Tady maka samostav velmi dobre pokud ti makaji lanka = nejsou v bovdenech zarezla apod tak to musis makat podminkou je taky aby makaly oba pistky v brzdovem valecku.
Dal nesmis mit prumer bubnu jiz pres normu.
tady byt je to humus je videt jak to vse ma byt poskladane.
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Favorit/felicia - ruční brzda
18:42:35
28.11.2010
28.11.2010

Kuladmin
18:24:11
28.11.2010
28.11.2010

PYGO
Zdravím, koupil jsem auto s neseřiditelnou ruční brzdou, tři měsíce vesele jezdil a při roztlačování zjistil, že auto přibržďuje. Včera jsem sundal bubny, našel lehce se přidírající ložiška (pravděpodobně díky nevhodnému tuku) a v brzdách žádnou vadu. Přibržďování jsem svedl na ložiska, vyměnil pakny, promazal všechny pohyblivé části, vymyl a vrátil ložiska (nejsou prachy a musím jezdit do práce, budu řešit nejdřív příští víkend) a naplnil je správným tukem. Ruční brzdu se mi pořád nedařilo nějak rozumně seřídit (při optimálním poměru sil byla kolíbka totálně nakřivo, takže pravděpodobně jedno lanko více vytahané) ale nakonec se nějak zadařilo. Při projíždění jsem zjistil, že ručka v kopci auto neudrží (dotahování nemělo vliv) a kola stále mírně přibržďují (subjektivní dojem, zkoušel jsem auto tlačit na parkovišti, ale klouzaly mi boty... :P). Tuší někdo, v čem by mohl být problém? Abych nezapomněl, na starých paknách byla ohoblovaná páka, asi nebyly před seřizováním ručky nasamostavené samostavy, já ale brzdy důkladně prošlapal... Nemůže být příčinou unavená pružinka pod klínkem samostavu?