skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Felda-dodělání předního stabilizátoru
-> Pavell: ja mam dojem že tam je třeba nějaká 12ka. 115429011
Takovej dotázek. Při výměně kuláků se dávaj dle dílenské příručky "speciální"šrou
by. Musí tomu tak být? u čepů jsem nic neměl, tak tam můžu dát klasiku 8.8 tvrdost?díky
tak sem si sehnal stabik z feldy E: Zadní :o) ... čili někdy si lehnu pod auto navrtám nápravu a vrznu ho tam.
Otázkou je, zda to nebude mit nějaký negativa... ? jezdim trochu měkčí HP a o trochu níž než serie. otázku legality u tohodle nebudu řešit.... Dik.
Otázkou je, zda to nebude mit nějaký negativa... ? jezdim trochu měkčí HP a o trochu níž než serie. otázku legality u tohodle nebudu řešit.... Dik.
určitě joooo. Bude stále felda, ale nebude se to tak naklánět. Ještě něco udělat s motorem

-> Pavell: Pořád to bude felicie takže ne :-D
-> Pavell: urcite to bude poznat
Jsem zvedavej na rozdil az tam vse namontim.ted mam vymlacenou napravu a dam tam udelanou se stabikem a dozadu taky stabik.ze by se s tim konecne dalo jezdit?

-> Pavell: SZ...
vrakáč je nejblíž v Plzni. V pondělí tam zrovna jedu, jaká je teda asi tak cena? Kolik by mě stála tou poštou?
-> Pavell: vrakač tě vyjde levněji než pošta tak tohle opravdu nemá cenu...ale i tak OndraKrupi: nekaž mi kšeft 

-> Pavell: co zkusit vrakáč?
-> Majki88: pošta doveze

-> Pavell: Jo ale je to trochu z ruky 

aha, tak jednoduše?
nemáte někdo? 

-> Pavell: ak mas vsetko tak nic
-> Pavell: díry v nápravnici (pokud nemáš tak dodělat) tyč stabilizátoru a ty plíšky co to drží v těch dírách, šrouby, matky
-> Pavell: nic, přiložíš ho a práskneš tam dva šrouby
co obnáší montáž zadního stabíku?
-> kamikaze: ja mam vzadu 2 stabiky, dole serie a nahore mam zavodni 18ku myslim. dali se jen delsi srouby a prichytilo se to tam. jenze u me tezko soudit, protoze mam i rozperu mezi zadnima tlumicema.
-> Kuladmin: Takže na sněhu opatrně. Mě felda nepadla do ruky, ale se stabíkem už jo.

Mel jsme jen jeden zadni dodelal jsme predni a je to uplne jine auto a pridat dozadu druhej je spis uz na jezdeni na skoro zavody apod. Dle meho vzadu jeden staci pro bezne kazdodeni jezdeni. Pokud to bude auto na zabavu apod tak klidne i 2 dozadu nad sebe.
EDIT: Ale na zimu bych kolikrat v zatackach ten predni nejradeji odpojil....dost nadlehcuje druhe kolo.
EDIT: Ale na zimu bych kolikrat v zatackach ten predni nejradeji odpojil....dost nadlehcuje druhe kolo.
-> vhml: Předek mám a rozdíl velkej, o přidání druhýho dozadu jsem zatím jen slyšel, ale nějaké reference, či případnou realizaci jsem ještě nezahlíd.
-> kamikaze: netuším, zkusit.
Nebo dát silnější.
Nebo dát silnější.
-> vhml: A dvojitej zadní? má to nějakej přínos, nebo je to nesmysl?
-> Wena: jsou 20 a 22mm.
I montáž 20mm je hodně muziky za pár korun. K tomu samozřejmě i zadní
I montáž 20mm je hodně muziky za pár korun. K tomu samozřejmě i zadní
-> Wena: Servo se neresi, resi se ABS a zapsat myslim ani nejde - nikdo se s tim nechce zabyvat.
-> Wena: ano FUN měli větší (nevim jestli všechny pickupy) a servo nevidim důvod zapisovat v tp o něm nejni ani zmínka
Zdravim taky chci dát stabík dopředu. Chtěl jsem se zeptat jestli se dělalo víc průměrů? A ještě jedna otázka trošku vedle. Jde zapsat do felicie dodatečně servo řízení?
jo takhle, namontuju to tam možná až na jaře, jesště uvidim, do té doby to zrepásnu to je jasná věc, nabarvičkuju atd.tak díky chlapi vím vše co jsem potřeboval

-> Pavell: Myslel jsem to spíše obecně případně vhodné úpravy dle dokumentace v knížkách.
-> aceboss: jaké úpravy myslíš? díly jsem už sehnal
OndraKrupi 17.11.12 16:45:08 napsal:
→ Pavell: jasný ven a dát novou.A hned venku udětal patřičné upravy, výměny....
→ Pavell: jasný ven a dát novou.A hned venku udětal patřičné upravy, výměny....

-> Pavell: jasný ven a dát novou.
-> Maťulo: díky, je to jasný, nemam to tam, musim vyměnit nápravnici. 

-> Pavell: pozri si ci tam mas take dierky co vyzeraju jak strbinka na kasicke kadial hadzes mince dnu 

-> Pavell: nejdřív se koukni jestli už tam nemáš správnou
já jí na 95 už měl 

-> OndraKrupi: Motor, reakce, převodovka, ramena. Dával jsem to společně se stabíkem, tak nedokážu posoudit co kolik udělalo, ale když jsem teď dodělal ještě na zadku, tak to je znát. Je to hlučnější, řazení je přesnější, agregát při přidání plynu necestuje pod kapotou. ještě mám připravený na řízení, ty půjdou asi na jaře.
-> Pavell: sem se zasouvá držák

-> Pavell: sem se zasouvá držák

-> kamikaze: ty máš tvrdý silenty náprav? a super?
-> Pavell: dá se to i doma, podložíš předek auta a dáš to dohromady. seženeš nápravnici s rameny a stabíkem, uděláš, vyndáš starou s řízením, dáš novou s řízením
-> Pavell: Pokud máš možnost, tak sehnat ramena, nápravici, nový gumy na stabík a nový držáky, udělat odpovídající repas a vyměnit kus za kus. Jinak já mám ještě krom řízení tvrdý silentbloky a když jsem pak s tím vyjel na silnici, tak jsem seděl v jiném autě

no klasika, na zemi na heveru. Ale necham to asi až na jaro, ted to jen poschánět a zrepasovat.

-> Pavell: tezky to neni ale de o to jaky mas moznosti pokud jen hever a placek tak je to obtiznejsi nez treba na velkym servisnim zvedaku.
-> Pavell: když to děláš sám tak se blbě vyměňuje při současném vyklánění motoru
ale jinak se to dá v pohodě
zaměř se i na tlumiče
edit: a ještě nová a stará nápravnice má jiné šrouby na uchycení řízení. takže koupit novou i se šroubama, a řízení chce buď nechat na autě a nebo se pak docela těžko zandavá, chce to ve dvou.

zaměř se i na tlumiče
edit: a ještě nová a stará nápravnice má jiné šrouby na uchycení řízení. takže koupit novou i se šroubama, a řízení chce buď nechat na autě a nebo se pak docela těžko zandavá, chce to ve dvou.