skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Molčan-ova naprava
-> havlik: -> m8rinek: nieje to nejako malo?
-> havlik: , -> m8rinek: : tak to je opravdu luxusní cena 

-> T: je ot jak to vidíš na fotce...
-> T: takhle jak to vidíš za 30
-> m8rinek: : rozestavěno nebo hotovo? a ty luxusní peníze znamenají kolik? 

-> m8rinek: Jj, ta A5 v muzeu nemá motor, s2000 je jenom jako, samý podvody tam. 

-> T: stavba kalmar, rozšířený LR evo blatníky z karbonu, přední trubková náprava, zadní široká náprava podobný konstrukce jako Molčan, rozteč 4x100, duralový unašeče...
-> stepan: skoda110r.eu/?page=muzeu.
..
-> m8rinek 25.09.12 11:15:49: : nějaké info o tom máš ?
-> stepan: :D Na A5ku asi moc úzké zas. Ale stejně je furt problém domek tlumiče. Vyřešit by to šlo ale estetika žádná..
-> stepan: Nooo koukni na ty blatníky... myslim, že nic širšího už neni :D
-> m8rinek: Nebo na erko s okruhovejma blatníkama, to je možná ještě širší.
-> DuriQ: Skoro bych to viděl jako ramena na něco jako je toto:
PS: tohle auto je na prodej za docela luxusní peníze...
PS: tohle auto je na prodej za docela luxusní peníze...
stepan: tak potom nic tuto info som prehliadol :)
m8rinek: funkcne zle byt nemusia ale su nepouzitelne s tym rozchodom +14cm co ponukaju :)
m8rinek: funkcne zle byt nemusia ale su nepouzitelne s tym rozchodom +14cm co ponukaju :)
-> DuriQ: tak ty jeho ramena nejsou špatný, ale jsou vyrobený uplně pro jinej účel...
-> DuriQ: Však píšu že už sem koupil od m8rinka jiný, převařit tyhle je nesmysl, to by bylo snad snažší vyrobit si jiný.
stepan: ako som ti pisal spravit si stolicu a prevarit to, alebo kupit ine ramena...
mno ja mam pocit ze co kus napravy to original od PM ale ked som to pisal par rokov spat tak som tu bol za kokota pre niektorych stale som : )
pozri ak mas k dispozicii aspon ine ramena ktore su evidentne natom lepsie, tak ich pouzi ako sablonu na stolicu ten zlepenec co mas rozrez a prevar si to podla ramien ktore mas pozicane na stolici ktoru si k tomuto budes musiet vyrobit, ono to neni az taka tragedia vyrobit nato stolicu v ktorej to prevaris, alebo ich jebnes do srotu a kupis ine ja som isiel uplne inou cestou ak mas zaujem napis mi podelim sa s tebou
mno ja mam pocit ze co kus napravy to original od PM ale ked som to pisal par rokov spat tak som tu bol za kokota pre niektorych stale som : )
pozri ak mas k dispozicii aspon ine ramena ktore su evidentne natom lepsie, tak ich pouzi ako sablonu na stolicu ten zlepenec co mas rozrez a prevar si to podla ramien ktore mas pozicane na stolici ktoru si k tomuto budes musiet vyrobit, ono to neni az taka tragedia vyrobit nato stolicu v ktorej to prevaris, alebo ich jebnes do srotu a kupis ine ja som isiel uplne inou cestou ak mas zaujem napis mi podelim sa s tebou
-> m8rinek: No jasně, o 2 cm je asi snažší podložka, 7,5cm už by byl pořádnej špalek.
-> stepan: jo u tohohle extrému asi jo. Ale už jsem viděl podložky kolem 2-3cm.
-> death: Jo, hlavně levnější a lehčí no. A taky by se míň namáhali klouby, protože by se míň ohejbali.
-> m8rinek 23.09.12 17:14:10: nastavit poloosu trubkou - to přece museli udělat i soudruzi z AZNP než začali vyrábět vlečky, dokonce mi to přijde i jednodušší
-> m8rinek: Kdybych to dělal, tak bych je asi říznul a navařil, přece jenom podložit je o 7,5cm už by bylo poměrně drahý a těžký.
-> stepan: Poloosy stačí podložit a pružinu vedle domku už jsem taky viděl...
-> darklord: co k tomu říct už sem to psal stepanovi do zprávy. Jak sem koupil tak sem prodal. Než sem se dostal na instalaci do auta koupil sem celý auto i s nápravou. Tuhle sem prodal.
-> stepan: zaujimave ze sa tu k tomu este nevyjadril..
A poloosy by asi nebyli takovej problém, normálně bych je v půlce říznul, dal přes to trubku a svařil.
-> Eidy: Nevim, koupil sem to od havlika.
-> stepan: A navíc by byly i poloosy krátký. To je bohužel tak do šrotu. Kdo to vyráběl?
-> Antony: To je jasný, to by se muselo nějak předělat.
-> stepan: Já ti nechci nějak kazit případný odprodej starých ramen, ale nepůjdou ani na okruhový auto. Jelikož podle poslední fotky mají moc daleko uložení pro tlumič a nedaš ho do domku 

-> Bery: No koupil sem normální, co s tim jinýho.
7,5cm je dost,co s tim budeš dělat?
Tak porovnání s normální, je to na každý straně širší o asi 7,5cm, tak kdyby to někdo chtěl třeba k okruhovejm blatníkům, tak se může ozvat.
-> stepan:
skús to reklamovať u predavajúceho

-> woody121: Ne, koupil tady na virtu.
-> stepan: nie ďakujem
tu nápravu si robil ty ?

-> death: Tak tahle věc mně teď trápí nejmíň.
-> stepan 12.09.12 16:00:27: Silentblok převodovky si mohl dát z karosy 700 - stojí kolem 80kč. Je to tu někde na virtu popsaný.
-> woody121: Prodám ti tu mojí skvělou variantu.
-> m8rinek: škoda :( potrebujem inú variantu molčana
-> woody121: skoda110r.eu/?page=prode.
..
-> m8rinek: máš molčana doma ? aj s držiakmi ?
-> stepan: nepotřebuju, leda bys měl díly na 1150
-> m8rinek: Hm, to sem vážně štastnej, vyměnim ti je za tyhle debilní, peníze nemám.
-> stepan: v pondělí můžeš mít ramena doma :D
Takže sem vážně nadšenej že mám ramena na hovno a auto rozebraný a rozřezaný.
-> stepan: Ti řikám, že ty ramena jsou divný a že ti prodám správný :)