brzdy, brzdy.....ladenie

prohledat
154 příspěvků (zobrazeno 151 až 154) od 29.06.2010 do 08.08.2010, založil/a minno
řadit dle data
11:01:23
29.06.2010
darklord
-> minno: ja som menil 4x behom mesiaca minuly rok v lete... a teraz po vymene kotucov a bubnov zase, a nemozem sa stazovat. keby som mal vpredu OK geometriu tak ani nepipnem, takto to nepatrne taha na stranu ked brzdim. vymen pakne a uvidis co to povie, bol si s tym na bubnoch? pretoze zistovat len podla zahrievania je podla mna volovina, to skorej moze vypovedat o stave samostavu, ktory ti mozno celu cestu mierne pribrzduje a preto je jedno koleso teplejsie
10:54:32
29.06.2010
minno
-> darklord: ja viem, lenže ja som takto menil pakne už 2x, lebo som mal stále problém s tesnením oleja, poslednych 10 000 km uz problém nie je, teraz ich vymením to je jasné, ale aj tak sa mi to nezdá.
10:34:17
29.06.2010
darklord
no, ja som teda oblozenie po zasahu brzdovkou vyhadzoval, po zasahu olejom by taktiez letelo do kosa a nie nejake cistenie. to nema zmysel... usetris na tom prd, akurat ta to bude srat. takze co sa tyka zadku za mna je riesenie poriadne odmastit bubny a dat nove oblozenie.
09:55:22
29.06.2010
minno
Ahojte. Chystám sa konečne doladiť moje brzdy. Kedže tie moje problémy s nimi sú viac-menej také malé scifi, potreboval by som nejaké rady, tipy, aby som lepšie vedel, od čoho sa mám odchytiť.

Konfigurácia bŕzd je: vpredu 2-piesty, vzadu bubny, posilňovač, sériové zapojenie. Vtip je v tom, že komplet celé brzdy sú nové: nové trubky, rozvodky, hadice, thv, piestiky a gumičky v predných brzdičoch, nové zadné valčeky, nové kotúče, doštičky, nové pakne, samostavy aj nové bubny, proste všetko. Posilňovač je repasnutý, má novú membránu a gufero.

Brzdy už majú v tejto zostave nabehané pár tisíc km.

Problémy, ktoré potrebujem odstrániť sú dva:

- občasné vibrovanie do pedálu - raz brzdí normálne, inokedy dosť silno brzdy pri brzdení vibrujú, potom zas bez vibrácii a tak stále dokola....

- ĽZ koleso brzdí permanentne výrazne slabšie ako PZ - nech brzdím akokoľvek intenzívne, pravé zadné koleso je horúcejšie ako ľavé.

Tomu vibrovaniu nerozumiem - keby boli krivé kotúče alebo bubny, vibrovalo by to podľa mňa stále, ale prečo to vibruje len niekedy?

Nesúmernosť zadných bŕzd - môže mať na to vplyv aj fakt, že pakny tej strany, ktorá teraz brzdí menej už raz boli zamastené olejom z pretekajúceho gufera a aj po očistení technickým benzínom ostali "nasiaknuté" a teraz preto brzdia menej? Očistené od oleja už boli pred 10 tis. km, odvtedy sú suché a brzdí to stále rovnako....

Prívod brzdovky k všetkým brzdám je riadny, pri odvzdušňovaní tečie riadny kohút..... Odvzdušnené je všetko dobre. Keď auto dvihnem a pomocník mi zabrzdí, rukou neotočím rovnako ani ľavým ani pravým zadným kolesom, ručná brzda zaberá tiež pekne súmerne, akurát to že to ľavé koleso sa výrazne menej ohrieva = brzdí menej intenzívnejšie.....
Extreme Tyres