skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Rucna brzda
-> robinho130: Průměr je 230mm a max. 232mm, taky záleží na tom jaké se tam daly pakny.
-> minno: všetko fachá , ale bubne som nemeral , je tam nejaká krajná hodnota opotrebenia ? lebo boli aj stáčané ktovie koľko z nich sústružník vtedy pustil
-> robinho130: a meral si tie bubny aký majú priemer? Keď zatiahneš ručnú pri zhodených bubnoch tak všetko fachá?
auto je 105L , lanovody behajú , všetko behá , ale rok dozadu sa robili komplet brzdy , na pedál to brzdí , ale ručnú zatiahnem nasilu koľko ide a nebrzdí , vypodložil som rozperky vymačkané , je to o niečo lepšie ale aj tak nie dostatočne , čiže bubne K.O.?
-> robinho130: Sjetej buben?
-> robinho130: A lanovody makaji zkousel jsi je zda se hybou kdyz byl buben dole? A na jakem aute to vlastne je?
vpletiem sa sem : mam podobný problém , ručnú zatiahnem max na 5 zubov ale aj tak nebrzdí , mal som to rozobraté všetko som odmastil jeden samostav bol zadretý ten som rozbehal a aj tak nič . a netuším prečo nebrzdí
-> peti: tak je to mozne no ja som sa s takym niecim nestretol ze by to s nim neslo no co mozno mam este malo skusenosti

-> Gazda2: ver tomu ze existuje taky bubon co ani tym nedas dole, ja som skoro rotrhol taky stahovak a nesiel dole som musel poloos a bubon hore dolerozrezat aby to povolilo,a pritom som neveim kolkokrat staihaol stym stahovak nejden bubon
uvidime...ak nie tak ho dam vyrobit do nejakej dielne
tak mne ho vyrobil krsny a ja tam stupanie si myslim 1,25 ale ci to spravis doma no to neviem
No ja taky nemam :( ale myslim ze by sa dal doma spravit...ten je ties samodomo nie?
-> suri: tak to neviem nemeral som to.
-> Dano2350: ja mam ten isty zhadzovak co mino a s nim nexistuje aby si ten bubon nezhodil nech uz je ako kolvek zapeceny.

ta tak sa podarilo... :(
-> Dano2350: Lol lamat trojnozku na bubnu
Ach

Ee...bohuzial taky nemam...mal som len taky klasicky trojramenny co som zalozil zozadu za bubon...
-> minno: je tam len jeden , a otázka aký ma zaujíma to aký má priemer a stúpanie
-> minno: Na tom stahovaku jich moc neni :)
-> suri: kde myslíš?
-> minno: aký to má závit?
-> PRPKO-Bez auta: Myslis ze som neskusal? A kamarat zlomil stahovak ked to daval dole...a to mlatil po stahovaku po bubne a neposlo to dole...musim zohnat vecsi stahovak alebo mozno nahriat bubon?
-> PRPKO-Bez auta: síce v tomto prípade tá rada možno zodpovedá dotazu , ale inde ju radšej neraď Ďakujem
preboha keď nemáš sťahovák tak povol matku na poloosi a poklep po bubne kladivom ešte sa mi nestalo na praxi že by som ho nedal dole 

Za tu dobu by som to neporiesil lebo som uz mesiac v skotsku ;-) ...a pokial bol zadny okruh zapojeny tak brzdili vsetky 4 kolesa smykom...az sa mi zacala tratit brzdova kvapalina a kedze predne brzdy su po komplet GO tak som tusil ze je to zadny okruh...cize myslim ze ta rucna bude len ten problem,ze budu zahrdzavene lanovody...alebo nieco take...
-> afro100: nemyslím si že do tohoto by som kupoval pakne skoda-virt.cz/cz/.../7225
-vrak-skoda-120
tá ručná nebude brzdiť nikdy ak sú čo i len trošku mastné pakne
tá ručná nebude brzdiť nikdy ak sú čo i len trošku mastné pakne
-> Dano2350: tak ako vies ze ked zabrzdis tak zadne blokuju ked ich mas odpojene?
Kedze je evidentne ze mas prasiatka v haji, tak by to chcelo pomenit, zrejme uz aj pakne a veci okolo ked sa to bude robit. Neviem na co cakas ...
Sorry ale za tu dobu co to tu riesis uz by si mal ten stahovak zohnany a auto opravene ...
Kedze je evidentne ze mas prasiatka v haji, tak by to chcelo pomenit, zrejme uz aj pakne a veci okolo ked sa to bude robit. Neviem na co cakas ...
Sorry ale za tu dobu co to tu riesis uz by si mal ten stahovak zohnany a auto opravene ...
Nemam stahovak takze nie...preto je zadny brzdovy okruh odpojeny...
-> Dano2350: uz si to tecenie opravil?
lenze tecie len jeden valcek..aj to len tak jemne...a ked dupnem na brzdy (asfalt) tak smykom hamuju vsetky 4 kolesa...cize tym to nieje ;)
-> Dano2350: dokud ti tecou valecky a mas mastny oblozeni,tak se nediv,ze rucka nebrzdi...
dik moc :)
ovládaná páka vevnitř v bubnu má zářez na rozpěru mezi paknama a tam je vymačkaný. Vložit 1mm plíšek a ohnout
kolko cca stoja valceky a lanka nove?
-> Dano2350: utrhnute/zarezavene lanka, zjazdene oblozenia ... hafo veci, najprv pories tie valceky (vymienat treba na oboch stranach, pretoze ak vymenis len jeden, po chvili bude tiect ten druhy) a ked uz budes mat tie bubny dole mozes poriesit aj to ostatne
mam problem...nebrzdi mi rucna brzda.Ked zatiahnem paku tak sa normalne dvihne,ked sa pozriem na to nastavovanie rucnej co je v kabine auta tak sa tam lanka normalne hybu ale rucna nebrzdi...zadne kolesa brzdia normalne (pri brzdeni pedalom,momentalne je zadny okruh odpojeny kvoliu tecucemu valceku a nemam stahovak na povolenie bubna) ...co by mohlo byt tou rucnou??