skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Staly prevod š 1203
No v neděli až přijedu z Polska tak to spočítám a dám vědět 

Lukyn742 03.07.12 00:13:53 napsal: Je možné že mám na 125l SP 3,9 ?? jinak to má kyvnou nápravu r.v. 89Ne, ale je na 99% jiste, ze ti kecaji budiky. Jak rika -> Nwkt:
S tim stalym prevodem 3,9 ve 125 z vyroby je to jako s lochneskou priserou - lidi rikaji ze existuje, ale jeste nikdo nikdy nepotvrdil jeji existenci.
S tim zjistovanim a pocitanim zubu -zbytecna prace- ale vlez za zadni sedacky, oddelej dekl nad prevodovkou, odmontuj spojkovy valec prevodovky a pocitej.
S tim stalym prevodem 3,9 ve 125 z vyroby je to jako s lochneskou priserou - lidi rikaji ze existuje, ale jeste nikdo nikdy nepotvrdil jeji existenci.
S tim zjistovanim a pocitanim zubu -zbytecna prace- ale vlez za zadni sedacky, oddelej dekl nad prevodovkou, odmontuj spojkovy valec prevodovky a pocitej.
-> Lukyn742: skoda-virt.cz/cz/.../4588
-prevodovky-skoda-1
Jde to nějak poznat na náhonu tachometru kolik tam je zubů ?? a podle toho SP ?
-> Lukyn742: Přesnost těchhle ukazatelů je tak, že to jede nebo stojí
Sory za kvalitu ale fotil jsem to mobilem a proti slunku ...

-> Lukyn742: Pravdepododnost že mas 3,9 kyvku je dost nízka. Skor ti kecaju budíky, ak mas otačkomer tak ten.
Je možné že mám na 125l SP 3,9 ?? jinak to má kyvnou nápravu r.v. 89
-> alfik: vymontovat, porovnat. Kdyz dostanes talir na diferencial, tak je porat jeste moznost prevarit hridel.
Lenže ja to chcem dat do buggy, s ktorou jazdím v lese a nižsiu rýchlosť by som potreboval. Zo stalým prevodom z 1203 by to išlo na 1st. pri 4000 ot. o 8km menej, čo by bolo akurát nebolo by to ani priliš pomale ani rýchle... Na zavody by to už bolo asi priliš krátke si myslim a preto to asi ani nikto neskušal.. Skor by som povedal ze ani nebolo treba skušat, lebo upraveny motor a seriova prevodovka 4,22 je celkom fajn kombinacia s ktorou sa da bezproblemov zavodit...
-> alfik: nechcu ti kazit iluze, ale verim tomu, ze za tu dobu, co je na svete 1203 a 1000 a novejsi, kdyby to slo z/skloubit, tak uz to nekdo daaaavno vymyslel a udelal v dobe, kdy nebylo s cim zavodit(i kdyz s tmhle s.p. spis orat
). kdyby to slo, tak uz to za komancu nekdo vymyslel.

mna hlavne zaujima či sa da namontovat ten tanier na dif z skody.
Prevodovy pomer je tam asi 5,8 ak sa nemýlim.
-> peti: No kolečko z hriadele by sa tam tiež muselo dať...
-> peti: No kolečko z hriadele by sa tam tiež muselo dať...
-> Vrba: ja si myslim ze tam bude uplne iný typ ozubenia, tam bude este gleason ( kruhove) a skodovka ma spiromatic ( spirálove) tak ajkeby to rozmerove sedelo nebude to fungovat
-> alfik: a jaky tam je prevodovy pomer?nafot ty dily a nahod to sem
No to viem ale tanier by sa dal našrubovat na diff z 5q ?
Nedal. Tanier a hriadel su vo vyrobe sparovane a absolutne nezamenne s ostatnymi aj rovnakeho typu.
Zdravim da sa dat staly prevod z 1203 do 5q prevodovky? Viem že kolečko na hriadeli nie ale ten tanier čo je na differaku by sa dal prehodit?