mereni 

-> Tomaso435: myslim, ze spatne tlumice poznam
, kolik by vydrzely s touto upravou je vec druha... uz jsem s par autama "bez tlumicu" jel
-> Kuladmin: procentuelne tezko rict

-> Kuladmin: procentuelne tezko rict

-> afro100: znama to sportova uprava
-> Tomaso435: Asi tak tlumice co maji na nasich silnicich najeto 129 tis tak muzou mit max tak 75proc a to jeste s vyhybanim der.
-> Jarda: hele nevim jesi tlumiče budou po 129tis takový jaky maj bejt :D
-> Tomaso435: tlumice tam jsou origo a jsou OK (129tis.km)
zvedani nepripada v uvahu, s tim bych se zabil... jednou jsem jel s SUV a nechapu jak s tak plavajicim autem muze nekdo jezdit
tak aq jsem mel tu cest a to je auto bez jizdnich vlastnosti
-> m8rinek: tak uz ten nazev toho clubu o necem vypovida...
-> afro100: kdo to ma? vypada to teda hrozne, ale asi po prireznuti to funguje
zvedani nepripada v uvahu, s tim bych se zabil... jednou jsem jel s SUV a nechapu jak s tak plavajicim autem muze nekdo jezdit
tak aq jsem mel tu cest a to je auto bez jizdnich vlastnosti

-> m8rinek: tak uz ten nazev toho clubu o necem vypovida...
-> afro100: kdo to ma? vypada to teda hrozne, ale asi po prireznuti to funguje

a co toto ? :D :D
-> Jarda: tohle dělal svýho času tuning klub remoska, vzali vyvaklanej tlumič, navlíkli na něj trubku s řízlym závitem, zaheftovali a říkali tomu stavitelnej podvozek :D
.. co to nechat? a zvedtnoutz zadek? aspon bude lepší prujezdnost... i když na ukor vlastností. ale jezdil sem tak s fávem spousty tisíck kilometrů . . .
ještě teda detail. co tam máš za tlumiče? kámoš má nějaký činský... asi aq.. a předke je tak o 5cm vejš než to má bejt... a zadek oproti tomu má jak dobovej rally favorit :D
ještě teda detail. co tam máš za tlumiče? kámoš má nějaký činský... asi aq.. a předke je tak o 5cm vejš než to má bejt... a zadek oproti tomu má jak dobovej rally favorit :D
-> Jarda: tak misku a na nu tu excentricku to by podla mna slo
-> castrol: nejde, miska je excentricka, to HP nemaji
jaka je vlastne stena plaste tlumice?
nevim jestli to neni blbej napad, ale co na tlumic navliknout trubku s navarenou miskou a opiralo by se to az o tehlici a udelat drazku proti pootoceni

jaka je vlastne stena plaste tlumice?
nevim jestli to neni blbej napad, ale co na tlumic navliknout trubku s navarenou miskou a opiralo by se to az o tehlici a udelat drazku proti pootoceni
-> OndraKrupi: no mozna by sa to dalo aj na seriovom tlmici spravit ako je na HPcke do tlmicu spravit drazky a vysustruzit misku
-> m8rinek: nejsou lisovaný?
-> m8rinek: to dokáže jen Chuck Norris

-> m8rinek:
to je otázka za milion

Ne že bych nesouhlasil, ale jak se zavařujou nerozebíratelný tlumiče?
bez vypuštění oleje určitě nevařit...
Na simsonu mi upadlo oko, vařil jsem je přímo na tlumiči a vevnitř to dost aktivně bublalo :-D A to je oko zespoda, ne uprostred plaste...
-> Jarda: musel bys nějak tlumiče vylít. pak by se to dalo vařit v pohodě ne? jinak HP to posunování má na drážky a pojistné Účko ale to nevim jak by ti drželo na sériovou misku. není lepší dát sportovnější pružiny a tím to snížit?
Felda na LPG je jak motorovej clun - zadek tak akorat, ale predek je hroznej... trochu uvazuji o HP, ale na spotrebaka to asi nema cenu.
Chci se zeptat, jestli s presazenim misek ma nekdo zkusenosti - jasne odbrousit, ale pak kdyz to budu varit, tak si myslim, ze ty tlumice znicim :(. napadlo me na ty misky navarit objimky a posunout je dolu, ale udrzi to? aby mi nekde pruzina nevlitla do kola...
Snizeni posunutim misky delali v metalexu, urcite je to mnohem lepsi nez riznout pruzinu. Uvazuj o snizeni cca 3 - 4cm .
Chci se zeptat, jestli s presazenim misek ma nekdo zkusenosti - jasne odbrousit, ale pak kdyz to budu varit, tak si myslim, ze ty tlumice znicim :(. napadlo me na ty misky navarit objimky a posunout je dolu, ale udrzi to? aby mi nekde pruzina nevlitla do kola...
Snizeni posunutim misky delali v metalexu, urcite je to mnohem lepsi nez riznout pruzinu. Uvazuj o snizeni cca 3 - 4cm .