skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Výměna synchronů
-> Damir: A sehnali by tam ti opravaři na to aspon díly?
-> Damir: To je potom lepsie prist na dovolenou do Ciech a kupit si tu dalsi 5kvalt

Ja mam taky pokazeny synchron na dvojce..Jezdim ale radši s meziplynem než bych dal 150-300EUR+dily kolik u nas v Chorvatsku opravary za to chteji..ja zas na takove složite opravy nejsem

Ok, díky za rady, pokud stačí "pouze" všechno vrátit zpátky na své místo, tak bych se snad na to odvážil vlítnout.
-> Saky: Ještě že nosím brýle, snad mi to oči zachrání ;-)
-> Saky: Ještě že nosím brýle, snad mi to oči zachrání ;-)
U petikvaltu hlavne slozit tak jak to bylo tedy i vymezovaci podlozky jinak to opravdu muze zacit hucet a petikvalty jsou na to dost haklivy. Jinak kdyz pojedes podle prirucek tak to pujde. Problem muze nastat u prevodovky, kterou jsi koupil a nemas zaruceno ze s tim nekdo neco nedelal a pripadne neprehazel vymezovaci podlozky kozisek hridelu. pripravky na nastaveni uz moc lidi nema, alspon co jsem se ptal na Opavsku
-> Saky: to si ho teda potesil ale mas uplnu pravdu

co na to rict-) nic to neni ale musis to slozit tak jak to bylo. .dneska uz po zkusenostech bych to nikomu nedal.. reknou si cca trojku a tri z peti pripadu stejne hucej i kdyz to delaj lidi co to udajne delaj celej zivot.. nic na tom neni.. maximalne ti nejaka kulicka vystreli oko-)) nebo to spatne slozis..
Máte někdo zkušenosti s výměnou synchronů ?
Lze je vyměnit v domácích podmínkách, aniž bych znehodnotil celou převodovku ? Tzn. abych nepodělal nastavení vůlí mezi pastorkem a talířovým kolem.
Chtěl bych se už konečně do toho pustit, protože koukat na převodovku už mě nebaví, ale furt se mi do toho nějak nechce.
Důvodem je totálně rozlámanej synchron na dvojce.
Lze je vyměnit v domácích podmínkách, aniž bych znehodnotil celou převodovku ? Tzn. abych nepodělal nastavení vůlí mezi pastorkem a talířovým kolem.
Chtěl bych se už konečně do toho pustit, protože koukat na převodovku už mě nebaví, ale furt se mi do toho nějak nechce.
Důvodem je totálně rozlámanej synchron na dvojce.