skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Kritická tloušťka brzdových kotoučů - kolik?
-> David29: To bude tim že je už vyměněnej zrejmě...Nebo ty měníš na obou stranách najednou?:-P
-> David29: nevím ale mam i další fotky z více stran
-> ZdenoR: Mě by zajímalo, jestli to je fake nebo ne. Co by se zkrátka stalo, kdyby to někdo nechal do vysrání.
Zajímavý je, že na druhý straně je kotouč normální
Zajímavý je, že na druhý straně je kotouč normální
-> suri: ono to nebrzdi spatne to rozhodne ne ale hold pri dobrzdovani to ma tenhle debilni efekt ale ze bych to chtel zas menit ... skusim mozna jiny desticky a bude to tydle skusim dat na facko tatovy a uvidime zda si pomuzeme oba
-> Kuladmin: mal si dať origo
To ja ted piskam taky ale zatim nikdo na me nerval
ze ja blbec priplacel za TRWcka desky i kotouce.

-> Syny: To bych se na ni vysral 

-> OndraST: nič lepšie sériové ako je origo asi moc nezoženieš , nejaké vrtané kotúče neriešim , tie brzdy vydržia dosť , zvlášť ak máš krátku 1,3ku z abs
-> Syny:

OndraST 22.06.11 19:16:43 napsal: Netušíte někdo jaká je přípustná hranice u felicie.
V katalogu (např. ELIT) máš min. tloušťku uvedenou
V katalogu (např. ELIT) máš min. tloušťku uvedenou
-> m8rinek: Jo to ja taky menil piskaci desticky na skodovce s par km na krku... Rozhodl jsem se pro to po impulzu, ktery mi dala jedna babka. Dobrzdoval jsem na prechod, kde prechazela a jak to piskalo, tak se otocila a zakricela "aby ses neposral"
Tak sem si rek, ze to asi bude chtit vymenit 

-> Syny: já teď měnil desky co měly od novoty sjeto 0,5mm. Prevence :))). (ylaksíP)
-> Matthes, záškodník z TechWebu: Todle asi nepochopim... Zrvona brzdy, ktery by meli bejt v 100% stavu... Desticky na kov, kotouce jak ziletka... Ale radsi moc psat nebudu, nebo dostanu zejba jako tenkrat, ze na tohle se da odjet jeste XYZ km... 

-> venni: Ste to meli presoustruzit ne? 

-> OndraST: ATE,Brembo,Zimmermann.Tim nic nezkazíš.
PS:minulý týden jsem měnil brzdy na Bravě (1,2 16V klasika,ne chlaďák) Nový měl 12 a ten co jsem házel do šrotu něco kolem 6,5mm :)Brzdili pěkně,měli jedinou vadu,majitel si stěžoval,že to při beždění nějak kope do pedálu
PS:minulý týden jsem měnil brzdy na Bravě (1,2 16V klasika,ne chlaďák) Nový měl 12 a ten co jsem házel do šrotu něco kolem 6,5mm :)Brzdili pěkně,měli jedinou vadu,majitel si stěžoval,že to při beždění nějak kope do pedálu

Tak teda asi začnu shánět díly, teď otázka držet se série a origo dílů škoda, nebo jít cestou úprav, babo raď.
Jak je to s cenama origo dílů, versus náhražka Ferodo, ATE, Brembo, TRW.
Jak je to s cenama origo dílů, versus náhražka Ferodo, ATE, Brembo, TRW.
-> Matthes, záškodník z TechWebu: Já si to zažil Táta tak dlouho nechtěl měnit kotouče až vylítl pístek ze třemu,sjel komplet desky a my z podvalem stáli v Mladý Boleslavy a potřebovali odjet za Liberec,tak bez brzd,už nikdy víc 

-> Fabi: Nojo no. Je to uz par let zpatky... Kdo vi kde je mu konec
Byla to 1,6MPI. Derava manzeta poloosy. V razeni takova vule, ze jsem nemohl zaradit jednicku pri vyjezdu ze zahrady....

-> Matthes, záškodník z TechWebu: Dobrý Cédéčka
ale to je tak se zabít,akorát.

-> OndraST: Jednou sem u feldy delal taky zajimavy brzdy. 6-7mm :-) Chlap s tim jezdil par mesicu, rikal ze to drhne ale nechtelo se mu to menit, tak radsi jezdil bez brzdeni :-D Pak mel jet nekam dal, tak ukecal mamu at ukeca me at mu to vymenim (kolega z prace).
-> OndraST: brzdit to bude az do chvile, nez sa ten kotuc zlomi
A může mě někod říct při jaké tloušťkové toleranci to přestane brzdit.
0,9mm ?
0,9mm ?
-> jok3r: Brzdí v pohodě, ale dneska jsem koukal na destičky a jsou na výměnu , tak jsem změřil sílu kotouče a nějak jsem se lek, ani nejsou nějak vydřený ...atd..
Asi začnu shánět díly na repas brzd.
Asi začnu shánět díly na repas brzd.

-> OndraST: poznám autá kde sú kotúče o dosť tenšie a brzdí to , niekde máš chybu
-> OndraST: u to nebrzdi? ja bych vejval rek ze vyjede vic pistek a brzdime vesele dal..
-> suri: Tos mě nepotěšil dneska naměřeno 11,1mm kde je fakt kritická hodnota, kdy to už nezabrzdí, momentálně na to není čas.
-> OndraST: 11,4mm a 12,9mm nový
Netušíte někdo jaká je přípustná hranice u felicie.
Asi koupím nové, ikdyž tchán má soustruh. Když už budu dělat nové brzdy, tak se to snad vyplatí...
jj, soustružení se může vyplatit jen když máš nějakýho známýho soustružníka nebo si to můžeš udělat sám.
a jak uz to delas tak dej nove
ja videl na 120 ferodo za 400 oba
-> Meridan: 2p - 9 mm přípustné opracování na 7,5 mm, přípustné opotřebení na 7 mm, 4p - 9,5 mm přípustné opracování na 8mm, přípustné opotřebení na 7,5 mm.
kus stojí tak 300
Kolik je minimálné šíře brzdového kotouče pro dvoupístkové 120kové brzdy? Chci měnit celé brzdy a potřebuju vědět, jestli nechat stočit, nebo koupit nové. A jak se cca pohybuje cena jednoho kusu kotouče? Díky moc!