-> šípka 120 l: Za prvý piš jako člověk. Tečka na konci věty, pak mezera a pak následující věta začínající velkým písmenem. V tomhle aby se prase vyznalo. :-/
To že jsi vymezil stálej převod tím, žes dal na každou stranu 3 kroužky, i když jak píšeš každej jinak silnej, může bejt tak trochu potíž. Není důležitý kolik jich tam je, ale aby měly ty ozubený kola správnou vůli. Takže se může stát, že jich budeš mít třeba 5 na jedný straně, na druhý žádnej... Každopádně když by to dělalo v převodovce, tak to těžko bude dělat jenom v zatáčkách... Spíš hledej v poloosách. Viděl jsem už ohnutou nohavici a v zatáčkách o ni dřela poloosa...
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
ako sa prejavia zle synchromy
prohledat
13 příspěvků (zobrazeno 1 až 13) od 24.11.2011 do 24.11.2011, založil/a šípka 120 l
Přispívání do tohoto tématu bylo zastaveno. Důvod:
Zastavil:šípka 120 l
Hej jasne že ste ma upozrornili nevedel som si spomenuř presny nazov no mam taky pocit ked idem do zakruty 80desiatkov prudšie ju vyberem tak mi drgoce zadnov častov niečo strpa asi v prevodovke,no a dalšia vec mislel som že to bude ložisko polosi ale nvipada že to je to inač diferak mi trochu huči pri pomalej jazde ale vimedzil som ho hadam domre na každej strane sú po 3 vymedzovacie kružky a každy inej hrubky,ešte rozmišlam či neurobil neplechu silikon na tesneniach ...

-> Josifek: no to musíš vedieť sám ako ti to ide, jednotku vo "veľkej" rýchlosti nepotrebuješ radiť, jedine aby to radilo keď ešte auto úplne nestojí a potrebuješ tam už dať jednotku. Toto u prevodovky, kde je synchrón OK, funguje bezvadne. Alebo použi medziplyn ako tu už bolo spomenuté.

-> minno: vdaka vdaka takze sa ani nemusim namahat menit ten synchron...
-> Josifek: Keď je synchronizácia 1. stupňa úplne v poriadku tak prvý stupeň pri ohriatom oleji v prevodovke zaradíš bezhlučne tak max. do 15-20 km/h aj to už preháňam. Tam ide o to, že keď radíš jednotku, tak ozubenie synchronizačnej spojky jednotky sa súčasne zasúva aj do vkladaného kolieska spiatočky (to sa potom pri jazde na jednotku voľne otáča), takže aj preto je to radenie jednotky týmto sťažené, je to dané konštrukciou prevodovky.
Dovolim si zamiesat sa sem s rychlym dotazom... ako je to u skodovackej prevodovky so synchronom 1-2 ? Pri novom synchrone ide preradovat z dvojky do jednotky aj za vyssej rychlosti alebo nie ?
Stepan FUN 24.11.11 10:36:12 napsal:
→ minno: A jak se to pozná, že blbě synchronizujou?Tak, že necháš nech synchronizuje (vyrovnáva otáčky) samotná prevodovka a nie tvoja noha
→ minno: A jak se to pozná, že blbě synchronizujou?Tak, že necháš nech synchronizuje (vyrovnáva otáčky) samotná prevodovka a nie tvoja noha

-> minno: A jak se to pozná, že blbě synchronizujou? Ze zvyku ředím dolů s meziplynem a nahoru většinou na 2 spojky a ani na převodovce s víc jak 300tis najetejma jsem žádnej problém s řazením nezpozoroval. :-D
-> minno: aj ked ma napada ze mozno tam ma samosvor 

-> šípka 120 l: na diferáku synchróny nie sú a ak sa bavíme o synchrónoch (snychronizačné spojky + synchronizačné krúžky) na rýchlostných stupňoch, tak tie keď sú zlé tak sa prejavia na počudovanie tak, že dobre (alebo vôbec) nesynchronizujú.... a čiže rýchlosti sa radia nahovno.
Koukám prvenství v počtu nových témat za dnešní den....
Kamo, nejak ti v tom obrazku behaju oci, az vytriezvies tak sa vrat a zmaz tu kravinu co si napisal. Skodovacka prevodovka sice synchronizacne spojky ma, ale s diferakom toho moc spolocneho nemaju.
na diferaku prevodovky ?

Přispívání do tohoto tématu bylo zastaveno. Důvod:
Zastavil:šípka 120 l