skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
výměna převodového oleje favorit
šroubik 9 von von zarážku plechovú dať von , odpojiť náhon a do toho vnútra kde zapadá koncovka náhonu dať samorezku šroubik z hlavičkou , to je pre tých ktorý majú od prírody krivé ruky a náhon má tendenciu im padnúť dnu , to je potom na rozplenie prevodovky , takto nič nespadne
díky všem,hned jsem chytřejší. Tak zítra se na to vrhnu. Mě pořád nešlo do hlavy,že tam není žádné hrdlo,jak na škodovce. A ono je to takhle...zajímavě řešení..
-> dakar.cz: ako pisu treba povolit 9mm klucom a opatrne vytiahnut
mělo by to být podobné jak u feldy.mám 1.6 a leje se přes náhon tachometru,ale pozor může vám spadnout to plastové kolečko a je to pak na rozebrání celé převodovky

-> Nepér: jo,muze tam spadnout,chce to pri vyndavani davat pozor a pridrzet ho prstem....
Pozor, prej tam může spadnout to kolečko, mě se to ale nikdy nepovedlo.
-> Jarda/felda: dobře nooo 

-> Tomaso435: 9 klíček

-> dakar.cz: osmičku klíček myslim povol to a opatrně vytáhni. já mám trychtýrek s hadičkou kterou tam dám a jedu pohodlně nad motorem :)
-> castrol: tama?tak to mě napadlo,ale hned sem to zavrhl,že je to blbost.. Toš zkusím. Ale to musím vyšrubovat celé,že?
-> dakar.cz: cez nahon tachometru
Je mi to strašně trapné. Ale dneska jsem chtěl vyměnit olej v převodovce na favoritu,ale jaksi sem nepřišel na to,kama ho tam mám nalit. Buď jsem úplně slepý a nebo úplně blbý. Prosím poraďte...