skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Vymena lozisek v prednim kole Felda
nevybavuju si jak je to u golfa nebo seata tech sem zase tolik nedelal ale u felicie vymena ložistek by nemela presahnout 2 hodky ten spodni čep jestli je tam orig nejtoovanej jako u feldy tak to trva chvilidyl tak 1 az 1,5hodky jeden a silenbloky zase nevim jesi je to jako u feldy ale to je cca 2 až 2,5 hodky jedno rameno ja si za vymenu loziska beru 200kč za čep pokud je orig 300kč pokud už je sroubovanej tak 100kč a za silenbloky na jednom ramenu 350 kč vetsí ceny se mi zdaj zlodejna když mi kamos řek že si ve skoda servisu vzali za vymeno spojky u octavie 1,9 tdi skoro 12 tis tak sem se z toho malem položil protože ja to delal za 2 tis plus matroš do original servisu to nedavej jako tady u nas na zapadě znam ty lidi vo tam delaj u ich bych si nenechal umejt čelni sklo natož neco vymenit nebo diagnostikovat zavadu a nejhorši vec je si delat pak u takovejch lidí geometrii jeste v dobe kdy sem ji nemel tak sem si dal 1203ku do servisu aby mi to skoukli platim sem 1100kč a po dvou mesicích dvakrat po 2500kč za prední gumy takže pokud ti nekdo servis doporuči tak jo ale davat to naslepo je dneska docela blbost
-> Syny: posuzovat hučení z textu je dost těžký :o) v každým slušným servise ti dají co si řekneš. Já třeba nerad dávam starline díly,ale když si je někdo přeje aby ušetřil....
Jeslti se chceš pustit do GO přední nápravy, tak tady to neni tak náračný ani časově ani finančně. Zadní silentblok bývá zpravidla natržený nebo utržený, přední v pohodě. Ale měním oba. čepy dle stavu
Jeslti se chceš pustit do GO přední nápravy, tak tady to neni tak náračný ani časově ani finančně. Zadní silentblok bývá zpravidla natržený nebo utržený, přední v pohodě. Ale měním oba. čepy dle stavu
Tak jsem ted jeste testoval a zjistoval jestli to je zadek nebo predek... Za jizdy jsem zatahnul rucku a poslouchal, sice pres kvikot gum jsem toho moc neslysel, ale mam pocit, ze to hucelo furt => predek... Ale mam jeste jeden dotaz trochu mimo tema... Rucka nebrzdi soumerne a ja si nejsem jistej jaky kolo brzdi vic/driv... Po dokonceni nekolika testu bylo pravy teply a levy zhavy. A pri zatazeni rucky mi to hodi zadek doprava -> ktery kolo teda brzdi driv? Podle zvuku bych to typnul na pravy (a tim padem i to kolo je chadnejsi kdyz pakny zaseknou kolo a netrou se o buben). Ale nejsem si tim jistej, tak me zajimaj nazory...
Jinak huci to cim dal tim vic. Pokud to je fakt predni lozisko, tak necham udelat i ty spodni cepy v tom ramenu a bude klid... Pekne me to stve :(
Jinak huci to cim dal tim vic. Pokud to je fakt predni lozisko, tak necham udelat i ty spodni cepy v tom ramenu a bude klid... Pekne me to stve :(
-> Syny: je to na tobě jaký tam chceš, já když naceňuju zakázky, tak se už ví, kde borec chce ušetřit, např na tlumičích atd, takže si řekni a to budeš mít

-> petr s: a zapocitaj skf france 

-> Syny: Dají ti skf poland
-> Tommyk: Autorizovanej je asi za 600. Tohle je neco mezi... Neni to deda v garazi, ale ani autorizak...
-> suri: Samozrejme to mam v planu v pondeli, ale tak snad na pribliznej odhad se zeptat muzu ne?
-> Karel.: Samozrejme ze loziska budu chtit nejaky levnejsi, ale nevim jak moc si do toho nechaj v servisu kecat co objednat... Takze radsi pocitam vic, at jsem pak treba prekvapen, ze to bude stat min :) Prodavat to nebudu tedko, chodil bych pesky... Ale do smrti to mit taky nebudu...
-> suri: Samozrejme to mam v planu v pondeli, ale tak snad na pribliznej odhad se zeptat muzu ne?
-> Karel.: Samozrejme ze loziska budu chtit nejaky levnejsi, ale nevim jak moc si do toho nechaj v servisu kecat co objednat... Takze radsi pocitam vic, at jsem pak treba prekvapen, ze to bude stat min :) Prodavat to nebudu tedko, chodil bych pesky... Ale do smrti to mit taky nebudu...
-> Nwkt: aha
ja co jsem koukal u nás ve škodovce, tak na hodinu max 500 myslim a to byla karosařina jestli se nemýlím (na feldě)

-> Tommyk: To je levnější
autorizák má snad 900,-

-> Syny: tak jestli nemas memeny cepy, tak ty bych do toho urcite taky zapocital, kdyz uz to bude rozebrany a rikas ze jsou nacaty
akorat je to asi skoda davat do autorizovanyho za takovy prachy, nezvladl by to i nejakej levnejsi autoservis? 
ale to je na tobe

ale to je na tobe

-> Syny: jen nechápu jednu věc, proč do toho "krámu" rvěš tak drahý ložiska? Co optimal, daleko levnější a až tak velký šunty to fakt nejsou, Dle mě do toho zbytečně vrážíš a pak se tady stejně střapčíš, že to prodáš

-> Syny: nebolo by lepšie pýtať sa priamo v servise? 2h jedna strana by mali stačiť , ložisko na fabii trvá cca 1-1,5 hodiny podľa šťastia
-> suri: No ja prave nevim co je treba rozebrat a co sudat atd... Proto to tady pisu zejo :)
-> Syny: tak logicky že ak to bude rozobraté tak sa to oplatí vymeniť komplet
-> Tommyk: Tak kolik berou na hodinu (400Kc/hod) vim, ale jde mi o to jak dloho muze trvat ta vymena lozisek... A pripadne jestli je vhodny to spojit i s vymenou toho spodniho cepu a priapdne i silentu v ramenech... Ten cep by to asi po 200 000km taky chtelo. Za jizdy to malinko, ale fakt drobet mlati... Driv jsem si toho ani nevsimnul, ale kdyz se clovek soustredi a s autem jezdi denne, tak uz to tam slysim...
-> Tommyk: levny :-))
autorizak citrus 500-900 podle toho co delaji
autorizak citrus 500-900 podle toho co delaji

-> Syny: jinak prace v servisu na hodinu 250-350kč
-> Syny: tak potom platí čo som napísal
-> Syny: jasny, ja vim :) jen pro upresneni 

-> Tommyk: s tim by to melo byt uplne stejny, ale je to dost podobny felicii - nektery dily to ma i stejny... Proto pisu o Felicii, protoze nepredpokladam, ze tady budou mit lidi zkusensoti s GIII
-> Syny: takze to bude asi spis jako III golf ne?
-> suri: no jedinej rozdil mezi felicii a tim seatem je ze seat ma stelovaci odklony a felda ne... A pak je jinej trmen brzdy jinak to je stejny :)
-> Syny: aký excentr? ak je to ako felicia tak to nie je nič zložité , zhruba dve hodiny roboty a lis z prípravkami
Pratele kamaradi, jak dlouho v servisu muze trvat vymena prednich lozisek kol? Obou? Jsou nato nejaky normy casovy? Na Seatu (z 90% stejny jako felina) mi zrejme udelalo pravy lozisko pa pa, tak me to zajima... Doma to delat nebudu, tak by me zajimalo jak se zase prohnu :( Lozisko stoji jedno 1200Kc (SKF), tak me zajima kolik me jeste bude stat prace... Mimochodem, potom by byl oasi dobry udela goesku co? Sice kdyz se ozanci excentry na odklony a jen se stahnou tyce rizeni, tak by nemuselo, ale dle me by to bylo asi lepsi udelat coz?
Jeste mi napadlo tohle spojit s vymenou silentbloku na predni naprave a cepu... Ma to smysl tyhle akce spojovat? Nebo je to jeste dost prace navic? V McPhersonech se moc nevyznam, tak se ptam :)
Jeste mi napadlo tohle spojit s vymenou silentbloku na predni naprave a cepu... Ma to smysl tyhle akce spojovat? Nebo je to jeste dost prace navic? V McPhersonech se moc nevyznam, tak se ptam :)