skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Sport.pružiny+tlumiče=nejde to :d
-> James1991: kdyžtak vem silný lano a trubku, tim to taky stáhneš, ale kurty jsou k sehnání za pár kaček a je s tim míň práce...
-> James1991: drátama bych to nedělal... ale jestli to budeš dělat, tak bacha na oči... 

-> jerzy:
Zadní dělat nebudu, Jinak vim že jdou v pohodě bez stahování:-)
-> jok3r:
Já je bohužel doma nemám, jinak je to dobrej nápad, asi zkusim pořádně to zavázat nějakejma drátama.. jinak dík:-)
Zadní dělat nebudu, Jinak vim že jdou v pohodě bez stahování:-)
-> jok3r:
Já je bohužel doma nemám, jinak je to dobrej nápad, asi zkusim pořádně to zavázat nějakejma drátama.. jinak dík:-)
-> James1991: vem na to kurty co se pouzivat treba na stazeny veci na vleku nebo tak,,, ja to snima delal a nou problem
-> James1991: kdybys ji svázal fakt pořádně že by se ani nehla tak by to mohlo jít. zadek se nemusí vůbec stahovat. teda na feldě ne.
-> Jarda/felda:
A co pružinu svázat pořádně drátem?a a pak sundat misky atd..
A co pružinu svázat pořádně drátem?a a pak sundat misky atd..
-> James1991: u zadních to tak de ale u předních ani náhodou
Nebudu zakládat nový téma: Chci se zeptat. Kamarádovi budu teď měnit tlumiče. Chci se zeptat, jestli se dá např.ve dvou, při vracení pružiny na tlumič, stáhnout pružina rukama např. a nasadit nahoru misku a ostatní příslušenství a našroubovat na píst aspoň na kousek závitu matici(pak už zbytek dotáhnu). jedná se o Formana.
Díky
Díky
-> Mr_Kubas:
Pár minut? Kdybych věděl že by to trvalo pár minut, tak si to udělám doma, ale za 1. ): Nemám prostor, za 2.): jediný čim bych to mohl nahřívat je horkovzdušná pistole(čimž se tomu myslim moc nepomůže)
Pár minut? Kdybych věděl že by to trvalo pár minut, tak si to udělám doma, ale za 1. ): Nemám prostor, za 2.): jediný čim bych to mohl nahřívat je horkovzdušná pistole(čimž se tomu myslim moc nepomůže)
-> James1991: Tak to záleží na Tobě, jestli tomu chceš obětovat pár minut nebo to šoupnout do servisu 

-> Mr_Kubas:
Nejspíš jo, to se omlouvám, ale někdo to dělá i tak že tu pružinu stáhne a jezdí s tim.
No vyměnil, ale srát se zarezlejma šroubama sem neměl nervy, sám mechanik mi řikal že to byla pakárna.
Nejspíš jo, to se omlouvám, ale někdo to dělá i tak že tu pružinu stáhne a jezdí s tim.
No vyměnil, ale srát se zarezlejma šroubama sem neměl nervy, sám mechanik mi řikal že to byla pakárna.
-> James1991: Měl namysli asi stahováky pružin, aby sis to mohl sám vyměnit.
-> Jarda/felda:
Prase sem, ale na zas takový:D
Prase sem, ale na zas takový:D
-> James1991: si měl za tři kila koupit rovnou stahováky a udělat to sám

-> knorr:
No jasně, teď jsem ve sklepě zkoušel ty pružiny na starý tlumiče z Favorita, ale ty nový právě mám zadní z Favorita a přední z Felicie, tak uvidíme no, už jsem si sehnal i ten popruh na to, tak uvidíme:-)
No jasně, teď jsem ve sklepě zkoušel ty pružiny na starý tlumiče z Favorita, ale ty nový právě mám zadní z Favorita a přední z Felicie, tak uvidíme no, už jsem si sehnal i ten popruh na to, tak uvidíme:-)
podľa mna to nie je nutne outkast to ma kvoli tomu že on to rezol o viac ako pol zavitu
nemam to tak ani som o tom nerozmýšlal mne to nesedelo a ano mal som to kratšie lebo som dal tlmiče z felicie tie maju misku posunutú o 2 cm keď som zobral tlmič z favoritu a tu zrezanu pružinu krasne to sadlo a nič sa nemusí viazať ved to vidiš keď to zložiš či sa to hýba alebo nie
nemam to tak ani som o tom nerozmýšlal mne to nesedelo a ano mal som to kratšie lebo som dal tlmiče z felicie tie maju misku posunutú o 2 cm keď som zobral tlmič z favoritu a tu zrezanu pružinu krasne to sadlo a nič sa nemusí viazať ved to vidiš keď to zložiš či sa to hýba alebo nie
-> knorr:
No outkast tam píše ať se teda uřízne půl závitu, aby ty konce pružiny prostě seděly a pak že to bude ok a pružina tam bude krásně držet mezi miskami. Jenže outkast mi včera řikal, že je potřeba ty tlumiče podvázat, neboť tam je určitá vůle mezi miskou a pružinou když tam jsou ty sportovní, což je logický, ty to snad nemáš podvázaný?
No outkast tam píše ať se teda uřízne půl závitu, aby ty konce pružiny prostě seděly a pak že to bude ok a pružina tam bude krásně držet mezi miskami. Jenže outkast mi včera řikal, že je potřeba ty tlumiče podvázat, neboť tam je určitá vůle mezi miskou a pružinou když tam jsou ty sportovní, což je logický, ty to snad nemáš podvázaný?
no a apropo tu sme riešili môj problém mohlo sa to vlastne zdať že tie pružiny sú kratke no jednoznačne ich treba odrezať :-)
skoda-virt.cz/cz/.../1304 03-pruziny-jom-tlmice-feli cia
skoda-virt.cz/cz/.../1304 03-pruziny-jom-tlmice-feli cia
zadne samozrejme ok predné také isté ako mám ja ten čo ti to tam mal dať je asi idiot pretože podla mna nie sú kratke len nerozmýšla. Toto isté som riešil s outkastom aj ja treba zrezať predné pružiny o pol zavitu aby začiatok aj koniec bol na tej istej strane zrezat treba z tej strany kde sú mäkkšie (bližšie zavity k sebe) no a apropo pružiny z feldy by mali na fave spravit to že to až tak neklesne nakoľko sú dlhšie ako na favorite. podľa mna žiadny problem zrezať pol závitu a nakoniec ak outkast bude mať ešte chuť písať znova to iste tak ti to určite potvrdí
-> knorr:
Foto sem dávám. Zadní tlumiče mám normál na Favorita a přední na Felicii.
Na fotce to není moc dobře vidět.
Foto sem dávám. Zadní tlumiče mám normál na Favorita a přední na Felicii.
Na fotce to není moc dobře vidět.
-> Kuladmin: kurtny 

-> Kuladmin: pokapal citronem
-> Klubko_: Ale s pomoci dratu apod ne? jen rukama s origo pruzinama to asi tezko.
ja zvladl i feldi predek bez stahovaku 

To zes to mel jak kanoi byl spis problem tech tlumicu a ne pruzin.
Jinak zadek si muzes pak skusit sam prehodit tam nejsou treba stahovaky.

Jinak zadek si muzes pak skusit sam prehodit tam nejsou treba stahovaky.
no daj sem fotku tých pružín aj keď neviem či weitec robí pružiny na favorita?? no ja som riešil tiež problém ale trocha iný mne nesedeli pružiny v miskách musel som zrezať pol závitu poradil mi outkast on je na toto macher ale ak ti chalan povedal že sú znížené o 3 cm tak by to malo byť v pohode jedine že by si im dal tlmiče z feldy v tedy by tie pružiny z fava (znížene) boli krátke (toto sa stalo aj mne)
-> Klubko_:
Zeptám se ho ještě, jak sem řikal že tu má možná kartu, nepoznáte to někdo podle tohodle?: tuning.sbazar.cz/skoda-fa vorit-motor-felicie-1-3-te plice-o4044050.html
-> Mr_Kubas:
Ok, zeptám se ho.
Zeptám se ho ještě, jak sem řikal že tu má možná kartu, nepoznáte to někdo podle tohodle?: tuning.sbazar.cz/skoda-fa vorit-motor-felicie-1-3-te plice-o4044050.html
-> Mr_Kubas:
Ok, zeptám se ho.
-> James1991: např: www.f2tuning.cz/images/..
./5-FK.jpg
-> James1991: Osobně za to neručim, ale dle zkušeností ostatních by to mělo vydržet. Napiš konkrétně outkast136 a on Ti poradí co a jak, je zkušenější než já 

-> Klubko_:
To snad ne... To sem ani nevěděl že se něco takovýho dělá..
To snad ne... To sem ani nevěděl že se něco takovýho dělá..
-> Mr_Kubas:
Párkrát už jsem tohle podvázání viděl, ale u škodovek(120 apod) u Favorita ještě ne, dá se tomu věřit když si vezmeš že to v nějakej okamžik nárazově nese několik kilo?
Párkrát už jsem tohle podvázání viděl, ale u škodovek(120 apod) u Favorita ještě ne, dá se tomu věřit když si vezmeš že to v nějakej okamžik nárazově nese několik kilo?
-> James1991: hmm a nejsou ty pruziny slozeny ze 2? Jedna hrube a druha jemne vinuta a tu jemne, ktera by mohla mit tech 8cm ti prodavajici nedodal?
afro100 11.05.10 17:31:25 napsal:
→ James1991: si uprav tlmice → podvaz … sa zviaze spodna
miska na tlmici s hornou, aj tu to ktosi na znizenom bielom facku ma …
Jo psal jsem, že to má outkast na fávu.
-> James1991: Já mám sportovní pružiny blíže nespecifikované a jezdím na nich skoro rok (lehce přes 20.000 km) a doteď mi to ani jednou nevypadlo a že jsem těch dir projel
Je jasný, kdybych to dával svýmu dvornímu mechanikovi na výměnu, tak by na mě taky nadával, co tam zase cpu za bazmek, ale mně to tak vyhovuje...
Tady máš to podvázání... Snad to majiteli nebude vadit
→ James1991: si uprav tlmice → podvaz … sa zviaze spodna
miska na tlmici s hornou, aj tu to ktosi na znizenom bielom facku ma …
Jo psal jsem, že to má outkast na fávu.
-> James1991: Já mám sportovní pružiny blíže nespecifikované a jezdím na nich skoro rok (lehce přes 20.000 km) a doteď mi to ani jednou nevypadlo a že jsem těch dir projel

Tady máš to podvázání... Snad to majiteli nebude vadit

-> afro100:
Dal sem to do servisu, na výměnu tlumičů tak zkušenej zas nejsem, nebo spíš nemám stahovák pružin a prostor na to...už mi tam dal nový tlumiče a nechal starž pružiny..takže zas budu jezdit jak na kánoji...
Dal sem to do servisu, na výměnu tlumičů tak zkušenej zas nejsem, nebo spíš nemám stahovák pružin a prostor na to...už mi tam dal nový tlumiče a nechal starž pružiny..takže zas budu jezdit jak na kánoji...
-> James1991: si uprav tlmice -> podvaz ... sa zviaze spodna miska na tlmici s hornou, aj tu to ktosi na znizenom bielom facku ma ...
-> Mr_Kubas: Když nasadíš stáhlou pružinu do tlumiče a nahoru dáš tu misku žejo a když povolíš tu stáhlou pružinu tak se má rozáhnout na to mtlumiči mezi ty misky, jenže ona tam plandá prej, je tam prostě vůle, a když to bude sundavat dolu a dávat pozor aby to zasedlo do misky tak při první větší díře to vylítne a bude to v prdeli..
seriova delsi pruzina se stlaci vahou vozu vic, nez tuzsi neseriova a nakonec bude snizeni 30mm bych to videl. Proto se mu zda ta pruzina moc kratka. At uz si s tim nehraje, uz je po fajronte, este to posere 

-> James1991: Má namysli světlou výšku auta nebo volnou délku pružiny?
-> Mr_Kubas:
Jo, jenže má to mít snížení 35 mm, proč mi ale ten chlap řikal že to je asi o 80mm ?:D
Jo, jenže má to mít snížení 35 mm, proč mi ale ten chlap řikal že to je asi o 80mm ?:D
-> James1991: Prostě až to bude sundavat dolu, tak musí dávat pozor, aby to sedlo do misky...
-> James1991: Jestli jsou krátký, tak se koukni k outkastovi na fávo, jak to má pořešené. Budu to řešit podobně, páč mám taky dosti krátké pružiny.
-> James1991: tak co je krátký nebo dlouhý? co to je za servis?
Teď sem mu volal ještě jednou a ty pružiny jsou prej strašně krátký, sem mu řikal že snížení by mělo bejt nějaký cca 3 cm, jenže on řikal že to je asi 8 cm prej...tak já už nevim..
-> VooDoo- Ondris:
Už sem tomu chlapovi řek ať tam hodí ty starý origo...řezat se mi to nechce...mě jde o to ale jak je to možný když to jsou pružiny na Favorita a tlumič je moc krátkej..
Už sem tomu chlapovi řek ať tam hodí ty starý origo...řezat se mi to nechce...mě jde o to ale jak je to možný když to jsou pružiny na Favorita a tlumič je moc krátkej..
-> James1991: sice tohle neni důvod proč to sem píšeš ale jestli je možnost podle hustoty vinutí tak je řízní ještě aby to bylo akorát...samozřejmě jestli ho dohledáš a vrátíš mu je tak ne ale kdbyy ti zůstaly 

Včera sem dával auto do servisu na výměnu tlumičů a dával jsem tam chlapovi tlumiče i pružiny. Tlumiče olejový(zadní Fav a přední Fel za účelem mírného snížení+sport.pružiny Weitec na Favorita předek izadek za účelem ještě většího snížení a přitvrzení. Vim moc dobře že olejový tlumiče+sport.pružiny neni nejlepší řešení, ale o to nejde. Před chvílí mi volal chlap ze servisu že pružiny nejsou na ty tlumiče prostě.. že jsou o jeden závit menší než originály, což je jasný. Moc dobře jsem ho nepochopil, ale ten tlumiče je prej moc krátkej, že tu pružinu už víc nestáhne...
Pružiny jsem koupil do jednoho kluka z netu a má možná i kartu tady..
Noj e to možný?:-(
Díky
Pružiny jsem koupil do jednoho kluka z netu a má možná i kartu tady..
Noj e to možný?:-(
Díky