Náhrada předních bubnů na Mb

prohledat
9 příspěvků (zobrazeno 1 až 9) od 23.04.2012 do 23.04.2012, založil/a dragon_cb_cz
řadit dle data
16:33:20
23.04.2012
dragon_cb_cz
-> stepan: OK, to by bylo super. Koukám, že jsi z KH - tam já budu nejspíš sobota -> pondělí 4
16:28:59
23.04.2012
stepan
-> Vít Heřman: No nový určitě nebude mít, ale jetý slušný si myslim že jo, pojedu tam asi v pátek nebo v sobotu, tak pak můžu napsat.
16:26:00
23.04.2012
dragon_cb_cz
-> stepan: Pokud má děda zásoby předních bubnů na MB a má tendence je vyhazovat, tak prosím vyhazovat mým směrem. Nemám v rezervě žádný, ani jetý, natož nový.
16:23:54
23.04.2012
stepan
-> Vít Heřman: A to nemůžeš sehnat originál bubny? Myslim, že děda nějaký zásoby bude mít jestli to ještě nevyhodil kdybys chtěl.
16:12:42
23.04.2012
dragon_cb_cz
-> stepan: Tak jak se to vezme - pokud by ten střed skutečně pasoval na MB těhlici tak myslím, že to že bude buben skládaný a ne v jednom kuse až takový prohřešek proti originálu není a při nasazeném kole nikdo nic nepozná.
15:49:53
23.04.2012
stepan
-> Vít Heřman: A co z toho? Pokud chceš mít originál, tak je to prasárna, a pokud na originálu netrváš, tak bych dal kotouče.
15:44:45
23.04.2012
dragon_cb_cz
No o to mi jde - jaký tam bude rozdíl v "odsazení" od těhlice, aby ten buben nebyl povylezlý nebo naopak neměl tendenci namáčknout se na těhlici až moc, tak mě zajímá jestli někdo nemá zkušenost. A případně "kvalifikovaný odhad" jak moc velký rozdíl ještě může být akceptovatelný.
13:12:45
23.04.2012
vhml
Nevím jestli náhrada za vlečkovej buben je plně bezbolestná...

Ale z principu to fungovat může. Jen pokud to bude uděláno z origo bubnu a tak to o sílu převlečeného bubnu bude širší, ale to je cca 5mm...
12:09:29
23.04.2012
dragon_cb_cz
Jeden prodejce mi teď jako přední bubny na MB nabízí něco, co jsem identifikoval (předběžně 4) jako vlečkové bubny a přední náboj pro kotouč. Setkal jste se někdo s něčím takovým? Další možnost je, že ten náboj je vyříznutý a přesoustružený z jetých MB bubnů. Teď jde o to jak poznat, že to bude pasovat na MB těhlici.

Pokud dobře koukám do katalogu, tak vnější rozměry ložisek na MB těhlici jsou 52 a 47 mm? Takže by ten náboj měl mít tyhle vnitřní průměry? Případně nevíte někdo označení ložiska, které by rozměrově tohle kompenzovalo - tzn vnější průměr jako na kotoučovém náboji, ale vnitřní pro MB těhlici (a odpovídající tloušťku, aby se to tam všechno vešlo)?

No a poslední věc - tušíte někdo jestli to vůbec může sedět - tzn jestli to nebude vůči náboji posunuté příliš ven nebo naopak dovnitř? Pokud by to fungovalo, byla by to relativně bezbolestná náhrada předních bubnů.
Extreme Tyres