skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
brzdy, brzdy.....ladenie
-> minno: ja som menil 4x behom mesiaca minuly rok v lete... a teraz po vymene kotucov a bubnov zase, a nemozem sa stazovat. keby som mal vpredu OK geometriu tak ani nepipnem, takto to nepatrne taha na stranu ked brzdim. vymen pakne a uvidis co to povie, bol si s tym na bubnoch? pretoze zistovat len podla zahrievania je podla mna volovina, to skorej moze vypovedat o stave samostavu, ktory ti mozno celu cestu mierne pribrzduje a preto je jedno koleso teplejsie
-> darklord: ja viem, lenže ja som takto menil pakne už 2x, lebo som mal stále problém s tesnením oleja, poslednych 10 000 km uz problém nie je, teraz ich vymením to je jasné, ale aj tak sa mi to nezdá.
no, ja som teda oblozenie po zasahu brzdovkou vyhadzoval, po zasahu olejom by taktiez letelo do kosa a nie nejake cistenie. to nema zmysel... usetris na tom prd, akurat ta to bude srat. takze co sa tyka zadku za mna je riesenie poriadne odmastit bubny a dat nove oblozenie.
Ahojte. Chystám sa konečne doladiť moje brzdy. Kedže tie moje problémy s nimi sú viac-menej také malé scifi, potreboval by som nejaké rady, tipy, aby som lepšie vedel, od čoho sa mám odchytiť.
Konfigurácia bŕzd je: vpredu 2-piesty, vzadu bubny, posilňovač, sériové zapojenie. Vtip je v tom, že komplet celé brzdy sú nové: nové trubky, rozvodky, hadice, thv, piestiky a gumičky v predných brzdičoch, nové zadné valčeky, nové kotúče, doštičky, nové pakne, samostavy aj nové bubny, proste všetko. Posilňovač je repasnutý, má novú membránu a gufero.
Brzdy už majú v tejto zostave nabehané pár tisíc km.
Problémy, ktoré potrebujem odstrániť sú dva:
- občasné vibrovanie do pedálu - raz brzdí normálne, inokedy dosť silno brzdy pri brzdení vibrujú, potom zas bez vibrácii a tak stále dokola....
- ĽZ koleso brzdí permanentne výrazne slabšie ako PZ - nech brzdím akokoľvek intenzívne, pravé zadné koleso je horúcejšie ako ľavé.
Tomu vibrovaniu nerozumiem - keby boli krivé kotúče alebo bubny, vibrovalo by to podľa mňa stále, ale prečo to vibruje len niekedy?
Nesúmernosť zadných bŕzd - môže mať na to vplyv aj fakt, že pakny tej strany, ktorá teraz brzdí menej už raz boli zamastené olejom z pretekajúceho gufera a aj po očistení technickým benzínom ostali "nasiaknuté" a teraz preto brzdia menej? Očistené od oleja už boli pred 10 tis. km, odvtedy sú suché a brzdí to stále rovnako....
Prívod brzdovky k všetkým brzdám je riadny, pri odvzdušňovaní tečie riadny kohút..... Odvzdušnené je všetko dobre. Keď auto dvihnem a pomocník mi zabrzdí, rukou neotočím rovnako ani ľavým ani pravým zadným kolesom, ručná brzda zaberá tiež pekne súmerne, akurát to že to ľavé koleso sa výrazne menej ohrieva = brzdí menej intenzívnejšie.....
Konfigurácia bŕzd je: vpredu 2-piesty, vzadu bubny, posilňovač, sériové zapojenie. Vtip je v tom, že komplet celé brzdy sú nové: nové trubky, rozvodky, hadice, thv, piestiky a gumičky v predných brzdičoch, nové zadné valčeky, nové kotúče, doštičky, nové pakne, samostavy aj nové bubny, proste všetko. Posilňovač je repasnutý, má novú membránu a gufero.
Brzdy už majú v tejto zostave nabehané pár tisíc km.
Problémy, ktoré potrebujem odstrániť sú dva:
- občasné vibrovanie do pedálu - raz brzdí normálne, inokedy dosť silno brzdy pri brzdení vibrujú, potom zas bez vibrácii a tak stále dokola....
- ĽZ koleso brzdí permanentne výrazne slabšie ako PZ - nech brzdím akokoľvek intenzívne, pravé zadné koleso je horúcejšie ako ľavé.
Tomu vibrovaniu nerozumiem - keby boli krivé kotúče alebo bubny, vibrovalo by to podľa mňa stále, ale prečo to vibruje len niekedy?
Nesúmernosť zadných bŕzd - môže mať na to vplyv aj fakt, že pakny tej strany, ktorá teraz brzdí menej už raz boli zamastené olejom z pretekajúceho gufera a aj po očistení technickým benzínom ostali "nasiaknuté" a teraz preto brzdia menej? Očistené od oleja už boli pred 10 tis. km, odvtedy sú suché a brzdí to stále rovnako....
Prívod brzdovky k všetkým brzdám je riadny, pri odvzdušňovaní tečie riadny kohút..... Odvzdušnené je všetko dobre. Keď auto dvihnem a pomocník mi zabrzdí, rukou neotočím rovnako ani ľavým ani pravým zadným kolesom, ručná brzda zaberá tiež pekne súmerne, akurát to že to ľavé koleso sa výrazne menej ohrieva = brzdí menej intenzívnejšie.....