skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
brzdy škoda 100
prohledat
24 příspěvků (zobrazeno 1 až 24) od 25.09.2011 do 31.10.2012, založil/a rakosnicek
-> minno: Reakce na rok starý příspěvek - ano, 2000km není mnoho, ale pointa příspěvku byla v tom, že 120kové kotouče pasují, to že TRW jsou OK bylo jen jako doplnění (a zkušenost, že jsou OK není jen moje, jsou lidi co na nich mají najeto podstatně víc než já a tvrdí to samé).
ne? tak je to v pohodě :) jo ted tam mám excentry..
-> swičak: ak máš teraz vzadu na brzdách tie ručné šteľovátka "ručnostavy" :D a chceš tam dať samostavy, tak štíty meniť netreba, akurát je potrebné zaslepiť v štítoch tie otvory čo ti ostanú po vymontovaní tých excentrických šteľovátiek. Pakny sú rovnaké 100/120.
dobře dík. to se přinejhorším ukáže až to rozhodím :D
-> swičak: kotuce, brzdice a bubny su zamenne urcite, ak chces samostavy asi bude treba vymenit štíty ale nie som si uplne isty 

rychlý dotaz, nejsem až tak znalej a hledal jsem a nenašel - 1. pasujou teda kotouče š120 na náboj š100 bez problémů? chci tam dát i brzdiče š120, taky no problémo? 2. je nějaký rozdíl mezi bubnama š100 a š120? a pudou mi na stovku dát samostavy a pakny š120? nebo musím vyměnit štíty? dík
-> Power of Bass: Před rozebráním se dávají na hadice nejlépe takové speciální plastové "nůžky" - vypadají trochu jak kleště na startovacích kabelech a taky se dají jima do jistý míry nahradit - nebo něčím podobným. Čím kratší dobu zůstane okruh otevřenej, tím líp..
Kolíky se sice odřezávaly, ale vadit by neměly.
Trubičky kde kdo vyrábí na míru, poptej se v okolí v servisech a prodejnách.
Dobrý reference jsou na mazivo Syntheso GLK0, teď jsem kupoval 5 pytlíků za 84 kč..
Kolíky se sice odřezávaly, ale vadit by neměly.
Trubičky kde kdo vyrábí na míru, poptej se v okolí v servisech a prodejnách.
Dobrý reference jsou na mazivo Syntheso GLK0, teď jsem kupoval 5 pytlíků za 84 kč..
Vít Heřman 28.10.11 23:35:35 napsal:
Kotouc tam pasuje normálně 120kový bez úprav, snaž se koupit TRW
(dříve Lucas), vyrábí to ve fabrice v ČR, kvalita OK, na kile je mám už
několik let a bez problémů (najeto asi 2000 km).no tak to je fakt smerodajný údaj a skúsenosť jak sviňa.
Kotouc tam pasuje normálně 120kový bez úprav, snaž se koupit TRW
(dříve Lucas), vyrábí to ve fabrice v ČR, kvalita OK, na kile je mám už
několik let a bez problémů (najeto asi 2000 km).no tak to je fakt smerodajný údaj a skúsenosť jak sviňa.

takže v reakci na rady v tematu "co jste dnes podělali".
1. když cvknu tu trubku vyteče mi brzdovka přeci (tzn. udělat až se to bude dělat vše naraz)
2. kde sehnat druhe trubičky? možná nějakou budu mít v dílech co mi mají přijít,jeslti příjdou a bude to ta správná :/
3. budou tam dobře sedet desky ktere už nemají "pacičku" ikdyz na pistcich je "kolík" ?
Syny- kotouč je lehce orezlý jako každý který půl roku nejezdí. jinak je naprosto rovný a hladký, stejně přijd ečasem vyměnit za nový až to jednou přijde vygeneralkovat, zatím na to málo ježdění to chci dát do provozu
1. když cvknu tu trubku vyteče mi brzdovka přeci (tzn. udělat až se to bude dělat vše naraz)
2. kde sehnat druhe trubičky? možná nějakou budu mít v dílech co mi mají přijít,jeslti příjdou a bude to ta správná :/
3. budou tam dobře sedet desky ktere už nemají "pacičku" ikdyz na pistcich je "kolík" ?
Syny- kotouč je lehce orezlý jako každý který půl roku nejezdí. jinak je naprosto rovný a hladký, stejně přijd ečasem vyměnit za nový až to jednou přijde vygeneralkovat, zatím na to málo ježdění to chci dát do provozu
jo chápu, ja taky bych nejradej origo,ale kde to sehnat, ani TRW už unas nemaji,je to bída,ale možná něco seženu z inzerce :) tohle tak nehoří,ty co tam jsou ještě chvíli vydrží.
máte zkušenosti s nemeckou brzdovkou od TRW? cesky syntol ani "kojota" unas nemeli.
jak mám "rozdělat systé" ay mi z toho netekla brzdovka? to se musi při takove vymene nechat vše vytect? nerad bych to zbytecne kompletne zavzdusnil..
Při výměně gumiček a případně i pístků používáte nějake to spšl mazivo? v obchodě už to unas taky neměli a pry bude brzdovka lepší,šetrnejši ke gume?(i ve stare knizce mam psanou brzdovku,tehdy ty maziva asi jeste nebyly? ) ,zas v jinem krame mel dvoje ruzne,ale co ja vim co je to za sajrajt?! ...
máte zkušenosti s nemeckou brzdovkou od TRW? cesky syntol ani "kojota" unas nemeli.
jak mám "rozdělat systé" ay mi z toho netekla brzdovka? to se musi při takove vymene nechat vše vytect? nerad bych to zbytecne kompletne zavzdusnil..
Při výměně gumiček a případně i pístků používáte nějake to spšl mazivo? v obchodě už to unas taky neměli a pry bude brzdovka lepší,šetrnejši ke gume?(i ve stare knizce mam psanou brzdovku,tehdy ty maziva asi jeste nebyly? ) ,zas v jinem krame mel dvoje ruzne,ale co ja vim co je to za sajrajt?! ...
-> Power of Bass: Asi tak že půlka virtu je proti starline zaujatá přesto, že ty díly nikdy neměli. Záleží na tom, na co to chceš, jestli na sobotní klidný vyjížďky (to bych tam starline bez obav dal), nebo občas nějaký blbnutí (to bych sháněl radši něco lepšího).
-> stepan: tak z toho jsem teda zmateny jak lesní včela
tak je to použitelné nebo radej nebrat ? (TRW by me staly cca dvojnasob?) ..
nějak mi unika co chtěl básník říci tím,že sicwe je to dobré,ale lidi mne tu budou "kamenovat"
no co není to ultra akutní, a asi budu hledat po nových "ze sekáče" ..

nějak mi unika co chtěl básník říci tím,že sicwe je to dobré,ale lidi mne tu budou "kamenovat"

no co není to ultra akutní, a asi budu hledat po nových "ze sekáče" ..
-> Power of Bass: Tak za starline tě tady na virtu budou všichni kamenovat, nevim teda zrovna jak kotouče, ale starline díly jsou ve většině případů ze zkušenosti normální funkční díly, myslim že na běžný ježdění budou bohatě stačit.
takže tyhle třeba teda radši ne ? :P skoda-virt.cz/cz/.../1541
00-p-kotouce-desky-na-2p-n
ove ,zeptám se teda unas v autodílech mají tam věci od TRW ,díky. ten náboj mi přišel takový uplně jiný, no nevím nevyznám se sem nadšenec amatér 

Kotouc tam pasuje normálně 120kový bez úprav, snaž se koupit TRW (dříve Lucas), vyrábí to ve fabrice v ČR, kvalita OK, na kile je mám už několik let a bez problémů (najeto asi 2000 km).
jsou vůbec stejné na stovku? nebo kde sehnat rozumně nejlépe nové na stovku ? :P origa asi už težko co.
a jak je to s kotoučema ? destiček a hadiček a všeho je jetště všude dost,ale na kotouče nějak ne a ne narazit.. co bude zač tohle ? jak to je s kvalitou, píšou,že německo,ne čina :) , aby se to nekroutilo,nebo ja nevím.. www.amd-autodily.cz/brzdo
va-soustava/kotouc-brzdovy
.html moje už to mají za sebou..
no ty voe, litr za valec,neni to trochu moc?
no ty voe, litr za valec,neni to trochu moc?
Ahoj,
zrovna teď je jeden origo na aukru (aukro.cz/skoda-100-110-no vy-hlavni-brzdovy-valec-i1 865336973.html), ale koupit se ještě dají, určitě je mají v Pragosu a spousta online prodejců je pořád ještě skladem má (slováci je pokud vím pořád vyrábějí). Ale nejlepší je zrepasovat origo, buďto doma nebo pokud to chceš mít v klidu že jsi nic nepodělal tak třeba u Fiegera.
zrovna teď je jeden origo na aukru (aukro.cz/skoda-100-110-no vy-hlavni-brzdovy-valec-i1 865336973.html), ale koupit se ještě dají, určitě je mají v Pragosu a spousta online prodejců je pořád ještě skladem má (slováci je pokud vím pořád vyrábějí). Ale nejlepší je zrepasovat origo, buďto doma nebo pokud to chceš mít v klidu že jsi nic nepodělal tak třeba u Fiegera.
na aukru se dají sehnat taky
kde a za kolik? ais byc si pro klid duse do zasoby nejaky radsi sehnal :P
-> rakosnicek: ale dajú sa stále ešte zohnať aj do zásoby
no tak to je fajn v obchodě mi řikal že už 100vkové nejsou a nejdou ani objednat tak nwm jak to teda bude brzdit :-/
nedá , má inak vývody , inú rozteč uchytenia
Ahoj dá se zaměnit hlav.brzd.válec ze škody 100 s válcem že škody 105,120 bez posilovače? origo 100vkovej nemužu sehnat díky