skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Jako značku tlumičů na Octavi Combi 1
-> Dušan: já o reflexech
Mají víc řad. Mluví se o všech nebo o klasice ?
-> Milan 136: no v poslední době cca rok zpět jsem je zavrhl i já,tak jen jestli není třeba změna,ona už i ta cena mluví za vše.. díky
-> skodovak: je tu o jejich kvalitě v poslední době napsáno dost
-> Milan 136: proč?...
Monroe nee
Ja bych teda Monroe po zkusenostech z patrola fakt nechtel. Nemaj pruzinky v prepoustecich ventilech, ale pruzi tam tenky plechy. Nevim jestli maj tuhle konstrukci i pro osobak...
-> Dušan: jde o to že mi auto děsně houpe,po propružení už se to prostě zdaleka nezastavuje jak by mělo,ale stále houpe a vystřeluje..
Bilstein,máme na feldě a nechtěl bych je znova..pro Monroe hraje hlavně cena
Bilstein,máme na feldě a nechtěl bych je znova..pro Monroe hraje hlavně cena
Jezdil jsem nejakych 50t km Billstein a nejsou nijak pohodlny. Ted mam Monroe a je to pohodlnejsi, ale taky zadnej zazrak. Ono to spis bude dany tou konstrukci podvozku.
Já daval na sharana nízky FKS spolu s tlumičema co maj najeto 260 tisíc :-D
A ono to i docela funguje. Jen když se zhoupne auto nahoru tak při pohybu dolů se od těch pružin jakoby trochu odrazí. Ale za normální jízdy to funguje bez problémů.
A ono to i docela funguje. Jen když se zhoupne auto nahoru tak při pohybu dolů se od těch pružin jakoby trochu odrazí. Ale za normální jízdy to funguje bez problémů.
-> havlik: já píšu jen originál :-) 205/50/17 ono co by člověk po té konstukci náprav mohl taky chtít..
jinak všeobecně nějaké zkušenosti s Monroe v poslední době?.. dříve to šlo,pak pár let tragédie,teď nevím.
jinak všeobecně nějaké zkušenosti s Monroe v poslední době?.. dříve to šlo,pak pár let tragédie,teď nevím.
-> skodovak: já jezdil 225/45 r17 a i tak to bylo o ničem:)
-> havlik: to není no..,ale v kombinaci se 17" kolama a 50pneu :-))
je to takovej sprsk nijak extra funkční..
je to takovej sprsk nijak extra funkční..
-> skodovak: nojo serie, on ten podvozek není u rsa až takovej tvrdak aby to sériový tlumiče nedaly
-> havlik: to znamená teda seriová tuhost předpokládám?... tohle jsem chtěl slyšet..
-> skodovak: jinak já mam rs pružiny na bilsteinu b4 a dá se s tim jezdit v pohodě.
-> havlik:
ano,ale náhrady mají sériovou tuhost ,ale jsou udělané jak píšeš..
ano,ale náhrady mají sériovou tuhost ,ale jsou udělané jak píšeš..
RS má jinou těhlici a i jinak vysoko misku pružiny
-> Nwkt: chtěl jsem zachovat nízkost a tvrdost,ale pomalu se taky přikláním k serii no..
jinak ty Monroe jsou na tom teď jak? pořád problémové?.. normálně bych dal asi Kyb,ale......
jinak ty Monroe jsou na tom teď jak? pořád problémové?.. normálně bych dal asi Kyb,ale......
-> skodovak: Tak dáš i sériový pružiny, to neni tak strašná cena. Ale set těch novejch bilsteinů je kolem 10tis.
-> Nwkt: taky jsem něco našel,myslím že na B6,já osobně mám na autě origo škoda,ale 164tis
nechce se mi popravdě vyhazovat 3500kč za předek origo,koukal jsem třeba monroe reflex je 1090kč předek,ale není to v RS tvrdosti a nevím co by to udělalo s těma tvrdejma pružinama...
je to sice můj boj,ale takhle je to nesjízdné a z důvodu očekávání rodiny musí auto trochu stranou :-)

nechce se mi popravdě vyhazovat 3500kč za předek origo,koukal jsem třeba monroe reflex je 1090kč předek,ale není to v RS tvrdosti a nevím co by to udělalo s těma tvrdejma pružinama...
je to sice můj boj,ale takhle je to nesjízdné a z důvodu očekávání rodiny musí auto trochu stranou :-)
-> skodovak: Nejsou tam sériově bilsteiny, nějaký B6 nebo B8? Na Seaty je dávali
Nemáte někdo zkušenost s náhradou za originál tlumiče na Octavii I RS..?
jedná se mi o to jestli nějakou náhradu koupím v tvrdosti origo tlumičů,nebo jestli jsou všechny plněné na serii a mají jen přizpůsobené uchycení... díky..
jedná se mi o to jestli nějakou náhradu koupím v tvrdosti origo tlumičů,nebo jestli jsou všechny plněné na serii a mají jen přizpůsobené uchycení... díky..
-> Mach: dík
-> skodovak: KYB EXCEL G Vyzkousene v praci na firemnich autech,a pohoda. Davame je na fabie,oktavky i treba na transity ktery jezdi na muj vkus dost pretizeny a bez problemu to funguje.
-> venni: taky jsem jich pár dával,ale na muj vkus měkké... ale zase za tu cenu...
Chtělo by to konkrétní porovnání KYB a Bilstein což je nemožné,každému voní něco jiného..
Chtělo by to konkrétní porovnání KYB a Bilstein což je nemožné,každému voní něco jiného..

-> Karel.: třeba to,že vydrží cca 20-30tis km?
-> skodovak: dávam bilstein a zatim vždy na pohodu.
-> skodovak: dávam bilstein a zatim vždy na pohodu.
cio máte proti monroe?už jsem jich prodal stovky a ani jedna reklamace
-> Eidy: ja mam ted bohuzel Monroe :( jiny nebyli, resp. nebyli schopni sehnat. Priste si to zaridim radeji sam :)
-> Eidy: jojo stále více se to potvrzuje.. díky..
takový to bylo fajn svežení před pár lety.

takový to bylo fajn svežení před pár lety.

-> skodovak: Monroe byly dobrý dřív. Posledních pár let jsou špatný. Některý servisáci už je nechtěj dávat, protože za pár měsíců je budou měnit zase.
Nakonec to asi tak dopadne,protože Monroe je problémovka a tady se taky už moc nechytá a ty bilsteiny mě osobně moc nevoní a i je divné že šly za posl.dobu strašně s cenou dolů..
-> skodovak: Kayaba excel G , výborna značka a rada 

-> skodovak:
Šel bych do KYB.
Šel bych do KYB.
Nevím no,tak Monroe radši vyřadím z výběru.. 

jezdim Bilstein a je to stejny jak serie
-> skodovak:
Monroe platí na starých škodovkách za měkké sračky.
Monroe platí na starých škodovkách za měkké sračky.
KYB -a drahsie ale spoko uplne:) odporucam z vlas. skusenosti:)
-> Eidy: myslíš že Monroe nebrat?...
to All: bilsteiny jsou sice za super ceny,kvalita to určitě je ,ale máme s klukama z dílen vypozorováno,že jsou zkrátka jedny z měkčích.. myslel jsem že si to nalhávám a pak mi to bylo i potvrzeno...
sachs je kvalitka určitě je na něj i 100tis záruka,ale zda ta cena má smysl dávat?..pokud třeba Kyb je ok
to All: bilsteiny jsou sice za super ceny,kvalita to určitě je ,ale máme s klukama z dílen vypozorováno,že jsou zkrátka jedny z měkčích.. myslel jsem že si to nalhávám a pak mi to bylo i potvrzeno...
sachs je kvalitka určitě je na něj i 100tis záruka,ale zda ta cena má smysl dávat?..pokud třeba Kyb je ok
-> skodovak: sachs bývaju aj prvovýrobe , ja by som dal KYB
-> skodovak: Na passatu r.v. 1994 mám Kayaby. Zadní asi 10000km a přední už asi 60000 a pořád ok.
Kromě Monroe asi neuděláš chybu.
Kromě Monroe asi neuděláš chybu.
Máme na octávce 1, Bilsteiny najeto cca 10tisíc a zatím bez problému....nějak extra měkky mě nepřipadaji....
Ahoj,potřebuji bráchovi dát nově tlumiče na zmíněné auto.Po přemýšlení a zkušenostech zřejmě budeme vybírat ze značek Sachs,Bilstein,Monroe,Kay
aba
Jednotlivě řeknu co si myslím,vím že jsou ok ,ale cena dost jinde
Bilstein mi připadá dosti měkká záležitost
Monroe sou příjemně tvrdé,ovšem po nedávných problémech firmy s mnoha nefunkčnímy kusy váhám..
Kayaba nevím neznám..
Co myslíte vy? nebo má někdo konkrétně s něčím na tomhle autě zkušenost? díky
Jednotlivě řeknu co si myslím,vím že jsou ok ,ale cena dost jinde
Bilstein mi připadá dosti měkká záležitost
Monroe sou příjemně tvrdé,ovšem po nedávných problémech firmy s mnoha nefunkčnímy kusy váhám..
Kayaba nevím neznám..
Co myslíte vy? nebo má někdo konkrétně s něčím na tomhle autě zkušenost? díky