Tuner#2 21.05.10 10:25:59 napsal:
→ Gemini: To je JOKE? S takovým autem jezdíš 150km/h
sebevrahu?
tiež som len čumel keď som to čítal, jazdiť závody bez riadnej geometrie, nič moc kombinácia teda.
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Stupne vs. milimetre
-> pistaa: čo ti budem hovoriť , je to škoda ale inak to nejde , ako mám dúfať nad niečím že niečo bude a nebude to radšej budem dávať peniaze inde
-> suri: konecne si tu "technologiu " zistil a spoznal a vykasles s na to?? neni to skoda??:D
-> pistaa: prečo :-d? myslím akože už nič doma nato nechystám , poradiť viem stále
-> suri: nemam slov veta, citujem: "fotky už nemám vymazal som ich všetky lebo do škodoviek 742 a starších už nedelám" ma vazne dostala do kolien :D
-> vhml: nemám , proste úchyt do kasnu odfrézovaný na vložená trubka zo závitom a zavarená , to vyboulenie kde je chytený kozlík odbrúsiť vystužiť a posunúť a pekne to vychádzalo , fotky už nemám vymazal som ich všetky lebo do škodoviek 742 a starších už nedelám
-> Gemini: a už ti to tak nepojede

-> Tuner#2: keby len 150
po dalsich pretekoch idem urobit naozajstnu GO prednej napravy s lepsim nastavenim...

-> Tuner#2: vojde to bez problemov.. na 100ke :)
-> havlik 21.05.10 11:08:32: 

-> Tuner#2: já se taky nehádam jen upozorňuju na to jak to je

-> havlik 21.05.10 10:58:54: Nehádám se jen upozorňuju, že by to mohl být problém. 

-> Tuner#2: Stovka to má trošku jinak řešený nehledě na to že má pistaa zapuštěnou nápravu tzn že tam ten prostor bude mít eště uplně jinej.
-> pistaa: Rohy nápravnice jsi upravil správně, tak to mám taky, ale já myslím, že když ramena dáš o tolik blíž jakoby k sobě aby šla vůbec náprava dát do kasle - tam to prostě bude kolidovat s tím vyboulením a je možné že to bude škrtat a nebo to tam vůbec nedostaneš. Už při 7mm tam moc místa není.
-> Tuner#2: neviem ako na sirokej, mne nic o nic neskrka.. teda poupravil som rohy napravnice a je to OK nikde nic neni ani len blyzko.. ved Vam to teda bafotim a dam pripadne i s popisom geometrie
-> Gemini: To je JOKE? S takovým autem jezdíš 150km/h sebevrahu?
kluci ja jen cumin.....asi budem musiet poladit tie moje seriove hodnoty a sbiehavost od oka....hadam to pomoze

-> pistaa: JJ budeš kolem 2,5°ale bacha při 15mm už dle mě horní rameno bude bez úprav škrtat o to vyboulení které je pro něj uděláno v kasli.
-> Eidy: Nejsi prvni ani posledni :-D
-> suri: nemáš nějakou názornou fotku? Už mi to vysvětluje třetí člověk a ještě pořád jsem to nepochopil :-D
-> suri: nemáš nějakou názornou fotku? Už mi to vysvětluje třetí člověk a ještě pořád jsem to nepochopil :-D
-> vhml: tak urob nové kozlíky , alebo prevar nápravnicu a pôjde to , skúšal som si to , z držiaku čo ide na kasnu iba odbrúsiš na druhú stranu matku a poriadny závit a to kde je uchytený kozlík vyrežeš preplátuješ a nové navaríš o kus dalej , to bol len pokus chcel som to robiť ale kvalitnejšie
-> vhml: Dyk jsem taky blbej a nikdo mi to neřeknete. Stupeň přece nemá 100 ale 60 minut kurva
. No jasně, takže nějakých 5,55555555 mm udělá 1°. Pak bude platit to co pistaa napsal.

-> Eidy: těch 9mm co mám já dělá příklon 1,5
-> vhml: Jenom o odklonech to skutečně není. Je to i o náklonu karoserie, což je zase kombinací stabilizátoru a tuhosti pružin.
-> pistaa: "ak 7mm = +1 stupen tak 12mm podloziek je 5*19' = 90' = 1,5 stupna cize vysledok by mal byt – 2,5 stupna je tak?"
Tomu moc nerozumím. Když standardně máš odklon kola 1° při 2-3mm tak při nějakých 9-10 mm bude odklon kol 0°. Při tvých maximálně 15mm (což teda nechápu, jak to tam nerveš) budeš mít odklon kol -1° resp příklon 1°.

-> pistaa: "ak 7mm = +1 stupen tak 12mm podloziek je 5*19' = 90' = 1,5 stupna cize vysledok by mal byt – 2,5 stupna je tak?"
Tomu moc nerozumím. Když standardně máš odklon kola 1° při 2-3mm tak při nějakých 9-10 mm bude odklon kol 0°. Při tvých maximálně 15mm (což teda nechápu, jak to tam nerveš) budeš mít odklon kol -1° resp příklon 1°.
-> pistaa: tak v tom případě očekávám ve zprávě podrobný postup :-) já tam víc jak 9mm vymyslet nedokázal :-)
-> vhml: mam to cele upravene vojde sa tam od 8 - 15mm vsetko :)
-> havlik: jo, bez úprav tam dáš kolem těch 7
-> vhml: asi záleží podle křivosti nápravnice já tam víc jak 6 možná 7kdybych se hodne snažil nedostal
-> pistaa: vejde se maximálně 9mm, a to už jsem tam ten devátej mm tloukl kladivem
Jenom o odklonech to není.
Tohle by třeba vyřešili jedine ještě o hodně větší záklony
Tohle by třeba vyřešili jedine ještě o hodně větší záklony
-> Tuner#2: Aj ja taku chcem :P)
-> Eidy: DAKUJEM i tebe som odpisal,
a teraz este teoretizujem, ak dam 12mm podloziek kolko to ma byt teoreticky?
Mne vyslo : ak 7mm = +1 stupen tak 12mm podloziek je 5*19' = 90' = 1,5 stupna cize vysledok by mal byt - 2,5 stupna je tak?
-> Eidy: DAKUJEM i tebe som odpisal,
a teraz este teoretizujem, ak dam 12mm podloziek kolko to ma byt teoreticky?
Mne vyslo : ak 7mm = +1 stupen tak 12mm podloziek je 5*19' = 90' = 1,5 stupna cize vysledok by mal byt - 2,5 stupna je tak?
-> pistaa: Máš tam odpověď 

-> pistaa: Zbíhavost mám 3mm, jezdím na lasery kde sbíhavost má v mm kolik je to ° netuším. Jen odklony má ve ° a "
-> Tuner#2: jo jasne a teraz mas kolko zbiehavost an stupne a kolko to je na milimetre ??:)
pistaa 19.05.10 18:40:18 napsal: → suri: cize ak tam mam 7mm tak to malo byt 2,1 stupna? to nie tolko nejde nastavit.. vid Eidy, a T2ka ty tam maju porobene i ine veci aby dosiahli co maju.. alebo sa to pocitalo od nejakeho serioveho mnozstva podloziek.. to by bolo logickeJe to tak, ale základ je na nápravě odklon +1° do V, takže když tam nasázíš 7mm, tak jsi kolem -1° do A. Tak jsem to měl předloni než jsem do toho šáhnul víc a udělal větší odklony.
-> Eidy: 14"
-> Eidy: napisal som ti cesky Bratre ;)
-> pistaa: Záleží co chceš. Pokud ladíš podložky pod horní ramena tak platí jak již bylo řečeno.
Ale pokud třeba sbíhavost tak ve stupních naměříš pořád to samý bez ohledu na průměr kola, ale v milimetrech samozřejmě naměříš na větších kolech víc. Kdyžtak písni SZ a mrknem na to společně
vhml 19.05.10 18:19:07 napsal: Kluci na geometrii jí měli. Necelej 1 stupeň sbihavosti byl asi 3mm u P106.Na jakých kolech? Předpokládám, že na 13". Třeba na 17" by to bylo 3,92mm.
Ale pokud třeba sbíhavost tak ve stupních naměříš pořád to samý bez ohledu na průměr kola, ale v milimetrech samozřejmě naměříš na větších kolech víc. Kdyžtak písni SZ a mrknem na to společně

vhml 19.05.10 18:19:07 napsal: Kluci na geometrii jí měli. Necelej 1 stupeň sbihavosti byl asi 3mm u P106.Na jakých kolech? Předpokládám, že na 13". Třeba na 17" by to bylo 3,92mm.
90- (COS 1/2sbihavosti / prumer disku v mm) jo a ten cos je prevracena hodnota. Vis ne.
Napr pro R13 a 2mm sbihavosti me to vychazi na 0,17stupnu. Asi teda.
Napr pro R13 a 2mm sbihavosti me to vychazi na 0,17stupnu. Asi teda.
-> pistaa: Myslim ze je to zavisle na velikosti disku. Ja kdyz delam GEO, tak zadavam krom jineho i tuto hodnotu,takze to nebude asi jen tak.
-> pistaa: podľa mňa to sedí a ked to potvrdil po mne aj Peter S tak to bude pravda , ono Tunerovia to nemajú asi preto že origo základ je do V čiže najprv zrovnáš kolesá do roviny a potom ideš na záklon
-> pistaa: Jestli děláš oklon na přední nápravě tak platí 1mm je 18 minut
-> vaclav3: je jasne ze 3 mm odklonu pri 20ke disku a pri 13ke je rozdiel.. ale ako to mam teda prepocitavat? mam si to vazne nakreslit?
-> vhml: Základ je do V
-> pistaa: Univerzální to být ani nemůže. Jestli taková tabulka existuje, tak vždy jen pro konkrétní typ.
-> pistaa: 9mm na kozlíkách mi udělalo odklon 1,5 stupně.
Ale těch 18 minut z milimetru platí, ale něco už je tam od základu
Ale těch 18 minut z milimetru platí, ale něco už je tam od základu
-> suri: cize ak tam mam 7mm tak to malo byt 2,1 stupna? to nie tolko nejde nastavit.. vid Eidy, a T2ka ty tam maju porobene i ine veci aby dosiahli co maju.. alebo sa to pocitalo od nejakeho serioveho mnozstva podloziek.. to by bolo logicke
-> pistaa: v knižke na 1000MB bolo písané že podložka hrúbky 1mm = 18minút odklonu
-> vhml: no u ns to nemaju.. ved ono by to malo byt univerzalne nie? na vsetko myslim.idem to zas preladit a toto mi bude treba
Kluci na geometrii jí měli. Necelej 1 stupeň sbihavosti byl asi 3mm u P106.
Ma resp disponuje niekto konverznou tabulkou na prevod tychto velicin?
Nakolko nove geometrie neudavaju milimetre ale stupne ci uz odklonu alebo zbehavosti.
Dakujem
Nakolko nove geometrie neudavaju milimetre ale stupne ci uz odklonu alebo zbehavosti.
Dakujem