skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
skoda 120 řazení
prohledat
38 příspěvků (zobrazeno 1 až 38) od 23.11.2012 do 19.02.2013, založil/a Tomanek007šade
na terminátorovu lejnu evo II se dnes začalo pracovat :)
-> afro100: :D :D dobře ty :D
-> afro100: sak ani ja som to nemyslel nijak zle
-> castrol: pozor! neuberam na vyzname ani na pracnosti vynalezu, ono vymysliet daco take aby to este fungovalo je na budku .. ale ked som sa na tu fotku pozrel prvykrat, tak ma proste ine nenapadlo :D
-> afro100: si mu to pekne pochvalil 

-> afro100: 

-> afro100:

-> djmaso: a pritom to vyzera ako hovno terminatora ..
-> minno: převodník z H na sekvenci :)
-> djmaso: a čo to akože je?
-> Marcius:

-> Marcius: To je veliká paráda 

-> Marcius: pěkná práce :) ale já jsem si vystačil s 0,5t hevírkem na kolečkách co jsem zasunul na nálitek mezi převodovku a motor a taky stačí povolit a jde taky vše , je to jako na houpačce :D
ja jsem si na vyndavani motoru, popr. motoru a prevodovky udelal drzak, da se rict, ze se pak demontaz techhle veci stava "srandou", jen poodpojovat hadice, vytocit srouby...
-> Bukaj: a draty spinace zpateckovejch svetel jsou snadno opomenuty 
jinak ja jsem pro vyndani s motorem. Pod autem jsem ji vyndaval jednou, jeste s kyvkou a ee.

jinak ja jsem pro vyndani s motorem. Pod autem jsem ji vyndaval jednou, jeste s kyvkou a ee.
Tak u 130L jsem při výměně převodovky motor nevyndaval, převodovku jsem vyndal na zemi a šrouby šikmých ramen jsem nepovoloval. Tehdy jsem měl auto čerstvě po laku a nechtěl jsem odřít čelo při demontáži. Když jsem loni měnil setrvák, tak už šel motor ven a čelo to přežilo vcelku v pohodě, jen šroubky jsem zakápl barvou...
Ještě jednou jsem vyndaval převodovku bez demontáže motoru - na 1000MB, ale na vlečce je to jednodušší.
Takže pokud máš jámu, tak snad úplně v pohodě. Ještě kromě spojkového válečku nezapomeň odpojit kabely na startéru (a baterku).

Ještě jednou jsem vyndaval převodovku bez demontáže motoru - na 1000MB, ale na vlečce je to jednodušší.
Takže pokud máš jámu, tak snad úplně v pohodě. Ještě kromě spojkového válečku nezapomeň odpojit kabely na startéru (a baterku).

Motor jsem vyndaval/nandaval x-krát na sídlišti před barákem
Ušetří nervy, kor když převodovku nikdy nevyndaval
Ušetří nervy, kor když převodovku nikdy nevyndaval
-> Petr Volfik: lenze kolko sa s tym uje..natrapis a este na zemi... ja by som do toho teda nesel ..
No nevim co ostatní tady, ale na rapidu jsem měnil převodovku taky bez vyndání motoru. A to jsem dělal na zemi. Vyndavání motoru mi přijde jako ztráta času...
Je fakt že pokud nejdou povolit šrouby šikmých ramen na příčce pod převodovkou, tak je asi lepší vyndat ten motor.
Je fakt že pokud nejdou povolit šrouby šikmých ramen na příčce pod převodovkou, tak je asi lepší vyndat ten motor.
-> Mejot: 30 minut na vyndání motoru úplně bohatě. Vždyť je to pár šroubků :-)
-> Pavel P..: tak váleček je sundanej a olej pryč už z hracholusk takže jen vyndat a dát jinou
-> vhml: tak na 30minut určitě ne ale dejme tomu samozřejmě chci ji vyměnit takže ji vracet budu
-> Mejot: jestli chces prevodovku jen vyndat, tak to je rychlejsi bez vyndani motoru. Pokud ji chces nekdy vracet zpatky tak vyndej motor. Je to práce na 30minut :-)
spodem to jde... chce to povolit příčku a vyvěsit co nejvíc dolu a pujde snadno vycuknout.... hlavně nezapomeň na spojkovej váleček sundat a olej vypustit...
ale právě se chci vyhnout tomu vyndávání motoru no dík až to bude tak si tady bud zanadávám nebo pěkně poděkuju
-> exwrcteam: no nikdy jsem to nedělal
-> Mejot: zalezi jak to mas nacviceny ja sem, vyndaval pricku,... rychlost radost...:)
-> m8rinek: myslíš? já právě nevím tak se ptám
-> Mejot: ale rychlejší bude si ten motor sundat...
-> Mejot: jo
nechce se mi zakládat téma tak jen dotaz budu měnit převodovku na rapidoj když budu mít jámu půjde to i bez sundání motoru?
-> minno: jj spojka je dobra je tam davana nova pred rokem , kdyz sem pohnul trosku stou kulisou tak je to lepsi ale jeste to neni ono
-> Tomanek007šade: A spojka vypína v poriadku?
-> stepan: dobře vyzkousim
Zkus posunout kulisu dozadu (povolíš 4 šroubky, posuneš, utáhneš).
zdravím mám problém ohledně řazení někdy no ted´ už spíše pokaždý když se rozjíždím tak mě nejde zařadit jednička tak musím dát dvojku a pak tam dám jedničku a nebo když potřebuju podřadit ze čtverky na trojku tak to tam musim doslova narvat a uděla to nepěknej zvuk někdo mi radil že je to vydlička v převodovce nebo kulisa ? siletbloky jsou v pořádku nesedí to na tahlu nato uz sem se díval olej v převodovce je , nevím si stím rady poslední dobou se to zhoršuje tak čekam kdy dojezdím , děkuji za každé rady